Premieres 2016: Week 12

Elke maandag geven wij een overzicht van de films die de komende week in de bioscoop zullen verschijnen. Dit zijn de films die aankomende week in premiere zullen gaan. 

History’s Futurekijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-drugs kijkwijzer-geweld kijkwijzer-12

History'sFuture_Poster_70x100.inddPremiere: 24 maart 2016
Genre: Drama
Regie: Fiona Tan
Cast: Mark O’Halloran, Johanna ter Steege, Denis Lavant, Anne Consigny
Speelduur: 95 minuten
Taal: Engels

Samenvatting

Na een overval waarbij hij zijn geheugen verliest, verlaat een man die wij leren kennen als ‘MP’ (Missing Person, gespeeld door de Ierse acteur Mark O’Halloran) zijn thuis en begint aan een reis. Tijdens zijn omzwervingen van land tot land en een serie van vreemde, verlichtende en soms komische ontmoetingen, verwerft MP nieuw inzicht in de complexiteit van gevoelens die aanwezig zijn in het Europa van de 21ste eeuw.
Batman v Superman: Dawn of Justicekijkwijzer-geweldkijkwijzer-12

batman_v_superman_dawn_of_justicePremiere: 24 maart 2016
Genre: Actie
Regie: Zack Snyder
Cast: Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Jesse Eisenberg
Speelduur: 151 minuten
Taal: Engels

Samenvatting

Bezorgd om de ongecontroleerde acties van een bijna tot god verheven superheld, neemt Gotham City’s eigen krachtige en verontruste burger het op tegen de meest gerespecteerde, hedendaagse redder van Metropolis. Ondertussen worstelt de wereld met de vraag welke held het werkelijk nodig heeft. En terwijl Batman en Superman tegen elkaar strijden, verschijnt er al snel een nieuwe bedreiging die de mensheid in groter gevaar zal brengen dan ooit tevoren.
Mountains May Departkijkwijzer-eng kijkwijzer-geweld kijkwijzer-6

mountains_may_departPremiere: 24 maart 2016
Genre: Drama
Regie: Zhangke Jia
Cast: Tao Zhao, Yi Zhang, Zijian Dong, Jing Dong Liang
Speelduur: 131 minuten
Land: China

Samenvatting

Mountains may Depart spant over drie decennia. Het begint in 1999, wanneer in Fenyang, China, het mooiste maar ook meest verlegen meisje van het dorp trouwt met de rijke, extraverte Zhang. Samen krijgen zij een zoon, genaamd Dollar. Vijftien jaar later scheiden de twee en emigreren vader Zhang en Dollar naar Australië. Nog eens elf jaar later spreekt Dollar nog nauwelijks Chinees en herinnert hij zich van zijn moeder enkel nog haar naam. Gedurende een kwart eeuw volgen we de personages van een radicaal veranderend China tot in Australië als een belofte op een beter leven, en de hoop, liefde en teleurstelling die het lot hen voorschotelt.
De Helleveegkijkwijzer-geweld kijkwijzer-groftaalgebruikkijkwijzer-12

3369-FIN_EONE-DE HELLEVEEG 70X100 ON 50% 2.inddPremiere: 24 maart 2016
Genre: Drama
Regie: André van Duren
Cast: Benja Bruijning, Hadewych Minis, Anneke Blok, Gijs Scholten van Aschat
Speelduur: 117 minuten
Taal: Nederlands

Samenvatting

In de Helleveeg, gebaseerd op de succesvolle, gelijknamige roman van A.F.Th. van der Heijden, maken we kennis met Tiny (Hannah Hoekstra), een pittige en imposante verschijning die alle mannen in Brabant gek weet te maken. Haar twaalf jaar jongere neefje Albert (Benja Bruijning) is gefascineerd door zijn bijzondere tante en dol op haar verhalen. Haar ouders (Anneke Blok en Gijs Scholten van Aschat) en haar zus Hanny (Hadewych Minis) maken zich echter zorgen over Tiny. Zal ze ooit de juiste man vinden en zich als een correcte vrouw weten te gedragen? De reden van de moeizame band tussen Tiny en haar familie blijkt echter veel complexer te zijn dan we in eerste instantie kunnen vermoeden. De Helleveeg is een bitterzoet familiedrama met een sterrencast bestaande uit onder meer Hannah Hoekstra, Benja Bruijning, Hadewych Minis, Anneke Blok, Gijs Scholten van Aschat, Frank Lammers, Robert de Hoog en Beau Schneider. De regie van de film ligt in handen van André van Duren (De Bende van Oss).
Transit Havanakijkwijzer-AL

transit_havanaPremiere: 24 maart 2016
Genre: Documentaire
Regie: Daniel Abma
Speelduur: 90 minuten
Taal: Spaans

Samenvatting

Eén keer per jaar vliegen een Nederlandse en een Vlaamse plastisch chirurg naar Havana om vijf Cubaanse transgenders te opereren. Ze doen dit op uitnodiging van de dochter van de president, Mariela Castro, die een seksuele revolutie leidt binnen de socialistische heilstaat met de officiële leus ‘homofobia no, socialismo sì!’. De staat geeft transgenders gratis hormonen, operaties en een nieuwe identiteit, maar lukt het Cubaanse transgenders hun geluk te vinden te midden van intolerantie, armoede en prostitutie?
Krigenkijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-geweldkijkwijzer-16

Krigen_Poster_70x100_AIRPORT_NL.inddPremiere: 24 maart 2016
Genre: Drama
Regie: Tobias Lindholm
Cast: Pilou Asbaek, Tuva Novotny, Dar Salim, Søren Malling
Speelduur: 115 minuten
Taal: Deens

Samenvatting

 De Deense commandant Claus Michael Pedersen (Pilou Asbæk) en zijn mannen vechten in Afghanistan voor hun leven, waarbij ze proberen een verschil te maken en zichzelf te overtuigen dat het allemaal de moeite waard is. In Denemarken probeert Maria, de vrouw van Claus, zich te redden met haar drie kinderen die hun vader missen. Wanneer Claus in een gevecht met de Taliban samen met een zwaargewonde soldaat geïsoleerd raakt, neemt hij de beslissing om het gebied te laten bombarderen zodat de reddingshelikopter sneller ter plaatse kan zijn. De missie slaagt en de jonge soldaat overleeft. Wanneer in de ruïnes van de gebombardeerde gebouwen de lichamen worden gevonden van elf Afghaanse vrouwen en kinderen wordt Michael echter beschuldigd van een oorlogsmisdaad. Plots is hij verwikkeld in een rechtszaak en een strijd om te overleven en zijn familie te behouden.

Where to Invade Nextkijkwijzer-geweld kijkwijzer-eng kijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-discriminatiekijkwijzer-12

where_to_invade_nextPremiere: 24 maart 2016
Genre: Documentaire
Regie: Michael Moore
Cast: Michael Moore
Speelduur: 119 minuten
Taal: Engels

Samenvatting

Michael Moore is terug met Where To Invade Next. De nieuwe film van de maker van Fahrenheit 9/11 en Bowling for Columbine is een verrassende oproep tot actie in de van hem bekende reisverslag-stijl. In Where to Invade Next kruipt Moore in de rol van ‘bezetter’ en bezoekt verschillende Europese landen, zoals Finland, Italië en Frankrijk. Hij vraagt zich af hoe deze landen omspringen met sociale en economische problemen en of de VS daar nog wat van kunnen leren. Wat blijkt? De oplossingen voor de meest diepgewortelde problemen in Amerika bestaan al, ze hoeven alleen nog maar overgenomen te worden.

Risen kijkwijzer-geweldkijkwijzer-16

risenPremiere: 24 maart 2016
Genre: Drama
Regie: Kevin Reynolds
Cast: Cliff Curtis, Joseph Fiennes, Tom Felton, Peter Firth
Speelduur: 107 minuten
Taal: Engels

Samenvatting

Clavius (Joseph Fiennes) is een machtige aanvoerder in het Romeinse leger, die samen met zijn rechterhand Lucius (Tom Felton) de opdracht krijgt van Pontius Pilatus om bij de kruisiging van Jezus aanwezig te zijn en het lichaam daarna te bewaken. Er ontstaat onrust in Jeruzalem vanwege het gerucht dat Jezus is opgestaan uit de dood en er dreigt een groot protest tegen de Romeinse macht. Om dat te voorkomen moeten Clavius en Lucius het lichaam koste wat kost terugvinden.
The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply