Premieres 2016: Week 30

Elke maandag geven wij een overzicht van de films die de komende week in de bioscoop zullen verschijnen. Dit zijn de films die aankomende week in première zullen gaan: Neon Bull, Vampierzusjes 2: Vleermuizen in je buik, Meester Kikker, Mike and Dave need wedding dates, Jason Bourne, The Here After, El Olivo en Short Skin – I dolori del giovane Edo.

Neon Bullkijkwijzer-seks kijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-16

neon_bull_26006450_ps_1_s-lowPremière: 28 juli 2016
Genre: Drama
Regie: Gabriel Mascaro
Cast: Juliano Cazarré, Aline Santana, Carlos Pessoa, Maeve Jinkings
Speelduur: 101 minuten

Samenvatting:

Iremar werkt in de traditionele rodeo stallen in het Noordoosten van Brazilië waar hij samen met een cowboy te paard een grote stier bij zijn staart probeert te vangen. Maar achter deze stoere werkzaamheden van Iremar schuilt een man die een rustig en eenzaam leven leidt. Terwijl hij met de stieren van stad naar stad reist, droomt hij ervan kledingontwerper te worden. In een unieke mix van sociaal realisme, impressionistische beelden en zinderende erotiek geeft Neon Bull een vernieuwende blik op het machismo van Latijns Amerika.


Vampierzusjes 2: Vleermuizen in je buik

vampierzusjes_2_vleermuizen_in_je_buik_37072816_ps_1_s-lowPremière: 28 juli 2016
Genre:
Regie:
Cast:
Speelduur:

Samenvatting:

De Vampierzusjes zijn terug voor een nieuw smakelijk avontuur! Twee jaar na hun verhuizing uit Transsylvanië zijn Dakaria en Silvania Tepes helemaal gesetteld in het rustige Duitse dorpje Bindburg: ze halen goede cijfers op school en zijn beste vrienden met Helene en Ludo. Silvania heeft zelfs een liefje, zijn naam is Jacob. Dakaria heeft haar oog laten vallen op Murdo, de mysterieuze zanger van haar favoriete band Krypton Krax. Wanneer de zusjes horen dat Krypton Krax in de buurt zal optreden besluiten de zusjes om ‘s nachts stiekem het huis uit te sluipen en naar het concert te vliegen, ondanks het verbod van haar ouders. Op het concert komt Silvania oog in oog te staan met de gevaarlijke Xantor, de manager van de band en tevens een oude bekende van hun ouders. Xantor heeft nog een appeltje met hen te schillen en zint op wraak! Wanneer Dakaria wordt ontvoerd, moet Silvania, samen met haar vrienden er alles aan doen om haar zusje te redden uit de handen van het kwaad…


Meester Kikker

meester_kikker_47043015_ps_1_s-lowPremière: 28 juli 2016
Genre:
Regie:
Cast:
Speelduur:

Samenvatting:

Een alledaagse klas met heel gewone kinderen en een doodgewone meester. Of toch niet? Het leven van de kinderen uit de klas van Meester Frans (Jeroen Spitzenberger) staat op zijn kop als blijkt dat hij soms spontaan in een kikker verandert. Helemaal niet handig, want hun nieuwe, strenge schooldirecteur Stork (Paul R. Kooij) ziet de enthousiaste, maar licht chaotische Frans liever vandaag nog dan morgen vertrekken. Sita (Yenthe Bos), wiens moeder Cecile (Georgina Verbaan) het dierenasiel runt, is ontzettend dol op haar meester. Samen met haar klasgenootje Wouter (Bobby van Vleuten) doet ze er alles aan om haar lievelingsmeester te beschermen. Zeker wanneer blijkt dat hij als kikker maar een kwetsbaar diertje is in de grote mensenwereld en in de niet altijd ongevaarlijke natuur. Vooral voor een heel sluwe ooievaar moet hij oppassen…


Mike and Dave need wedding dates

mike_and_dave_need_wedding_dates_56031718_ps_1_s-lowPremière: 28 juli 2016
Genre:
Regie:
Cast:
Speelduur:

Samenvatting:

De hard feestende broers Mike (Adam Devine) en Dave (Zac Efron) plaatsen een online advertentie om de perfecte dates (Anna Kendrick, Aubrey Plaza) te vinden voor de Hawaiiaanse bruiloft van hun zus. Terwijl ze hopen op een wild avontuur, blijkt dat juist de jongens overtroffen worden door het losgeslagen duo.

 

Jason Bournekijkwijzer-geweld kijkwijzer-12

jason_bourne_02037850_ps_2_s-lowPremière: 28 juli 2016
Genre:
Regie: Paul Greengrass
Cast: Matt Damon, Alicia Vikander, Tommy Lee Jones, Julia Stiles
Speelduur: 123 minuten

Samenvatting:

Matt Damon is terug als Jason Bourne, in de nieuwe gelijknamige actie-thriller. Na The Bourne Supremacy en de The Bourne Ultimatum regisseert Paul Greengrass ook het nieuwe hoofdstuk uit de Bourne franchise. In Jason Bourne keert de voormalig, meest dodelijke agent van de CIA, Jason Bourne terug vanuit de anonimiteit. Damon wordt in deze film bijgestaan door Alicia Vikander, Vincent Cassel en Tommy Lee Jones, ook Julia Stiles keert terug in de Bourne cast. Samen met Jeffrey Weiner zal wederom Frank Marshall van Captivate Entertainment de film produceren, zij krijgen hierbij hulp van Greengrass, Damon, Gregory Goodman en Ben Smith. Geschreven door Greengrass en Christopher Rouse en gebaseerd op de personages gecreëerd door Robert Ludlum.

The Here Afterkijkwijzer-geweld kijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-16

the_here_after_52010056_ps_1_s-lowPremière: 28 juli 2016
Genre: Thriller, Drama
Regie: Magnus von Horn
Cast: Ulrik Munther, Mats Blomgren, Alexander Nordgren, Wieslaw Komasa
Speelduur: 101 minuten

Samenvatting:

Nadat hij zijn gevangenisstraf heeft uitgezeten, gaat John weer bij zijn vader wonen. Hij hoopt een nieuwe start te kunnen maken. De lokale gemeenschap is zijn misdaad echter niet vergeten en heeft hem niet vergeven. Zijn terugkeer brengt bij iedereen het slechtste naar boven. Langzamerhand ontstaat er een lynchsfeer. Als ook zijn enige vriendin hem de rug toe keert, verliest hij hoop en voelt hij dezelfde agressie die hem in de gevangenis deed belanden weer naar boven komen. Omdat John het verleden niet achter zich kan laten, besluit hij de confrontatie aan te gaan. Ulrik Munther, Mats Blomgren en Loa Ek spelen hoofdrollen in The Here After, het speelfilmdebuut van veelbelovend regisseur Magnus von Horn. De psychologische thriller ging in première op de Quinzaine des Réalisateurs in Cannes en was vervolgens een favoriet bij pers en publiek op vele internationale festivals.


El Olivo kijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-AL

OlivoEl_Poster_70x100.inddPremière: 28 juli 2016
Genre: Drama
Regie: Icíar Bollaín
Cast: Anna Castillo, Javier Gutiérrez, Pep Ambròs, Manuel Cucala
Speelduur: 100 minuten

Samenvatting:

Alma´s familie produceert al generaties lang olijfolie in het Spaanse Castellón, maar zijn door teruglopende inkomsten genoodzaakt een andere inkomstenbron te zoeken. Haar opa heeft de veranderingen binnen hun familiebedrijf niet kunnen accepteren, spreekt al jaren niet meer en is nu zelfs gestopt met eten. Zijn zonen hebben weinig geduld voor de grillen van hun vader, maar Alma begrijpt hem. Zij weet als enige dat haar opa nog steeds rouwt om het verlies van de 1000 jaar oude olijfboom die de familie heeft verkocht om schulden af te kunnen lossen. Ze besluit de locatie van de boom te achterhalen en terug te brengen naar hun landgoed, zodat haar opa zijn laatste dagen gelukkig zal kunnen doorbrengen. Het blijkt echter het begin van een serieuze missie, aangezien de boom in het atrium van een energiebedrijf in Düsseldorf staat…


Short Skin – I dolori del giovane Edo

short_skin_-_i_dolori_del_giovane_edo_22091441_ps_1_s-lowPremière: 28 juli 2016
Genre: Comedy
Regie: Duccio Chiarini
Cast: Matteo Creatini, Francesca Agostini, Nicola Nocchi
Speelduur: 86 minuten

Samenvatting:

Edoardo is een schuchtere tiener die lijdt aan een nogal merkwaardige penisziekte, waardoor hij elke vorm van vrouwelijk contact vermijdt. Lastig, zeker als blijkt dat iedereen in zijn omgeving maar met één ding bezig is: seks. Tijdens een zomervakantie aan zee proberen zijn ouders een buitenechtelijke affaire te boven te komen, jongere zus Olivia zoekt een copulatiemaatje voor haar hond, en beste vriend Arturo wil liefst zo snel mogelijk zijn maagdelijkheid verliezen. Onder die vederlichte premisse schuilt een intieme beschouwing over volwassen worden en de druk die op mannelijke tieners rust om zich te schikken naar een traditioneel model van mannelijkheid. Debuterend cineast Duccio Chiarini kiest voor een uiterst gevoelige aanpak, waardoor je extra meeleeft met de hoofdrolspeler en al diens twijfels en angsten. “Refreshing and casually sincere.”, concludeerde The Hollywood Reporter. Onderdeel van de Crystal Bear-competitie van het filmfestival in Berlijn.
The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply