Met het Vue Familieticket naar Disney’s Vaiana

Disney’s Vaiana draait alweer een tijdje in de bioscoop als wij onverwachts besluiten op zondagmiddag met het hele gezin naar de bioscoop te gaan. Met een grote Vue bioscoop om-de-hoek is dat echt een uitje. Ik verdiep mij online in de toegangstickets, hadden ze vroeger, toen het nog JT bioscoop heette, geen familieticket? In de comments onder de ‘veelgestelde vragen’ lees ik over het bestaan van een Familieticket. Verder dan dat het Familieticket alleen aan de kassa van Vue Bioscoop verkrijgbaar is, kom ik niet. We zien wel en zoeken eerst een film uit. Het wordt Vaiana, de Nederlandse versie in 2d en er is nog voldoende plaats in de zaal.

Plot

Drieduizend jaar geleden trokken de grootste zeevaarders ter wereld over de stille oceaan om de vele eilanden van Oceanië te ontdekken. Tot daar op een dag een einde aan kwam en nog steeds weet niemand hoe dat ooit kon gebeuren… Walt Disney Studio’s presenteert Vaiana, een animatiefilm over de avontuurlijke en dappere Vaiana, die één grote missie heeft: de oceaan over zeilen en de eeuwenoude tradities van haar voorouders herstellen. Op deze spannende ontdekkingsreis ontmoet Vaiana halfgod, Maui, die haar begeleidt in haar zoektocht. Samen zeilen zij de oceaan over op een waanzinnig avontuur. Onderweg nemen zij het op tegen vreselijke monsters die hun missie proberen te dwarsbomen en ontdekt Vaiana iets waar zij altijd al naar heeft gezocht: haar identiteit.

MOANA – (Pictured) Pua and Hei Hei ©2016 Disney. All Rights Reserved.

Vaiana

Vaiana hoort helemaal in het rijtje Disney films thuis. Het verhaal heeft diepgang en herbergt veel thema’s in zich: als vriendschap en vertrouwen en het goede overwint. Al bij de eerste filmbeelden worden we gevangen in de pracht en praal van de film én het tropische eiland. De hoofdrolspeelster is aandoenlijk als baby, maar ontpopt zich al snel tot een echte, dappere zeevaardster. Ik zie in gedachten een volle orkestbak die deze film ondersteunt met melodieën en liedjes. In de bioscoopzaal om ons heen hoor ik kindjes zachtjes meezingen. Onze dochters kijken ademloos. De kleuter kan het verhaal achteraf samenvatten en gelukkig vonden ze het avontuur niet te spannend. Ze begrijpen dat als je hart wordt gestolen, je monsterlijk wordt. Vooral de tot leven komende tatoeages van Maui spreken erg tot de verbeelding.

Conclusie

Deze kinderfilm draait al een tijdje in de bioscoop. Ik zou er zeker heengaan of even wachten op de dvd release. Een ware familiefilm met oog voor veel details. Het avontuur en de humor slaat ook bij volwassenen aan.

Film informatie

Titel: Vaiana
Regie: Ron Clements en John Musker
Cast:  Vajèn van den Bosch, Kenny B., René van Kooten en anderen
Speelduur: 113 minuten
Releasejaar: 2016
Oordeel: ★★★★

Het Vue Familieticket

Bij de kassa van Vue Hilversum aangekomen, is het Familieticket inderdaad te koop. Dit ticket geldt voor twee volwassenen & twee kinderen. Het kost 30 euro, dat is 7,50 euro per bioscoopkaartje en zo staat het ook op de bon. Het scheelt 4 euro, want normaal kosten kinderkaartjes tot 11 jaar 6,50 euro en voor oudere kinderen & volwassenen 10,50 euro. (exclusief eventuele toeslagen) Online, in de Vue App. en bij de ticketautomaten in de lobby is deze optie (nog) niet te selecteren. Het lijkt mij een waardevolle optie tussen de vele andere mogelijkheden.

The following two tabs change content below.

Linda

Recensent
Ik ben thuisblijfmoeder van 3 dochtertjes. Eigenaar en blogger Lmcmr bij Thuisleven.com. Ik recenseer kinder- en jeugdboeken voor KiDDoWz en films voor FilmGeek. Ik ben klassenouder en actief op de lokale weggeefhoek.

Latest posts by Linda (see all)

You May Also Like

Leave a Reply