Michael Moore maakt documentaire over Donald Trump

De uitgesproken linkse Amerikaanse filmmaker Michael Moore werkt aan een documentaire over president Donald Trump, die de titel Fahrenheit 11/9 zal krijgen. Variety maakt woensdag bekend dat de producenten Bob en Harvey Weinstein de wereldwijde rechten voor Moore’s nieuwe documentaire hebben gekocht.

“Het maakt niet uit wat je hem voor de voeten gooit, het heeft niet gewerkt”, zei Moore over Trump. “Wat er ook wordt onthuld, hij blijft overeind. Feiten, de realiteit en hersens kunnen hem niet verslaan. Zelfs als hij zichzelf een wonde toebrengt, staat hij de volgende ochtend weer op en blijft hij doorgaan en -twitteren. Daar komt een einde aan met deze film.”

Pro-Clinton-show

Moore was een van de weinige commentatoren die vorig jaar juli al voorspelde dat Trump de verkiezingen zou winnen door de staten Michigan, Wisconsin en Pennsylvania achter zich te scharen. De filmmaker bracht toen de documentaire TrumpLand uit, waarin hij een pro-Clinton-theatershow opvoerde voor Trump-aanhangers.

Fahrenheit 9/11 werd ook geproduceerd door de gebroeders Weinstein. De documentaire bracht wereldwijd meer dan 180 miljoen euro op en won in 2004 een Palme D’or op het filmfestival van Cannes.

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply