Nieuw op Fox: The Gifted

Gisteravond zag ik de eerste aflevering van de nieuwe Marvel serie The Gifted. Deze serie zal vanaf donderdag 5 oktober te zien zijn op Fox. Filmgeek was uitgenodigd voor de sneak peek van aflevering één en ik deel vandaag mijn eerste indruk van deze serie met jullie.

Plot

Het leven van de familie Strucker raakt in een stroomversnelling als de kinderen van het gezin blijken te beschikken over mutante krachten. Wanneer deze bijzondere eigenschappen aan het licht komen, slaat het gezin noodgedwongen op de vlucht voor de mutanten-opsporingsdienst, The Sentinel Service. In het nauw gedreven gaan de Strucker’s op zoek naar hun ware identiteit en sluiten zij zich aan bij een ondergronds netwerk van mutanten. Wat volgt is een gevecht op leven en dood. ‘The Gifted’ is een verhaal over overleven, acceptatie en het vinden van je identiteit.

The Gifted

The Gifted begint zoals je dat van Marvel gewend bent: Nog voordat je enig idee hebt over wie of wat de serie gaat, is er al een achtervolging gaande die eindigt in een spannend gevecht. Een groep van drie mutanten zit achter een meisje aan, die op haar beurt gevolgd wordt door de politie. Wie zijn hier de good guys? De politie arresteert één vrouw (Lorna) en de rest ontsnapt en zij gaan snel terug naar hun schuilplaats.

Ook maak je kennis met de familie Strucker. De kinderen, Lauren en Andy, belanden op een schoolfeest in een heftige situatie terecht waarbij ze gebruik maken van hun bijzondere eigenschappen. Dit trekt de aandacht van The Sentinel Service. De familie slaat op de vlucht.

Deze twee verhaallijnen komen vrij snel samen en het wordt ontzettend spannend. Aan het einde van de aflevering wil je dan ook eigenlijk gelijk door met aflevering twee.

Wat weten we verder over deze serie en de tijdlijn waarin het zich afspeelt? Eigenlijk nog niet veel. Het speelt zich in de X-Men Universe af en er wordt verteld dat de X-Men verdwenen zijn. Mutanten worden gezien als een gevaar voor de samenleving en worden verstopt in speciale inrichtingen. In die zin zou je kunnen denken dat het zich afspeelt in dezelfde periode als de film Logan die eerder dit jaar uit kwam. Of dit ook zo is, moet uiteraard nog blijken uit het vervolg. Wij gaan The Gifted in ieder geval kijken!

Informatie

Titel: The Gifted
Regie: Bryan Singer
Cast: Stephen Moyer, Amy Acker, Natalie Alyn Lind, Percy Hynes White
Releasejaar
: 2017

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

You May Also Like

Leave a Reply