Premieres 2016: Week 24

Elke maandag geven wij een overzicht van de films die de komende week in de bioscoop zullen verschijnen. Dit zijn de films die aankomende week in premiere zullen gaan: Me Before You, Central Intelligence, Ninja Turtles: Out of the Shadows, Young Wrestlers, A Hologram for the King en Late Spring.

Me Before Youkijkwijzer-eng kijkwijzer-12

me_before_you_15021617_ps_1_s-lowPremiere: 16 juni 2016
Genre: Drama
Regie: Thea Sharrock
Cast: Emilia Clarke, Sam Claflin, Janet McTeer, Charles Dance
Speelduur: 110 minuten
Recensie: Lees onze Recensie hier.

Samenvatting:

Vaak vind je de liefde waar je haar niet verwacht, soms brengt het je naar een plek waar je nooit had gedacht te zullen gaan… Louisa ‘Lou’ Clark (Clarke) woont in een afgelegen dorpje op het Engelse platteland. Zonder duidelijke richting in haar leven, hopt de eigenzinnige en creatieve 26 jarige van baan naar baan, voornamelijk om het hoofd boven water te houden. Haar vrolijke voorkomen wordt op de proef gesteld, wanneer ze weer eens switched van baan. Ze wordt ingehuurd om de zorg op zich te nemen van Will Traynor (Claflin), een welgestelde jonge bankier wiens leven na een ongeluk compleet is veranderd. Hij was een echte avonturier, maar zijn handicap heeft hem cynisch gemaakt en zijn levenslust is verdwenen. Lou is vastberaden hem ervan te overtuigen dat het leven zeker nog zin heeft. Samen brengen ze veel tijd door en langzaamaan merken ze dat, door al hun belevenissen, zowel hun leven als hart een richting heeft gekozen, waarvan ze beiden niet wisten dat deze bestond. Me Before You is gebaseerd op het succesvolle boek ‘Voor Jou’ van Jojo Moyes. Emilia Clarke (Game of Thrones) en Sam Claflin (The Hunger Games series) spelen de hoofdrollen in dit regie debuut van Thea Sharrock.

Central Intelligencekijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-geweld kijkwijzer-12

central_intelligence_02038207_ps_1_s-lowPremiere: 16 juni 2016
Genre: Actie, Comedy
Regie: Rawson Marshall Thurber
Cast: Dwayne Johnson, Kevin Hart, Amy Ryan, Aaron Paul
Speelduur: 114 minuten

Samenvatting:

De film gaat over een CIA-agent (Johnson) die als kind werd gepest en nu naar de reünie van zijn middelbare school gaat. Hij beweert bezig te zijn met een uiterst geheim onderzoek en roept de hulp in van een accountant die vroeger bij hem op school zat (Hart) en heel populair was. De onvoorspelbare CIA-agent sleept zijn oud-klasgenoot mee in een wereld van schietpartijen, verraad en spionage. Wanneer de brave accountant beseft in wat voor een gevaarlijke situatie hij is beland, is er geen weg terug meer.
Ninja Turtles: Out of the Shadows

ninja_turtles_out_of_the_shadows_02036164_ps_6_s-lowPremiere: 16 juni 2016
Genre: Actie
Regie: Dave Green
Cast: Megan Fox, Will Arnett, Laura Linney, Stephen Amell
Speelduur: 112 minuten

Samenvatting:

Slechterik Shredder ontsnapt uit hechtenis en sluit zich aan bij de gestoorde wetenschapper Baxter Stockman (Tyler Perry) en zijn twee onnozele handlangers, Bebop (Gary Anthony Williams ) en Rocksteady (WWE ster Stephen ‘Sheamus’ Farrelly). De Turtles proberen het duivelse plan van Shredder en zijn nieuwe crew om de wereld over te nemen tegen te houden, maar dan komt er nog groter kwaad op hun pad: de beruchte Krang.

 

Young Wrestlerskijkwijzer-AL

young_wrestlers_10000257_ps_1_s-lowPremiere: 16 juni 2016
Genre: Documentaire
Regie: Mete Gümürhan
Speelduur: 90 minuten

Samenvatting:

Young Wrestlers (Genç Pehlivanlar) concentreert zich op de vriendschap, overwinningen en strijd van zes 12-jarige jongens uit Noord-Centraal Anatolië, Turkije, die ervan dromen om worstelkampioen te worden. We zien de kinderen in hun dagelijkse routine op school, het internaat, en tijdens de worstellessen op de mat. We zien hoe schoolhoofd en tweede vader Ibrahim en coach Ramazan advies geven en de kinderen naar alle wedstrijden rijden. De jongens willen zich bewijzen tegenover zichzelf en hun ouders. Ze worstelen letterlijk en figuurlijk met het leven (en elkaar). Alleen de sterkste jongens blijven overeind. De rivaliteit en ontberingen van de kinderen worden getoond in een documentaire vol humor, sympathie, frustratie, wrok en liefde.

A Hologram for the Kingkijkwijzer-drugs kijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-12

a_hologram_for_the_king_48050686_ps_1_s-lowPremiere: 16 juni 2016
Genre: Drama
Regie: Tom Tykwer
Cast: Tom Hanks, Ben Whishaw, Sarita Choudhury, Sidse Babett Knudsen
Speelduur: 98 minuten
Recensie: Lees onze Recensie

 

Samenvatting:

Ver weg van huis, in een nieuwe nog onvoltooide stad middenin de woestijn van Saudi Arabië wacht Amerikaanse zakenman Alan Clay (Tom Hanks) samen met enkele medewerkers van een bedrijf dat gespecialiseerd is in holografische presentaties dag na dag op Koning Abdullah. Dit alles om het beslag op zijn huis te voorkomen en de studie van zijn dochter te kunnen bekostigen. Maar vooral om maar ein-de-lijk iets geweldigs te bereiken. Ondertussen beleeft hij een onverwachte romance en ontdekt hij wat écht belangrijk is in het leven. A Hologram For The King is de verfilming van het gelijknamige boek van Dave Eggers (The Circle).

Late Spring (Banshun)kijkwijzer-AL

late_spring_banshun__22091432_ps_1_s-lowPremiere: 16 juni 2016
Genre: Drama
Regie: Yasujirô Ozu
Cast: Setsuku Hara, Chishû Ryû
Speelduur: 108 minuten

Samenvatting:

Sober familiedrama over een alleenstaande vader en zijn inwonende dochter is een onsentimentele tragikomedie over afscheid, opoffering en weemoed. Ozu-kenner Donald Richie noemde Banshun ‘een van de meest perfecte en complete karakterstudies ooit in de Japanse cinema gemaakt’. De liefdevolle Noriko woont samen met haar zachtaardige vader, een hoogleraar, en haar tante die oppert dat de jonge vrouw maar eens moet gaan trouwen. De vader denkt dat hij het goede doet door zich van zijn dochter los te maken en een nieuwe, jongere vrouw te nemen. Maar Noriko wil het liefste vasthouden aan haar vertrouwde leventje.
The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply