Orange Is The New Black fans zijn recidivisten

Netflix heeft vandaag bekendgemaakt dat Orange is the New Black één van de Original-series is die het meest wordt teruggekeken. Onderzoek in meer dan 190 landen wereldwijd wijst uit dat maar liefst 53% van de Orange-kijkers minstens een compleet seizoen terugkijkt sinds de start van de bekroonde serie in 2013. Niet verrassend is het feit dat dit kijkgedrag met name voorkomt in de aanloop naar een nieuw seizoen in juni.

OITNB_GRAPHI_NL

Orange Is The New Black seizoen 4

In de aanloop naar de lancering van Orange is the New Black Seizoen 4, heeft Netflix onderzoek gedaan naar hoe fans zich wereldwijd voorbereiden op hun terugkeer naar Litchfield. Uit onderzoek kwam naar voren: Bijna een kwart van plan is om het laatste seizoen opnieuw te kijken. Bijna 41%  is van plan is om de complete serie  terug te kijken. Fans zijn bovendien erg gretig om hun tijd uit te zitten: 54% heeft alle weekendplannen uitgesteld om alle afleveringen terug te kunnen kijken. Huishoudelijke taken hebben plaats moeten maken voor Orange is the New Black.

Orange-is-the-New-Black

Over het algemeen is het merendeel niet van plan om samen met anderen ‘te zitten’. 36% van de ondervraagden kijkt het liefst alleen. 8% in het bijzijn van een huisdier, en 12% samen met een tafel gevuld met snacks. Van diegenen die wel graag samen met een ‘partner in crime’ kijken, doet een kwart (25%) dat het liefst met een partner of met vrienden (14%).

De kunst van het terugkijken heeft zowel een praktische als een emotionele grondslag bij Orange-fans. De belangrijkste redenen zijn het voorspellen van mogelijke verhaallijnen (25%) en het herbeleven van momenten met hun favoriete personages (29%). Echter is het voor 25% simpelweg omdat Orange is the New Black hun favoriete show is en ze er geen genoeg van kunnen krijgen.

Voor diegenen die de voorkeur geven aan ‘korter zitten’ –  23% van de respondenten- geeft Netflix een overzicht van de afleveringen die het meest worden teruggekeken. Zoals te verwachten zijn met name de laatste drie afleveringen van het laatste seizoen geliefd, maar de aflevering der afleveringen is uiteraard Seizoen 1, Aflevering 1

 

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply