Premieres 2016: Week 52

Elke maandag geven wij een overzicht van de films die de komende week in de bioscoop zullen verschijnen. Dit zijn de films die aankomende week in première zullen gaan: Cézanne et moi, Onze Jongens, Fai bei sogni, I pugni in tasca en Sangue del mio sangue.

Cézanne et moikijkwijzer-groftaalgebruikkijkwijzer-geweldkijkwijzer-6

cezanne_et_moi_82000005_ps_1_s-lowPremière: 29 december 2016
Genre: Drama, Biografisch
Regie: Danièle Thompson
Cast: Guillaume Gallienne, Guillaume Canet, Alice Pol
Speelduur: 117 minuten

Samenvatting:

De schilder Paul Cézanne en de schrijver Emile Zola zijn beste vrienden sinds hun kinderjaren. Ze delen alles: hun dromen, twijfels en liefdes. Paul was rijk en Emile arm, maar de rollen zijn inmiddels omgedraaid. Terwijl Paul nog altijd op een doorbraak wacht, heeft Emile alles: roem, geld en de perfecte vrouw, de grote liefde van Paul.


Onze Jongenskijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-seks kijkwijzer-12

3420-E2_29AUG-1 SEPT-ROTATED-ONZE JONGENS_ONESHEET 70x100 on 50%.inddPremière: 29 december 2016
Genre: Comedy
Regie: Johan Nijenhuis
Cast: Jim Bakkum, Martijn Fischer, Barbara Sloesen, Sanne Vogel

Samenvatting:

In de nieuwe bioscoopfilm Onze Jongens speelt Jim Bakkum de rol van Jorrit. Wanneer hij na jarenlange afwezigheid terugkomt in Nederland wacht hem daar niet veel moois. Zijn ex-vrouw wil hem nog steeds niet zien en zijn 8-jarige zoontje is vooral teleurgesteld in zijn vader. Bij het bouwbedrijf van vriend Bas gaan de zaken ook slecht. Tot de mannen een gat in de markt ontdekken. Niet zozeer het klusvermogen, maar de gespierde lichamen zijn een hit bij de vrouwelijke klanten. Samen met drie andere collega’s gooien Jorrit en Bas het roer om. Ze stoppen met klussen en beginnen met strippen. De opdrachten zijn niet aan te slepen en bouwbedrijf ‘Onze Jongens’ lijkt gered. Maar hoe zal de privé-omgeving reageren op deze bijzondere carrièremove?


Fai bei sognikijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-eng kijkwijzer-12

fai_bei_sogni_26006440_ps_1_s-lowPremière: 29 december 2016
Genre: Drama
Regie: Marco Bellocchio
Cast: Bérénice Bejo, Valerio Mastandrea
Speelduur: 134 minuten

Samenvatting:

Het verhaal opent in Turijn, 1969. De idyllische jeugd van de negenjarige Massimo wordt abrupt verstoord door de raadselachtige dood van zijn moeder. ‘Een plotse hartaanval’, zo drukt zijn afstandelijke vader hem op het hart. Massimo gelooft het niet en weigert het verlies te aanvaarden. Hij vindt enkel troost in zijn pas ontdekte liefde voor voetbal. Jaren later, in de jaren negentig, treffen we Massimo aan als een succesvolle journalist bij de Italiaanse krant La Stampa, maar de tijd heeft niet alle wonden geheeld. Als een zekere Giovanni Athos hem een breaking story aanbiedt, wordt hij van de sportredactie gepromoveerd om over de oorlog in Sarajevo te berichten, waar hij last krijgt van paniekaanvallen. Terug thuis in Turijn ziet hij zich gedwongen om het appartement van zijn ouders te verkopen, wat pijnlijke herinneringen doet bovendrijven. Enig lichtpuntje in de miserie: zijn begripvolle en sympathieke dokter Elisa (de Franse filmvedette Bérénice Bejo). Kan zij hem helpen om weer open te bloeien en de waarheid onder ogen te zien? Dit bitterzoete drama is gebaseerd op de autobiografische bestseller van journalist Massimo Gramellini, de adjunct-hoofdredacteur van La Stampa.


I pugni in tascakijkwijzer-geweld kijkwijzer-12

i_pugni_in_tasca_26006443_ps_1_s-lowPremière: 29 december 2016
Genre: Drama
Regie: Marco Bellocchio
Cast: Lou Castel, Paolo Patigora, Marino Masé
Speelduur: 105 minuten

Samenvatting:

Alessandro is een epileptisch patiënt en zijn hele familie lijdt aan epilepsie, aangevoerd door zijn blinde moeder. Zijn broer Augusto is het enige gezonde familielid. Hij wil trouwen, maar wil zijn vriendin niet met de last van een geheel zieke familie opzadelen. Alessandro voelt met zijn broer mee en besluit zijn hele familie te vermoorden.


Sangue del mio sangue kijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-geweld kijkwijzer-16

sangue_del_mio_sangue_26006442_ps_1_s-lowPremière: 29 december 2016
Genre: Drama
Regie: Marco Bellocchio
Cast: Alba Rohrwacher, Filippo Timi, Pier Giorgio Bellocchio
Speelduur: 105 minuten

Samenvatting:

Federico, een jonge soldaat, wil weten wat zijn broer, een priester verleid door een non, zuster Benedetta, tot zelfmoord dreef. Hij bezoekt het klooster van Bobbio, waar de zuster, beschuldigd van hekserij, opgesloten zit. Benedetta betovert hem op zijn beurt. Ze wordt tot de dood veroordeeld en wordt levend ingemetseld. Op dezelfde plaats, eeuwen later … Federico, een departementale inspecteur klopt op de deur van hetzelfde klooster, nu een verlate gevangenis. Hij ontdekt dat het gebouw bewoond wordt door een mysterieuze graaf die alleen ’s nachts naar buiten komt …
The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

2 thoughts on “Premieres 2016: Week 52

  1. Onze Jongens is in principe gewoon de Nederlandse Magic Mike xD
    Deze vakantie hoop ik zelf eigenlijk nog Rogue One eindelijk te gaan kijken en misschien voor een tweede keer La La Land 🙂

Leave a Reply