Premieres 2016: Week 21

Elke maandag geven wij een overzicht van de films die de komende week in de bioscoop zullen verschijnen. Dit zijn de films die aankomende week in premiere zullen gaan: Alice Through The Looking Glass, A Heavy Heart, Strike a Pose, Love & Friendship, The Wave en Noma: My Perfect Storm.

Alice Through The Looking Glass

alice_through_the_looking_glass_40043088_ps_1_s-lowPremiere: 26 mei 2016
Genre: Avontuur, Familiefilm, Fantasy
Regie: James Bobin
Cast: Johnny Depp, Alan Rickman, Mia Wasikowska, Helena Bonham Carter
Speelduur: 108 minuten

Samenvatting:

Het verhaal vertelt opnieuw het geliefde verhaal van Lewis Carroll tijdens een geheel nieuwe reis naar Underland, een reis terug in de tijd.

 

 

A Heavy Heart

a_heavy_heart_12012086_ps_1_s-lowPremiere: 26 mei 2016
Genre: Drama
Regie: Thomas Stuber
Cast: Reiner Schöne, Peter Schneider, Lena Lauzemis
Speelduur: 109 minuten

Samenvatting:

Voormalig DDR bokskampioen Herbert verdient zijn geld tegenwoordig als uitsmijter en het ophalen van niet uitbetaalde schulden in de onderwereld van Leipzig. Het trainen van de jonge getalenteerde bokser Eddy brengt hem een beetje terug naar het verleden en daarmee brengt hij wat vreugde in zijn bestaan. Na een training met Eddy wordt Herbert plotseling met hevige pijnen geconfronteerd. Hij wordt gediagnosticeerd met een ongeneeslijke zenuwziekte (ALS). Met nog weinig tijd te leven, worstelt Herbert met zichzelf en de muur die hij jaren lang om zich heen heeft gebouwd. Hij geeft zichzelf en de mensen om hem heen op, op één persoon na: zijn verloren dochter Sandra. Langzaam probeert Herbert haar vertrouwen terug te winnen, terwijl zij op haar beurt bang is om haar stervende vader weer toe te laten in haar leven en het leven van haar dochter, Herberts kleinkind.
Strike a Posekijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-AL

strike_a_pose_26006467_ps_1_s-lowPremiere: 26 mei 2016
Genre: Documentaire
Regie: Ester Gould , Reijer Zwaan
Cast: Luis Camacho, Oliver Crumes, Salim Gauwloos, Jose Gutierez, Madonna
Speelduur: 85 minuten

Samenvatting:

In 1990 worden zeven jonge dansers – zes homo, één hetero – door Madonna gecast voor haar spraakmakende Blond Ambition Tour. Hun reis wordt vastgelegd in een van de meest succesvolle documentaires ooit: Truth or Dare – In Bed with Madonna (1991). Al gauw groeien Madonna’s trotse dansers uit tot iconen van seksuele vrijheid. Wild, onbezonnen en amper twintig, laten ze de wereld zien wat het betekent om jezelf te durven zijn. Als zelfverklaarde moeder van haar dansers gebruikt Madonna de film om haar boodschap over homorechten en de strijd tegen aids te verkondigen. Nu, 25 jaar later, nemen de dansers ons mee terug achter de schermen en onthullen ze de werkelijkheid over hun levens tijdens en na de tour. Strike a Pose is een aangrijpende film over het overwinnen van schaamte en het gevecht dat nodig is om te zijn wie je bent.

Love & Friendshipkijkwijzer-AL

LoveAndFriendship_Poster_70x100.inddPremiere: 26 mei 2016
Genre: Comedy, Drama
Regie: Whit Stillman
Cast: Kate Beckinsale, Chloë Sevigny, Xavier Samuel
Speelduur: 94 minuten

Samenvatting:

Love & Friendship is een vilein en fris liefdesdrama gebaseerd op Jane Austens nooit eerder verfilmde brievennovelle Lady Susan. Lady Susan (Kate Beckinsale) trekt tijdelijk in bij haar schoonzus. Samen met haar Amerikaanse hartsvriendin Alicia (Chloë Sevigny) bekokstooft ze sluwe plannetjes om zichzelf en haar dochter aan een echtgenoot te helpen. De mannen in haar leven blijven blind voor haar doortrapte gedrag. Regisseur Whit Stillman (Metropolitan, The Last Days of Disco) geeft het oer-Britse verhaal een bruisende impuls.

The Wavekijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-eng kijkwijzer-geweld kijkwijzer-12

the_wave_47004355_ps_1_s-lowPremiere: 26 mei 2016
Genre: Thriller
Regie: Roar Uthaug
Cast: Kristoffer Joner, Ane Dahl Torp, Thomas Bo Larsen
Speelduur: 104 minuten

Samenvatting:

Als de bergwand die grenst aan een prachtig Noors fjord verschuift, zou dat een tsunami van 80 meter hoog veroorzaken die het plaatsje Geiranger na 10 minuten bereikt. En wegvaagt. Geoloog Kristian (Kristoffer Joner) bestudeert de bergen al jaren, maar net op de dag dat hij verhuist vanwege een nieuwe baan vertoont de berg activiteit. Gaat er iets gebeuren of ziet hij spoken? Zijn collega’s nemen ’s nachts een kijkje en zitten in de bergkloof als het mis gaat. De berg schuift en het dorp heeft tien minuten voordat de golf komt…
Noma – My Perfect Stormkijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-AL

Noma_Poster_70x100.inddPremiere: 26 mei 2016
Genre: Documentaire
Regie: Pierre Deschamps
Cast: René Redzepi
Speelduur: 100 minuten

Samenvatting:

Toen chefs René Redzepi en Claus Meyer in 2004 besloten om in hun nieuwe restaurant Noma uitsluitend te werken met ingrediënten uit Scandinavië, werden ze voor gek verklaard. Deze openhartige kijk in de keuken van het restaurant, en vooral in het hoofd van de geniale perfectionist Redzepi, toont de lange weg die de culinaire vernieuwers moesten gaan tot Noma in 2010 – en daarna nog drie keer – werd uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. Regisseur Pierre Deschamps filmt vanuit allerlei hoeken om de stormachtige en serene momenten in Noma’s keuken te vatten. Meyer, Redzepi, collega-chefs en andere kenners komen aan het woord over het succes, de constante druk om te presteren en de diepe dalen die ze ook meemaakten, zoals toen 63 gasten ziek werden na hun diner bij Noma.
The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply