Premieres 2016: Week 48

Elke maandag geven wij een overzicht van de films die de komende week in de bioscoop zullen verschijnen. Dit zijn de films die aankomende week in première zullen gaan: Vaiana, Shut In, Frantz, American Pastoral, Waterboys, Nocturnal Animals, Underworld: Blood Wars en Unknown Brood.

Vaianakijkwijzer-eng kijkwijzer-6

vaiana_nl__40042093_ps_1_s-lowPremière: 30 november 2016
Genre: Animatie, Avontuur, Familiefilm, Comedy
Regie: Ron Clements , John Musker
Speelduur: 103 minuten

Samenvatting:

Drieduizend jaar geleden trokken de grootste zeevaarders ter wereld over de stille oceaan om de vele eilanden van Oceanië te ontdekken. Tot daar op een dag een einde aan kwam en nog steeds weet niemand hoe dat ooit kon gebeuren… Walt Disney Studios presenteert Vaiana, een animatiefilm over de avontuurlijke en dappere Vaiana, die één grote missie heeft: de oceaan over zeilen en de eeuwenoude tradities van haar voorouders herstellen. Op deze spannende ontdekkingsreis ontmoet Vaiana halfgod, Maui, die haar begeleidt in haar zoektocht. Samen zeilen zij de oceaan over op een waanzinnig avontuur. Onderweg nemen zij het op tegen vreselijke monsters die hun missie proberen te dwarsbomen en ontdekt Vaiana iets waar zij altijd al naar heeft gezocht: haar identiteit. Geregisseerd door het bekende filmmakers team Ron Clements en John Musker (De Kleine Zeemeermin, Aladdin, De Prinses en de Kikker) en geproduceerd door Osnat Shurer (Lifted, One Man Band). Ga deze winter samen met Vaiana op een waanzinnige avontuur.


Shut Inkijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-eng kijkwijzer-geweld kijkwijzer-16

shut_in_60082418_ps_1_s-lowPremière: 1 december 2016
Genre: Thriller, Drama
Regie: Farren Blackburn
Cast: Naomi Watts, Jacob Tremblay, Oliver Platt, Charlie Heaton
Speelduur: 91 minuten

Samenvatting:

Een bloedstollende thriller over kinderpsychologe Mary Portman (Naomi Watts) die op het afgelegen platteland van New England woont. Hier draagt ze de zorg voor haar zoon die zwaar gehandicapt raakte bij een auto ongeluk waarbij haar man is omgekomen. Wanneer haar nieuwe cliënt Tom (Jacob Tremblay), een doof jongetje, vlak voor een sneeuwstorm in het bos verdwijnt, is iedereen er van overtuigd dat hij dit onmogelijk kan hebben overleefd maar in haar nachtmerries blijft hij Mary achtervolgen. Zijn de nachtelijke verschijningen van het jongetje echt of zijn het illusies veroorzaakt door Mary’s slaapgebrek?


Frantzkijkwijzer-eng kijkwijzer-12

frantz_36000483_ps_1_s-lowPremière: 1 december 2016
Genre: Drama
Regie: François Ozon
Cast: Pierre Niney, Paula Beer, Marie Gruber, Ernst Stötzner
Speelduur: 113 minuten

Samenvatting:

De Eerste Wereldoorlog is afgelopen. In een Duits dorp bezoekt Anna elke dag het graf van haar verloofde, die sneuvelde aan het front in Frankrijk. Op een dag merkt ze de Fransman Adrien op die bloemen op hetzelfde graf legt. Zijn aanwezigheid zo kort na de Duitse nederlaag verhit de gemoederen in het dorp, maar Adrien laat zich niet zomaar afschrikken. Hij is naar Duitsland gekomen om zijn respect te tonen aan een Duitse jongen die dezelfde oorlog als hij meemaakte. Een jongen die zonder een oorlog wellicht ooit tot zijn vriendengroep had kunnen behoren. De ontmoeting tussen Anna en Adrien heeft een onverwachts effect op beide levens. Onzekerheden en angsten worden aangewakkerd, maar biedt ze beiden ook een bijzondere kans om de oorlog te verwerken en hun levensgeluk te hervinden.


American Pastoralkijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-eng kijkwijzer-geweld kijkwijzer-12

american_pastoral_93010003_ps_1_s-lowPremière: 1 december 2016
Genre: Drama
Regie: Ewan McGregor
Cast: Ewan McGregor, Jennifer Connelly, Dakota Fanning, Uzo Aduba
Speelduur: 108 minuten

Samenvatting:

Seymour ‘Swede’ Levov (Ewan McGregor), in zijn high-school dagen atleet en nu succesvol zakenman, is getrouwd met voormalige beauty queen Dawn (Jennifer Connelly). Zijn leven komt op zijn kop te staan als hun dochter Merry (Dakota Fanning) wordt beschuldigd van een terroristische aanslag en vervolgens spoorloos verdwijnt. Swede zet alles op alles om haar te vinden en zijn gezin te herenigen. Volledig van slag door wat hij ontdekt wordt hij gedwongen de chaos van het Amerika in de jaren ’60 onder ogen te zien…


Waterboyskijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-AL

waterboys_48050692_ps_1_s-lowPremière: 1 december 2016
Genre: Comedy, Drama
Regie: Robert Jan Westdijk
Cast: Leopold Witte, Tim Linde, Helen Belbin, Julie McLellan
Speelduur: 93 minuten

Samenvatting:

Waterboys vertelt het intens grappige en ontroerende verhaal van misdaadromanschrijver Victor en zijn cello spelende zoon Zack. Op dezelfde dag door hun vrouwen het huis uitgezet, moeten de mannen zichzelf en hun relatie opnieuw zien uit te vinden tijdens een turbulente reis naar Schotland ter promotie van Victors nieuwste boek. Een film over een vader die maar niet volwassen wil worden en zijn zoon die het leven wat minder serieus zou moeten nemen. Hoofdrollen in deze film van Robert Jan Westdijk (Zusje, Phileine zegt Sorry) worden vertolkt door Leopold Witte (Gooische Vrouwen, Ventoux, Dokter Deen), aanstormend talent Tim Linde en de Schotse actrices Helen Belbin en Julie McLellan. Met soundtrack en special appearance van de vermaarde band The Waterboys (The Whole of the Moon).


Nocturnal Animalskijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-geweld kijkwijzer-16

nocturnal_animals_02038322_ps_5_s-lowPremière: 1 december 2016
Genre: Drama, Thriller
Regie: Tom Ford
Cast: Jake Gyllenhaal, Amy Adams, Aaron Taylor-Johnson, Michael Shannon
Speelduur: 117 minuten

Samenvatting:

Nocturnal Animals is de nieuwe onheilspellende thriller van regisseur en scenarioschrijver Tom Ford (A Single Man) met o.a. Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Aaron Taylor-Johnson, Michael Shannon, Armie Hammer en Isla Fisher. Nocturnal Animals verkent de dunne scheidslijnen tussen liefde en wreedheid, en tussen wraak en verlossing. Amy Adams en Jake Gyllenhaal spelen een gescheiden echtpaar dat duistere ontdekkingen doet over elkaar. Amy Adams speelt Susan Morrow, een kunsthandelaar uit Los Angeles die een luxueus maar onbevredigend leven leidt samen met haar man Hutton Morrow (Armie Hammer). Als Hutton weer eens een weekend weg is op een van zijn vele zakenreisjes, ontvangt Susan een anoniem pakje dat in haar brievenbus is achtergelaten. Het is een boek genaamd ‘Nocturnal Animals’, geschreven door haar ex-man Edward Sheffield (Jake Gyllenhaal), met wie ze al jaren geen contact meer heeft gehad. Bij het manuscript zit een briefje waarin Edward Susan vraagt het boek te lezen en om vervolgens contact met hem op te nemen als hij weer in de stad is. In haar eentje in bed begint Susan de roman te lezen. Het boek is aan haar opgedragen…


Underworld: Blood Warskijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-eng kijkwijzer-geweld kijkwijzer-16

underworld_blood_wars_02038309_ps_1_s-lowPremière: 1 december 2016
Genre: Actie, Fantasy
Regie: Anna Foerster
Cast: Kate Beckinsale, Theo James, Lara Pulver, Tobias Menzies
Speelduur: 91 minuten

Samenvatting:

Death Dealer-vampier Selene (Kate Beckinsale) moet zich verweren tegen meedogenloze aanvallen van de Lycan clan-weerwolven en de vampieren die haar bedrogen hebben. Met David (Theo James) en zijn vader Thomas (Charles Dance) aan haar zijde als haar enige bondgenoten, moet Selene kost wat kost de eeuwig voortdurende oorlog tussen de Lycans en de vampieren tot een eind brengen.


Unknown Broodkijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-drugs kijkwijzer-12

unknown_brood_12012099_ps_1_s-lowPremière: 1 december 2016
Genre: Documentaire
Regie: Dennis Alink
Speelduur: 85 minuten

Samenvatting:

Op woensdag 11 juli 2001 springt rock ‘n roll muzikant en schilder Herman Brood van het dak van het Hilton hotel. De wijze waarop hij een einde aan zijn leven maakt is net zo extravagant als dat hij het geleefd heeft. Herman heeft in zijn eigen video’s, liedteksten en interviews een kruimelspoor achtergelaten dat antwoord geeft op de vragen die zijn dood heeft opgeroepen. Unknown Brood duikt in het verleden om met dit niet-eerder vertoonde materiaal en de mensen die het dichtst bij hem stonden de belangrijke momenten te herbeleven. Brood’s leven was vanaf begin tot het einde een worsteling tussen het zijn van een mens of het worden van een mythe. Op 11 juli kwamen die twee paden samen.
The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply