Premieres 2016: Week 15

Elke maandag geven wij een overzicht van de films die de komende week in de bioscoop zullen verschijnen. Dit zijn de films die aankomende week in premiere zullen gaan: Kung Fu Panda 3, My Big Fat Greek Wedding 2, Demolition, El Clan, The Jungle Book, Mammal, Tony en I am Wrath.

Kung Fu Panda 3kijkwijzer-geweld kijkwijzer-eng kijkwijzer-6

kung_fu_panda_3Premiere: 13 april 2016
Genre: Animatie, Familiefilm
Regie: Jennifer Yuh , Alessandro Carloni
Cast: Jack Black, Angelina Jolie, Dustin Hoffman, Jackie Chan
Speelduur: 95 minuten
Taal: Nederlands of Engels

Samenvatting:

Als Po’s lang vermiste vader plotseling opduikt, reizen vader en zoon naar een geheim pandaparadijs waar ze een groot aantal hilarische panda’s ontmoeten. Maar als de bovennatuurlijke slechterik Kai aan een tocht door China begint en onderweg alle kung fu meesters verslaat, wordt van Po het onmogelijke verwacht – hij moet een compleet pandadorp, vol met luie en onhandige panda’s, trainen en veranderen in het ultieme leger van Kung Fu Pandas!

My Big Fat Greek Wedding 2kijkwijzer-AL

my_big_fat_greek_wedding_2Premiere: 14 april 2016
Genre: Comedy, Romantiek
Regie: Kirk Jones
Cast: Nia Vardalos, John Corbett, Lianie Kazan, Michael Constantine
Speelduur: 95 minuten
Taal: Engels

Samenvatting:

Na het grote succes van My Big Fat Greek Wedding is er nu eindelijk het vervolg van de hilarische romcom. Het getrouwde stel Toula en Ian (Nia Vardalos en John Corbett) blijkt niet anders te zijn dan de rest van de bemoeizuchtige Griekse familie. Ten koste van hun eigen huwelijk hebben ze alleen nog aandacht voor puberdochter Paris (Elena Kampouris), die het liefst naar een universiteit gaat dat zo ver mogelijk weg van haar familie is. Ondertussen proberen Toula en Ian hun huwelijk te redden, wat wederom hilarische momenten oplevert… Ondertussen blijkt ook nog dat de ouders van Toula nooit officieel getrouwd zijn; Dat geeft de familie genoeg reden voor een nog grotere, extremere maar bovenal over de top Griekse bruiloft…

Demolitionkijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-eng kijkwijzer-geweld kijkwijzer-discriminatie kijkwijzer-drugs kijkwijzer-12

demolitionPremiere: 14 april 2016
Genre: Comedy, Drama
Regie: Jean-Marc Vallée
Cast: Jake Gyllenhaal, Naomi Watts, Chris Cooper, Judah Lewis, Polly Draper
Speelduur: 100 minuten
Taal: Engels

Samenvatting:

Davis Mitchell is een succesvol zakenman die op een nacht op de spoedafdeling van het ziekenhuis belandt nadat hij net een autocrash heeft overleefd. Daar krijgt hij het aan de stok met een haperende snoepautomaat en Davis besluit een uitvoerige, en erg persoonlijke, klachtenbrief naar de fabrikant te sturen. Zijn brief komt terecht bij de knappe Karen Moreno (Naomi Watts) die op de klantenservice werkt. Gefascineerd door zijn verhaal begint Karen te antwoorden op zijn brieven: het begin van een uitzonderlijke band. Met hulp van Karen en haar zoon, en flink wat sloopwerk, begint Davis pas echt te leven. Want je kunt pas iets opnieuw opbouwen nadat je het helemaal gesloopt hebt.

El Clankijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-geweld kijkwijzer-16

el_clanPremiere: 14 april 2016
Genre: Crime, Drama
Regie: Pablo Trapero
Cast: Guillermo Francella, Gastón Cocchiarale, Antonia Bengoechea
Speelduur: 110 minuten
Taal: Spaans

Samenvatting:

Met El Clan verfilmde regisseur Pablo Trapero het verbijsterende én waargebeurde verhaal van de Argentijnse familie Puccio die in de jaren ’80 ná de Vuile Oorlog het schrikbewind van de militaire junta, doorgaat met de beduchte ontvoeringen. Arquimedes, de vader van het gezin, ontvoert rijke burgers in ruil voor losgeld en onder bedreiging van moord. Zijn gijzelaars houdt hij gevangen in zijn eigen huis. Het angstaanjagende en doordringende geschreeuw is voor iedereen in het huis hoorbaar en maakt de andere gezinsleden medeplichtig. Desondanks doen zij alsof ze van niets weten met uitzondering van oudste zoon Alejandro. Alejandro, gerespecteerd vanwege zijn prestaties in het professionele rugbyteam helpt zijn vader met de wrede ontvoeringen, zelfs als het een van zijn vrienden betreft.

The Jungle Bookkijkwijzer-eng kijkwijzer-geweld kijkwijzer-12

the_jungle_bookPremiere: 14 april 2016
Genre: Actie, Avontuur, Live Action
Regie: Jon Favreau
Cast: Neel Sethi, Idris Elba, Bill Murray, Scarlett Johansson
Speelduur: 100 minuten
Taal: Engels

Samenvatting:

The Jungle Book, geregisseerd door Jon Favreau (Chef, Iron Man, Elf), is een gloednieuwe live-actionfilm over Mowgli (nieuwkomer Neel Sethi), een mensenjong dat opgroeit bij een wolvenroedel. Mowgli voelt zich niet langer thuis in de jungle wanneer de angstaanjagende Shere Khan (stem van Idris Elba), de tijger die zichtbaar getekend is door de mens, bezweert alles te elimineren wat hij als een bedreiging ziet. Als Mowgli de enige plek die hij kent moet verlaten, begint hij aan een fascinerende reis op zoek naar zichzelf. In gezelschap van zijn strenge mentor, panter Bagheera (stem van Ben Kingsley), en de zorgeloze beer Baloo (stem van Bill Murray) komt hij onderweg junglebewoners tegen die nu niet bepaald het beste met hem voorhebben. Kaa (stem van Scarlett Johannsson), probeert het mensenjong te hypnotiseren met haar verleidelijke blik en stem, en koning Louie (stem van Christopher Walken), probeert Mowgli het geheim te laten prijsgeven. Het geheim van de ongrijpbare en dodelijke rode bloem: vuur.

Mammalkijkwijzer-geweld kijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-16

Mammal_Poster_70x100.inddPremiere: 14 april 2016
Genre: Drama
Regie: Rebecca Daly
Cast: Rachel Griffiths, Barry Keoghan, Michael McElhatton, Johnny Ward
Speelduur: 97 minuten
Taal: Engels

Samenvatting:

Margaret, een alleenstaande vrouw van 41 uit Dublin, krijgt te horen dat haar 18-jarige zoon die ze in de steek liet toen hij nog een baby was, dood is aangetroffen. In een poging dit verdriet te verwerken, zoekt ze dagelijks afleiding in het plaatselijke zwembad. Daar komt ze Joe tegen: een straatjongen die zij ooit verzorgde toen ze hem ’s nachts gewond voor haar liefdadigheidswinkel vond. Ze biedt Joe een kamer aan in haar huis. Het broze vertrouwen dat Margaret met Joe opbouwt, wordt echter ruw verstoord.
Tony

kijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-AL

tonyPremiere: 14 april 2016
Genre: Documentaire
Regie: Benthe Forrer
Cast: Maurice Dekkers, Teun van de Keuken, Roland Duong
Speelduur: 90 minuten
Taal: Nederlands

Samenvatting:

Van chocoladecrimineel tot wereldverbeteraar. Tony vertelt het verhaal van een stel jonge Nederlandse journalisten die korte metten willen maken met de kindslavernij in de cacao-industrie. Hun reis op weg naar een slaafvrije cacaowereld begint in 2003 als onderdeel van het tv-programma Keuringsdienst van Waarde. Tony combineert een schat aan archiefmateriaal met nieuwe filmbeelden om een zowel grappige als ontroerende, maar bovenal inspirerende ontstaansgeschiedenis te reconstrueren. De film laat zien hoe lastig het is om fundamentele fouten en onrechtvaardigheid uit een wereldwijd systeem te elimineren. Maar het is niet onmogelijk. Met een grote dosis humor en een niet aflatend doorzettingsvermogen weten de journalisten hun eerste zelfbenoemde slaafvrije chocoladereep op de markt te brengen. Het merk ‘Tony’s Chocolonely’ groeide de afgelopen tien jaar uit tot het grootste chocoladebedrijf van Nederland.

I am Wrath kijkwijzer-geweldkijkwijzer-groftaalgebruikkijkwijzer-16
i_am_wrathPremiere: 14 april 2016
Genre: Actie, Crime, Drama
Regie: Chuck Russell
Cast: John Travolta, Christopher Meloni, Amanda Schull, Rebecca De Mornay
Speelduur: 92 minuten
Taal: Engels

Samenvatting:

Stanley (John Travolta) is machteloos als zijn vrouw Vivian bruut door tuig wordt vermoord in een parkeergarage. Haar dood is al niet te verkroppen, maar hij slaat pas echt door als de corrupte politie de daders laat lopen. Stanley zoekt zijn oude vriend Dennis (Christopher Meloni) op, waarmee hij in het verleden al het nodige geweld heeft meegemaakt. Met de hulp van Dennis start Stanley een wraakactie die er voor zorgt dat de mannen die Vivian vermoord hebben én de foute agenten het zwaar te verduren krijgen. Heel zwaar.
The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply