Mila Kunis

Mila Kunis is op 14 augustus geboren in Tsjernivtsi. Haar volledige naam is Melana Markovna Kunus in het Oekraïens: Милена Марківна Куніс; Russisch: Милена Марковна Кунис. Ze is bekend geworden met haar rol als Jackie Burkhart in de komische televisieserie That ’70s Show. Ook spreekt ze de stem in van Meg Griffin in de animatieserie Family Guy.

Carrière

Mila Kunis werd bekend nadat ze gecast werd voor een rol in de televisieserie That ’70s Show in 1998. Tijdens de auditie moest iedereen voor een rol in de show achttien jaar of ouder zijn. Kunis was op dat moment veertien, maar wilde deze rol zo graag dat ze de regie vertelde dat ze op haar verjaardag achttien zou worden, alleen niet op welke verjaardag. Nadat ze was gecast als Jackie Burkhart kwam de regie achter haar ware leeftijd. Ondanks haar leugen mocht ze blijven. Deze rol leverde haar van 2000 tot en met 2006 ieder jaar een nominatie voor een Teen Choice Award op.

Naast de That ’70s Show is ze te zien in films als Gia (1998), Get Over It (2001), Moving McAllister (2007), Boot Camp (2007), Forgetting Sarah Marshall (2008), Max Payne (2008),The Book of Eli (2010) en Black Swan (2010). Ook is ze te zien in enkele videoclips zoals Jaded van Aerosmith, The End Has No End van The Strokes en LA Girls van Mams Taylor Ft. Joel Madden.

Mila Kunis is ook werkzaam als stemactrice. Ze spreekt de stem in van het personage Meg Griffin in de animatieserie Family Guy (waarvoor ze in 2007 werd genomineerd voor een Annie Award) en van enkele karakters in het Adult Swim-programma Robot Chicken. Daarnaast heeft ze de stem ingesproken van Tanya Winters in het computerspel Saints Row.

 

Buiten de schermen

Na acht jaar samen te zijn geweest met Macaulay Culkin, is Mila Kunis vanaf 2012 samen met Ashton Kutcher. Zij en Kutcher speelden eerder al een stel in That 70’s Show. Kunis en Kutcher kregen in 2014 een dochtertje.

Films met Mila Kunis op Filmgeek:

Foto’s van Mila Kunis

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.