Politieke intriges en Winston Churchill in The Crown

Op vrijdag 4 november gaat de langverwachte Netflix Original serie The Crown in release. In de aanloop hier naartoe brengt Netflix de trailer ‘politieke intriges’ en een featurette over Churchill naar buiten.De ouder wordende Winston Churchill wordt geconfronteerd met politieke vijanden die hem weg willen hebben, terwijl de recent gekroonde Koningin Elizabeth moet besluiten waar haar loyaliteit ligt.

the-crown-screen

The Crown

The Crown belicht de periode vlak na de tweede wereldoorlog waarin de pasgetrouwde 25-jarige Queen Elizabeth II aan de vooravond staat ‘s werelds meeste bekendste monarchie te moeten besturen. Deze heftige situatie wordt gecompliceerd door het verbond dat ze moet sluiten met de legendarische minister-president Sir Winston Churchill. Het Britse rijk is in verval, in de politieke wereld heerst chaos en een jonge vrouw neemt plaats op de troon: een nieuw tijdperk breekt aan. Peter Morgan’s meesterlijke scenario onthult The Queen’s persoonlijke reis en haar gedurfde openhartigheid die schuilgaat achter de publieke façade. Bereid je voor om de felbegeerde wereld van macht en privileges te betreden en een blik te werpen achter de gesloten deuren van Westminster en Buckingham Palace… De leiders van een imperium wachten op je.
the-crown-screen-3

Team

De serie brengt een Oscar-genomineerd team samen: Peter Morgan (scenarioschrijver van onder andere The Queen en Frost/Nixon), regisseur Stephen Daldry (The Hours, The Reader) en producent Andy Harries (The Queen). Claire Foy speelt de hoofdrol van Koningin Elizabeth II, naast Matt Smith als Prins Philip en John Lithgow als Winston Churchill. Verder zijn Victoria Hamilton (Queen Mother), Jared Harris (King George V), Vanessa Kirby (Prinses Margaret) en Dame Eileen Atkins (Koningin Mary) onderdeel van de indrukwekkende cast.
Alle 10 afleveringen van The Crown zijn vanaf 4 november exclusief te zien op Netflix.
The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply