Premieres 2016: Week 43

Elke maandag geven wij een overzicht van de films die de komende week in de bioscoop zullen verschijnen. Dit zijn de films die aankomende week in première zullen gaan: Three Generations, Doctor Strange, Hartenstrijd, L’économie du couple, Ouija: Origin of Evil en Clash.

Three Generationskijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-geweld kijkwijzer-6

three_generations_94000117_ps_1_s-lowPremière: 27 oktober 2016
Genre: Drama
Regie: Gaby Dellal
Cast: Naomi Watts, Elle Fanning, Susan Sarandon
Speelduur: 92 minuten

Samenvatting:

De spontane tiener Ray (Elle Fanning) leeft samen met haar alleenstaande moeder Maggie (Naomi Watts) en haar levendige oma Dolly (Susan Sarandon) in New York. Wanneer Ray, die al van jongs af aan weet dat ze in het verkeerde lichaam geboren is, besluit om een jongen te worden, moet de hechte familie om leren gaan met deze ingrijpende verandering. Dolly, die zelf lesbisch is, vindt het moeilijk te accepteren dat ze nu een kleinzoon heeft en Maggie wordt als moeder gedwongen om grote beslissingen te nemen. Om de transformatie in gang te zetten moeten ze de vader van Ray opsporen zodat hij zijn wettelijke toestemming kan geven voor de geslachtsverandering. Three Generations is een ontroerende film over de identiteit van een jonge tiener en de kracht van een liefdevolle familie.


Doctor Strange

doctor_strange_40043092_ps_1_s-lowPremière: 27 oktober 2016
Genre: Actie, Avontuur, Fantasy
Regie: Scott Derrickson
Cast: Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams, Benedict Wong
Speelduur: 115 minuten

Samenvatting:

In Marvel’s Doctor Strange volgen we het verhaal van de wereldberoemde en arrogante neurochirurg Dr. Stephen Strange. Zijn leven verandert compleet na een verschrikkelijk auto-ongeluk. Zijn handen raken hierbij dermate gewond, waardoor zijn carrière als chirurg voorbij is. Noodgedwongen gaat hij op zoek naar hoop en genezing in de mysterieuze plaats Kamar-Taj. Hij komt erachter dat dit niet alleen een plek voor genezing is, maar ook het strijdtoneel tegen onzichtbare duistere krachten die vastbesloten zijn om onze realiteit op de Aarde te vernietigen. Strange leert nieuwe magische krachten te gebruiken om de Aarde te beschermen tegen dit kwaad uit andere dimensies. Hij staat voor de keuze om terug te keren naar zijn gelukkige bestaan vol aanzien, of om alles achter zich te laten en de wereld te verdedigen als machtigste magiër die er bestaat. Ga mee met Strange op een gevaarlijke, mystieke en visueel fenomenale reis.


Hartenstrijdkijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-geweld kijkwijzer-6

3411-B2-FIN-HARTENSTRIJD 70X100 3.inddPremière: 27 oktober 2016
Genre: Romantiek, Comedy
Regie: Janice Pierre
Cast: Jennifer Hoffman, Tibor Lukács, Eva van de Wijdeven, Georgina Verbaan
Speelduur: 93 minuten

Samenvatting:

Na voor de zoveelste keer teleurgesteld te zijn in de liefde, is voor motoragente Tina (Jennifer Hoffman) de maat vol. Van nu af aan zal ze zich niet meer binden aan een man en alleen nog daten voor de seks. Voor het emotionele gedeelte heeft ze haar beste vriendin Fleurtje (Eva van de Wijdeven), de meest intimiderende kleuterjuf van Nederland. Tegelijkertijd sluit de uiterst charmante kroegbaas Sven (Tibor Lukács) een weddenschap met zijn vriend Dennis (Oscar Aerts) om te bewijzen dat hij heus wel kan daten met een vrouw zonder met haar naar bed te gaan. Sven en Tina zijn beslist niet elkaars type, maar voor hun ‘experiment’ denken ze een perfecte match te zijn. Wat begint als een koelbloedig spel wordt al snel een verwarrende en hilarische zoektocht naar oprechte liefde.


L’économie du couplekijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-AL

EconomieDuCoupleL_Poster_70x100.inddPremière: 27 oktober 2016
Genre: Drama
Regie: Joachim Lafosse
Cast: Bérénice Bejo, Cédric Kahn, Marthe Keller
Speelduur: 100 minuten

Samenvatting:

Marie en Boris besluiten om na 15 jaar huwelijk te scheiden. Het huis waar ze met hun dochters wonen is door Marie gekocht, door Boris gerenoveerd en is hét discussiepunt van de scheiding. In tegenstelling tot Marie vindt Boris dat hij recht heeft op een aanzienlijk deel van de winst bij verkoop van het huis. Aangezien hij het zich niet veroorloven om in de tussentijd een andere woonruimte te huren, is er geen andere keuze dan samen in het huis te blijven wonen. Dagelijkse ruzies en hevige irritaties zijn het gevolg, met hier en daar een onverwacht hoopvol moment van vreedzame rust. Toch is geen van beiden bereid om toe te geven, zelfs wanneer alles gezegd en gedaan lijkt te zijn…


Ouija: Origin of Evilkijkwijzer-geweld kijkwijzer-eng kijkwijzer-16

ouija_origin_of_evil_02038230_ps_1_s-lowPremière: 27 oktober 2016
Genre: Horror, Thriller
Regie: Mike Flanagan
Cast: Henry Thomas, Elizabeth Reaser, Doug Jones, Parker Mack
Speelduur: 99 minuten

Samenvatting:

Het was nooit alleen maar een spelletje. Ouija: Origin of Evil  sleurt kijkers terug in de wereld van het bovennatuurlijke bordspel in dit vervolg op de culthit uit 2014. In het Los Angeles van 1965 lichten een moeder en haar twee dochters mensen op met séances. Wanneer ze een nieuw trucje toevoegen aan hun repertoire halen ze per ongeluk een echte kwaadaardige geest in huis.  Als de jongste dochter bezeten raakt door deze genadeloze geest, moet de familie ondenkbare angsten overwinnen om haar te redden en om de geest die haar in bezit heeft uit te drijven.


Clash. kijkwijzer-discriminatie kijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-geweld kijkwijzer-12

clash_12012095_ps_1_s-lowPremière: 27 oktober 2016
Genre: Drama
Regie: Mohamed Diab
Cast: Nelly Karim, Hani Adel, Tarek Abdel Aziz, Ahmed Malek
Speelduur: 97 minuten

Samenvatting:

Caïro, zomer 2013, 2 jaar na de Egyptische revolutie. Tijdens de afzetting van de islamitische president Morsi baant een politietruck vol gedetineerde demonstranten zich een weg door de gewelddadige protesten. Kunnen de gedetineerden hun uiteenlopende politieke en religieuze achtergronden overbruggen, en een kans maken om te overleven?
The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply