Noortje Herlaar en Tibor Lukács hoofdrollen in film over lockdown ‘Op Gepaste Afstand’

Noortje Herlaar en Tibor Lukács vertolken de hoofdrollen van de nieuwe Pathé Thuis Original ‘Op Gepaste Afstand’. In de korte speelfilm, die zich afspeelt tijdens de lockdown, zijn daarnaast rollen voor onder andere Huub Stapel, Leo Alkemade en Daniël Kolf. De regie is in handen van Jon Karthaus.

De romantische film vertelt het verhaal van twee onbekenden die elkaar in de verlaten straten tegenkomen en besluiten de wandeling door de lege stad samen te vervolgen. Tijdens de wandeling komen verschillende thema’s aan bod die herkenbaar zijn voor de crisis waar we ons nu in bevinden.

Het is de eerste speelfilm die is ontwikkeld, geschreven en opgenomen tijdens de intelligente lockdown. Deze week wordt de film opgenomen in een Nederlandse stad, geheel volgens een draaiprotocol dat is afgestemd op de richtlijnen van het RIVM.

Karthaus: “De Nederlandse Cultuur- en Filmindustrie is tot een volledige noodstop gekomen. Dat gaat me zeer aan het hart. Als filmmaker wil je niet alleen een verhaal vertellen in deze tijd, maar ook zorgen dat je cast en crew op een veilige manier aan het werk kan. Met het uitgebreide Corona-protocol wat wij voor deze productie hebben opgesteld hebben we een nieuwe inrichting van filmset gevonden die zo veilig mogelijk is in deze nieuwe wereld.”

Pathé Thuis trakteert alle kijkers vanaf 19 mei op de film via de streamingdienst.

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply