Premieres 2016: Week 13

Elke maandag geven wij een overzicht van de films die de komende week in de bioscoop zullen verschijnen. Dit zijn de films die aankomende week in premiere zullen gaan. 

Land of Mine – Under Sandetkijkwijzer-eng kijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-geweld kijkwijzer-discriminatie kijkwijzer-12

land_of_mine_-_under_sandetPremiere: 31 maart 2016
Genre: Oorlog
Regie: Martin Zandvliet
Cast: Roland Møller, Mikkel Boe Følsgaard, Louis Hofmann, Joel Basman, Emil Belton, Oskar Belton
Speelduur: 101 minuten
Taal: Deens

Samenvatting:

Wanneer de Tweede Wereldoorlog teneinde loopt wordt een groep Duitse soldaten, eerder jongens dan mannen, gevangen genomen door het Deense leger. Ze worden gedwongen een dodelijke taak ten uitvoer te brengen: het ontmantelen en ruimen van duizenden in de Deense stranden ingegraven landmijnen, en dat met weinig tot geen training. De jongens ontdekken dat de oorlog voor hen nog lang niet ten einde is… Geïnspireerd op ware gebeurtenissen vertelt Land of Mine – Under Sandet een ongekend en tragisch hoofdstuk uit de Deense geschiedenis.
Experimenterkijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-eng Kijkwijzer-9

experimenterPremiere: 31 maart 2016
Genre: Drama
Regie: Michael Almereyda
Cast: Peter Sarsgaard, Winona Ryder, John Leguizamo, Kellan Lutz, Anthony Edwards
Speelduur: 98 minuten
Taal: Engels

Samenvatting:

Yale University, 1961. Vanuit zijn eigen drang om de Holocaust te verwerken, bedenkt Dr. Stanley Milgram (Peter Sarsgaard, Black Mass, Blue Jasmine) een controversieel psychologisch experiment waarbij mensen geloven dat ze electroschokken toedienen aan een proefpersoon in een andere kamer. Alleen zijn zij zélf de proefpersoon en gaat het niet om de werking van andermans geheugen, maar om hun eigen gehoorzaamheid, geweten en vrije wil. Het resultaat van de experimenten is schokkend: 65 procent van Dr. Milgrams proefpersonen dienen hun ondervraagde een potentieel dodelijke dosis toe, omdat een gezagsdrager in een labojas hen daar beleefd om verzoekt. Maar zijn onderzoek keert zich tegen hem en in de media en een tv-film met William Shatner wordt hij afgeschilderd als een manipulatief monster. In 1974 slaat hij terug met een nieuw boek, Obedience to Authority.
Full Contactkijkwijzer-geweld kijkwijzer-16

full_contactPremiere: 31 maart 2016
Genre: Drama
Regie: David Verbeek
Cast: Grégoire Colin, Lizzie Brocheré, Slimane Daci
Speelduur: 105 minuten

Samenvatting:

Een kille container in the middle of nowhere: de Amerikaanse Nevada-woestijn. Daarin de dronepiloot, strak gekadreerd, vinger op de knop, starend naar schermen, instructies via koptelefoon. Doel kiezen, aftellen, vuren – en duizenden kilometers verderop ontploft een terroristenkamp. Of een school, per ongeluk, waarna piloot Ivan in een existentiële crisis raakt. Nachtclub, seks, liefde; wroeging en ontkenning; de vage grove korrel van dronebeelden – Ivan betreedt het desoriënterende grensgebied van zijn geestesvermogens, waarbij zijn onderbewuste wordt verbeeld als een ongenaakbaar eiland én een duistere boksschool waar hij zich moet bevrijden van zijn diepste angsten, zoekend naar werkelijk contact.
Eddy the Eaglekijkwijzer-eng kijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-geweld kijkwijzer-6

eddie_the_eaglePremiere: 31 maart 2016
Genre: Drama, Comedy
Regie: Dexter Fletcher
Cast: Taron Egerton, Hugh Jackman, Christopher Walken, Keith Allen, Jim Broadbent
Speelduur: 106 minuten
Taal: Engels

Samenvatting:

Eddie the Eagle is geïnspireerd door ware gebeurtenissen en vertelt het inspirerende verhaal van Michael “Eddie” Edwards (Taron Egerton), een onwaarschijnlijke maar moedige Britse skispringer die altijd in zichzelf bleef geloven – zelfs toen een heel land hem al had afgeschreven. Met de hulp van een rebelse en charismatische coach (een rol van Hugh Jackman) neemt Eddie het op tegen de gevestigde orde en verovert hij de harten van sportfans wereldwijd dankzij een onwaarschijnlijk en historisch optreden tijdens de Olympische Winterspelen in Calgary van 1988. Een film van de producenten van Kingsman: The Secret Service met Taron Egerton in de rol van Eddie, de geliefde underdog met zijn typerende ‘geef nooit op’-mentaliteit.
Moonwalkers kijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-eng kijkwijzer-geweld kijkwijzer-drugs kijkwijzer-16

Moonwalkers_70100.inddPremiere: 31 maart 2016
Genre: Actie, Comedy
Regie: Antoine Bardou-Jacquet
Cast: Rupert Grint, Ron Perlman, Robert Sheehan, Stephan Campbell Moore, Tom Audenaert
Speelduur: 107 minuten
Taal: Engels

Samenvatting:

In opdracht van de Amerikaanse CIA wordt de koppige CIA agent Kidman (Ron Perlman) naar Londen gestuurd met een duidelijke missie: de grootste zwendel aller tijden op poten zetten. De wereldberoemde regisseur Stanley Kubrick moet worden overgehaald om in het diepste geheim de maanlanding na te bootsen in een studio voor het geval de missie van Apollo 11 mislukt. Maar in het Londen van de swinging sixties loopt alles anders dan gepland en moet Kidman de klus zien te klaren met Jonny (Rupert Grint); de belabberde manager van een sjofele rockgroep, zijn drugsverslaafde vriend, een omhooggevallen leadzanger en een bende artistiekelingen met veel ideeën maar weinig talent. Zet je schrap voor een onstuimige actiekomedie over de meest ongelooflijke samenzweringstheorie aller tijden.
The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply