Premieres 2016: Week 33

Elke maandag geven wij een overzicht van de films die de komende week in de bioscoop zullen verschijnen. Dit zijn de films die aankomende week in première zullen gaan: War Dogs, Julieta, The Shallows, Una noche sin Luna en Les premiers les derniers.

War Dogs

war_dogs_15021605_ps_1_s-lowPremière: 18 augustus 2016
Genre: Actie, Comedy
Regie: Todd Phillips
Cast: Jonah Hill, Miles Teller, Ana de Armas
Speelduur: 149 minuten

Samenvatting:

War Dogs is de nieuwe actie komedie van regisseur Todd Philips (The Hangover – trilogie), met in de hoofdrollen Oscar®genomineerde Jonah Hill (The Wolf of Wall Street, Moneyball) en Miles Teller (Whiplash, de Divergent – trilogie). Gebaseerd op waargebeurde feiten, volgt War Dogs twee bevriende twintigers, (Hill en Teller) die in Miami wonen tijdens de eerste oorlog in Irak. Ze proberen winst te maken met een nog vrij onbekend initiatief van de overheid; kleine ondernemingen kunnen bieden op contracten van het Amerikaanse leger. Ze beginnen klein, maar al snel lopen de bedragen op en nemen zij het er goed van. Het duo krijgt het wel heel heet onder de voeten, wanneer ze op het punt staan een 300 miljoen dollar deal te sluiten om het Afghaanse leger te bewapenen. Een deal die ze in contact brengt met een paar zeer verdachte partijen, niet de meest onbelangrijke hiervan is de Amerikaanse overheid. In de film schitteren ook Ana de Armas (Knock Knock) en viervoudig Oscar®genomineerde Bradley Cooper (American Sniper, American Hustle, Silver Linings Playbook).

Julietakijkwijzer-eng kijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-6

Julieta_Poster_70x100.inddPremière: 18 augustus 2016
Genre: Drama
Regie: Pedro Almodóvar
Cast: Adriana Ugarte, Michelle Jenner, Inma Cuesta, Rossy de Palma
Speelduur: 99 minuten

Samenvatting:

Julieta woont samen met haar dochter in Madrid en heeft net haar man verloren. De verdrietige periode waar Julieta en haar dochter doorheengaan drijft de twee uit elkaar. Haar dochter, Antía die onlangs achttien jaar is geworden, besluit zonder enige uitleg weg te lopen. Julieta doet er alles aan haar dochter te vinden, maar het enige wat ze ontdekt is hoe weinig ze van haar eigen dochter afweet. Julieta gaat over schuld en de vraag wat mensen ertoe leidt degene van wie ze houden te verlaten. Julieta is gebaseerd op drie korte verhalen uit het boek Runaway van Alice Munro.
The Shallowskijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-eng kijkwijzer-16

the_shallows_02038319_ps_2_s-lowPremière: 18 augustus 2016
Genre: Thriller
Regie: Jaume Collet-Serra
Cast: Blake Lively
Speelduur: 84 minuten

Samenvatting:

In de zenuwslopende thriller The Shallows wordt Nancy (Blake Lively) aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan 200 meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

 

Una noche sin Luna

una_noche_sin_luna_22091443_ps_1_s-lowPremière: 18 augustus 2016
Genre: Comedy, Drama
Regie: Germán Tejeira
Cast: Roberto Suárez, Daniel Melingo, Marcel Keoroglian
Speelduur: 78 minuten

Samenvatting:

Drie eenzame zielen op een warme zomernacht in Uruguay. De gescheiden César zoekt zijn dochtertje op en viert Oud en Nieuw met zijn ex en haar nieuwe vriend. Dan is er Antonio, een goochelaar op zijn retour, die op de autosnelweg motorpech krijgt, een scharreltje heeft met het ‘péage-meisje’ en zijn ‘konijn-uit-de-hoed’ kwijtraakt. En als laatste hebben we Molgota, een singer-songwriter die de gevangenis voor een paar dagen mag verlaten om een oudejaarsfeestje wat op te luisteren. Geen kat die naar hem luistert tot een elektriciteitspanne alles in het donker zet: “noche sin luna”. Elektriciteitsstoringen om middernacht spelen een cruciale rol in het droogkomische verhaal, een charmante, melancholische film met drie sympathieke losers die nog iets van hun leven proberen te maken. Una noche sin luna won de hoofdprijs op het laatste filmfestival van Zürich.
Les premiers les dernierskijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-eng kijkwijzer-geweld kijkwijzer-12

les_premiers_les_derniers_12012094_ps_1_s-lowPremière: 18 augustus 2016
Genre: Comedy. Misdaad
Regie: Bouli Lanners
Cast: Albert Dupontel, Bouli Lanners, Suzanne Clément, Michael Lonsdale
Speelduur: 98 minuten

Samenvatting:

Op een eindeloze, winderige vlakte zijn Cochise en Gilou, twee onafscheidelijke premiejagers, op zoek naar een gestolen telefoon met gevoelige inhoud. Op hun weg komen ze Esther en Willy tegen, een stel dat op de loop is. Is het einde der tijden nabij? Zullen ze in dat vergeten stadje, waar iedereen belandt, opnieuw de menselijke natuur op zijn best ontdekken? Dit zijn misschien wel de laatste mensen, maar ze zijn niet zo heel anders dan de eerste.
The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply