Other Futures

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 april staat Cultuurhuis Felix Meritis volledig in het teken van de toekomst. Other Futures is het multidisciplinaire festival over de toekomst met een zeer divers programma vol films, muziek, beeldende kunst, games, literatuur, performances, lezingen, workshops en masterclasses. De eerste editie van het festival vond plaats in 2018 met 72 deelnemers uit 31 verschillende landen. In april is Other Futures weer terug en legt de focus op de toekomst van een samenleving met meerdere soorten. Mensen zijn slechts een van de soorten onder vele andere: planten, dieren, mineralen, bots, aliens en geesten. Niemand wordt uitgesloten.

Other Futures gelooft dat je zelf kunt bouwen aan een rechtvaardiger, inclusiever en schonere wereld. Het begint bij de verbeelding van alternatieve routes naar de toekomst, maar daar eindigt het niet. De speculatieve fictie van Other Futures is een instrument van verandering. Het festival brengt makers en denkers van over de hele wereld samen die speculatieve fictie gebruiken om nieuwe toekomstscenario’s te bedenken en te bouwen en nodigt hen uit om hun visies te delen met publiek uit verschillende lagen van de bevolking.

Other Futures is dé place to be voor mensen die nieuwsgierig zijn, open staan voor nieuwe ervaringen en ontmoetingen, positief zijn over hun eigen rol in het bouwen van andere toekomsten, samen met alle aanwezigen. Het festival biedt inspirerende ervaringen om op te reflecteren en om naar te handelen! De toekomst veranderen we niet in een weekend. Voor en na het festival deelt Other Futures – samen met deelnemers en publiek – alle kennis op het vernieuwde online platform otherfutures.nl.

The following two tabs change content below.

Leave a Reply