Pathé brengt DIRTY DANCING officieel terug in de bioscoop

De swingende 80’s hitfilm met Patrick Swayze is op diverse data deze zomer exclusief bij alle Pathé bioscopen in Nederland te zien. De romantische dansfilm Dirty Dancing veroverde vanaf de bioscooprelease in 1987 wereldwijd alle harten met het verhaal van Frances ‘Baby’ Houseman (Jennifer Grey), die tijdens een familievakantie hopeloos verliefd wordt op de sexy en ogenschijnlijk onbereikbare danser Johnny (Patrick Swayze).

Nog steeds is het voor velen een film die bol staat van sentiment door de iconische muziek, ondeugende dansroutines en spetterende acteerprestaties die van de jonge hoofdrolspelers supersterren maakten. Binnenkort kan dat sentiment weer helemaal herleefd worden, want Pathé vertoont op diverse data deze zomer de film als eerste bioscoop in Nederland:

  • Vrijdag 31 augustus: éénmalige openlucht vertoning op het dak van Pathé Utrecht Leidsche Rijn
    Zaterdag 1 september: alle Pathé vestigingen, diverse vertoningen in de middag
    Maandag 3 september: alle Pathé vestigingen, diverse vertoningen in de avond

De kaartverkoop is nu van start, exacte tijden per vestiging zijn te vinden via www.pathe.nl/dirtydancing. Kaarten kosten €8,50 p.p. en de film is Nederlands ondertiteld.

Wist je dat

  1. De beroemde scène waar Baby en Johnny over de grond naar elkaar toe kruipen en het liedje ‘Lover Boy’ playbacken stond niet in het script. De hoofdrolspelers waren gewoon wat aan het dollen en opwarmen voordat de echte opnames begonnen, maar de regisseur vond hun chemie zo leuk dat de beelden in de film werden gezet.
  2. Patrick Swayze moest Jennifer Grey overtuigen om met hem samen te werken in deze film. Ze had namelijk tijdens de opnames van een andere film samen, Red Dawn, een hekel aan hem gekregen. Gelukkig bleek Patrick overtuigend genoeg te zijn!
  3. De scène waarin Johnny en Baby de beroemde ‘lift’ oefenen in het water werd opgenomen in oktober in North Carolina. De camera komt expres niet te dichtbij voor een close-up, want de lippen van de acteurs waren blauw uitgeslagen van de kou.
  4. Het romantische liedje ‘She’s Like The Wind’ dat je in de film hoort, is geschreven en gezongen door Patrick Swayze.
The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply