Nieuwe Kinepolis-bioscoop in Haarlem open voor publiek

De nieuwe Kinepolis-bioscoop in Centrum Schalkwijk te Haarlem, Nederland, opent vandaag de deuren voor het grote publiek. De feestelijke inhuldiging werd omwille van de huidige Corona-ontwikkelingen en daarmee gepaard gaande capaciteitsrestricties uitgesteld naar een later moment. De bioscoop telt 6 zalen en 937 zitplaatsen en alle zalen zijn voorzien van laserprojectie, inclusief één Laser ULTRA-zaal. In deze zaal combineert Kinepolis 4K-laserprojectie met Dolby Atmos-geluid voor een nog intensere filmervaring. Kinepolis Haarlem is de negentiende bioscoop van de Groep in Nederland. De twintigste vestiging is momenteel in aanbouw in Leidschendam.

De opening van de gloednieuwe bioscoop in Haarlem past in de herontwikkeling van Centrum Schalkwijk. Naast appartementen en een commerciële zone, omvat deze gebiedsontwikkeling ook een bovengrondse parkeergarage met 600 parkeerplaatsen en een nieuwe toegangsbrug tot het gebied.  Het project voor de nieuwe bioscoop werd door Kinepolis mee verworven bij de overname van NH Bioscopen in januari 2018.

Eddy Duquenne, CEO Kinepolis Group : “We zijn als sector zwaar getroffen door de Covid-19 pandemie, maar hebben vertrouwen in de toekomst, want een film beleven in de bioscoop is en zal altijd een bijzondere ervaring blijven. Daarom bouwen wij ook verder aan verschillende nieuwe bioscopen. Naast deze gloednieuwe bioscoop in Haarlem zullen wij ook in het Nederlandse Leidschendam en in Canada de komende maanden een nieuwe bioscoop openen. We zijn ontzettend trots om vanaf vandaag de inwoners van Haarlem en omstreken een unieke filmbeleving te kunnen aanbieden en nodigen hen dan ook graag uit om op een veilige manier te komen genieten van film op het grote scherm.”

Impact Coronavirus

Kinepolis heeft wereldwijd inmiddels 111 bioscopen, waarvan 56 in Europa en 55 in Canada en de Verenigde Staten. Alle bioscopen werden de afgelopen maanden zwaar getroffen door de gevolgen van de Covid-19 pandemie. Op de 10 bioscopen in de VS na, kon Kinepolis aan het begin van de zomer nagenoeg al haar bioscopen terug openen, weliswaar met belangrijke beperkende maatregelen ter bescherming van de gezondheid van bezoekers en medewerkers. De 10 bioscopen in de VS, die worden uitgebaat onder het merk MJR en allen gesitueerd zijn in Michigan, bleven de afgelopen maanden nog gesloten. Vanaf 9 oktober kunnen ook zij terug bezoekers ontvangen.

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply