Premieres 2016: Week 45

Elke maandag geven wij een overzicht van de films die de komende week in de bioscoop zullen verschijnen. Dit zijn de films die aankomende week in première zullen gaan: The Light Between Oceans, Toni Erdman, Ultimo Tango, Arrival, Snowden, The 9th Life of Louis Drax.

 

The Light Between Oceanskijkwijzer-eng kijkwijzer-12

the_light_between_oceans_43008830_ps_1_s-lowPremière: 10 november 2016
Genre: Drama
Regie: Derek Cianfrance
Cast: Michael Fassbender, Alicia Vikander, Rachel Weisz, Jack Thompson
Speelduur: 133 minuten

Samenvatting:

in de meeslepende film The Light Between Oceans gebaseerd op de wereldwijde bestseller van M.L. Stedman, ontmoeten we vuurtorenwachter Tom (Michael Fassbender) en zijn vrouw Isabel (Oscar® winnares Alicia Vikander). De geliefden wonen op een eiland in West-Australië en proberen al jaren zonder succes kinderen te krijgen. Wanneer ze op een dag een aangespoelde roeiboot vinden met een klein meisje erin, besluiten ze haar uiteindelijk te adopteren. Ze zijn gelukkig en genieten met volle teugen van hun dochter Lucy, totdat ze na een aantal jaren een vrouw (Oscar® winnares Rachel Weisz) ontmoeten op het vaste land. Al snel na deze ontmoeting verandert hun perfecte leven langzaam in een hartverscheurend drama…


Toni Erdmankijkwijzer-seks kijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-12

ToniErdmann_Poster_70x100.inddPremière: 10 november 2016
Genre: Comedy, Drama
Regie: Maren Ade
Cast: Peter Simonischek, Sandra Hüller, Hadewych Minis, Michael Wittenborn
Speelduur: 162 minuten

Samenvatting:

Ines is een zakenvrouw van een groot Duits bedrijf, gevestigd in Boekarest. Als haar vader onverwachts voor de deur staat, verbergt ze haar ergernis niet. In Ines’ perfect geordende leven heerst niet de minste wanorde, maar als haar vader vraagt of ze gelukkig is, blijft ze het antwoord schuldig en wordt dat het begin van een grote omwenteling. Deze hinderlijke vader waar ze zich voor schaamt, zal er alles aan doen om haar leven opnieuw zin te geven door een personage te verzinnen: de grappige Toni Erdmann.


Ultimo Tangokijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-AL

ultimo_tango_37031116_ps_1_s-lowPremière: 10 november 2016
Genre: Documentaire
Regie: German Kral
Cast: Maria Nieves, Juan Carlos Copes
Speelduur: 85 minuten

Samenvatting:

María Nieves Rego (80) en Juan Carlos Copes (83) ontmoetten elkaar toen zij 14 en 17 waren. Zij dansten bijna vijftig jaar samen. Geen vrouw die zo goed kon dansen als María en geen man die zo goed kon dansen als Juan! In al die jaren hadden zij een haat-liefdeverhouding; vaak ging het uit tussen de twee dansers, maar pijnlijke scheidingen werden altijd weer bijgelegd. Uiteindelijk verliet hij haar voor een 20-jaar jongere vrouw met wie hij twee kinderen kreeg. Nu, op het einde van hun levens, vertellen Juan en María openhartig over hun liefde, hun haat en hun passie. In Ultimo Tango delen Juan en María hun verhaal met een groep jonge tangodansers en choreografen in Buenos Aires. De dansers vertalen op hun beurt de mooiste, ontroerendste en meest dramatische momenten uit het leven van Juan en María in prachtige choreografieën. De hartverwarmende interviews en documentaire elementen zorgen samen met het mooie camerawerk voor een onvergetelijke reis naar het hart van de tango.


Arrivalkijkwijzer-geweld kijkwijzer-12

Arrival_70100_LK2_NL_NU.inddPremière: 10 november 2016
Genre: Science Fiction, Drama
Regie: Dennis Villeneuve
Cast: Jeremy Renner, Amy Adams, Michael Stuhlbarg, Forest Whitaker
Speelduur: 116 minuten

Samenvatting:

Arrival is een intrigerende thriller van regisseur Denis Villeneuve (Sicario, Prisoners). Als op meerdere plaatsen ter wereld mysterieuze gevaartes uit de ruimte neerdalen, krijgt taalkundige Louise Banks (Amy Adams) de leiding over een team van specialisten dat onderzoek gaat doen. Terwijl een wereldoorlog dreigt, zoekt Banks samen met natuurkundige Ian Donnelly (Jeremy Renner) koortsachtig naar antwoorden. Ze neemt daarbij risico’s waarmee ze zichzelf, en mogelijk de hele mensheid, in gevaar brengt.


Snowdenkijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-eng Kijkwijzer-9

snowden_60082439_ps_1_s-lowPremière: 10 november 2016
Genre: Biografisch, Drama, Thriller
Regie: Oliver Stone
Cast: Joseph Gordon-Levitt, Shailene Woodley, Nicolas Cage, Scott Eastwood
Speelduur: 134 minuten

Samenvatting:

De bloedstollende thriller Snowden van Oscar winnend regisseur Oliver Stone, onthult het ongelooflijke en persoonlijke verhaal van Edward Snowden (Joseph Gordon-Levitt), een voormalig NSA medewerker die duizenden geclassificeerde documenten aan de pers lekt en daarmee een van de meest gezochte personen ter wereld wordt.


The 9th Life of  Louis Draxkijkwijzer-groftaalgebruikkijkwijzer-engkijkwijzer-16

the_9th_life_of_louis_drax_43008848_ps_1_s-lowPremière: 10 november 2016
Genre: Mysterie, Thriller
Regie: Alexandre Aja
Cast: Jamie Dornan, Aaron Paul, Sarah Gadon, Aiden Longworth
Speelduur: 108 minuten

Samenvatting:

De spannende thriller The 9th Life of Louis Drax vertelt het verhaal over de kleine Louis die wonder boven wonder een val van een hoge rots overleeft. Terwijl hij in coma ligt, blijkt de toedracht tot zijn val een waar mysterie. De vader van Louis (Aaron Paul) is spoorloos verdwenen en moeder (Sarah Gadon) staat voor een groot raadsel. De charmante kinderneuroloog Dr. Allan Pascal (Jamie Dornan) ontfermt zich met grote zorg over Louis die in zijn coma signalen blijkt uit te zenden. Hierdoor wordt ook hij meegesleurd in het mysterie. The 9th Life of Louis Drax is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Liz Jensen, de regie is in handen van Alexandre Aja (Horns).
The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply