Premieres 2016: Week 3

Elke maandag geven wij een overzicht van de films die de komende week in de bioscoop zullen verschijnen.

Woezel en Pip op zoek naar de SloddervosKijkwijzer_AL

Woezel-en-pipPremiere: Woensdag 20 januari 2016
Genre: Kinderfilm
Cast: Rijk Aardse, Willeke Alberti, Johnny de Mol, Manaycha Draaibas, Edwin Rutten
Regie: Patrick Raats
Speelduur: 70 minuten
Taal: Nederlands

Samenvatting:

Het is bijna groot feest in de Tovertuin, want de Wijze Varen wordt alweer een fraai jaar ouder. Woezel & Pip krijgen de belangrijke taak om het grote verjaardagscadeau te verstoppen, totdat de grote dag daar is. Tante Perenboom kondigt aan dat er een hele speciale gast komt logeren: het schattige neefje Charlie.

Al snel ontdekken Woezel & Pip dat het cadeau en hun spullen zijn verdwenen! Wie heeft dat gedaan? De Wijze Varen weet het antwoord, maar of de vriendjes daar zo blij mee zijn? Woezel & Pip, Buurpoes, Molletje, Vlindertje en Charlie gaan in dit spannende avontuur op zoek naar de gevaarlijke indringer.

CreedKijkwijzer_geweldKijkwijzer_grof_taalgebruikKijkwijzer_12
CreedPremiere: Donderdag 21 januari 2016
Genre: Drama, Sport
Cast:   Michael B. Jordan, Sylvester Stallone
Regie: Ryan Coogler
Speelduur: 132 minuten
Taal: Engels

Samenvatting:

Creed is een nieuw hoofdstuk in het ‘Rocky’- verhaal en de voor een Oscar® genomineerde Sylvester Stallone speelt wederom zijn iconische rol.

Adonis Johnson heeft zijn beroemde vader nooit gekend, wereldkampioen zwaargewicht Apollo Creed stierf voordat hij geboren werd. Toch is het niet te ontkennen dat boksen in zijn bloed zit en vertrekt Adonis naar Philadelphia, de plek van de legendarische bokswedstrijd tussen Apollo Creed en de ruige nieuwkomer genaamd Rocky Balboa.

Eenmaal in de stad aangekomen, zoekt Adonis Rocky op en vraagt ​​hem om zijn trainer te worden. Ondanks dat Rocky aangeeft dat hij voorgoed uit de bokswereld is gestapt, ziet hij in Adonis de kracht en vastberadenheid die … hij ook ooit in Apollo zag. Een felle rivaal, wie zijn beste vriend werd. Rocky gaat uiteindelijk akkoord de jonge vechter te trainen, zelfs als de voormalige kampioen hem moet voorbereiden op een bokser die dodelijker is dan zijn eigen tegenstanders ooit waren in de ring. Met Rocky aan zijn zijde, duurt het niet lang voordat Adonis zijn kans krijgt op de titel …, maar kan hij naast het doorzettingsvermogen ook het hart van een echte vechter ontwikkelen voordat hij de ring instapt?

Sneekweek Kijkwijzer_drugs_en_alcoholmisbruikKijkwijzer_geweldKijkwijzer_angstKijkwijzer_grof_taalgebruikKijkwijzer_16

SNEEKWEEKPremiere: Donderdag 21 januari 2016
Genre: Comedy, Horror
Cast: Jelle de Jong, Jord Knotter, Carolien Spoor
Regie: Martijn Heijne
Speelduur: 112 minuten
Taal: Nederlands

Samenvatting:

Zes bevriende studenten, 3 meiden en 3 jongens, komen naar de Sneekweek om een week lang te zeilen en los te gaan.

Eenmaal aangekomen in een gigantische villa kan het feest beginnen. Maar gaandeweg komt een geheim uit hun verleden bovendrijven. Er is een paar jaar geleden iets misgegaan bij de ballotage van hun studentenhuis.

Wanneer blijkt dat de villa niet door één van hen is geregeld, lopen de spanningen snel op. Ze proberen hun week niet te laten verpesten en feesten door. Maar er gebeuren steeds meer bizarre dingen en als een aantal vrienden door een foute mix van Ritalin en antidepressiva onverwachte bijwerkingen vertonen, vertrouwen ze niemand en zelfs elkaar niet meer. Wat de vakantie van het jaar had moeten zijn, eindigt in een nachtmerrie …

The Big Short
Kijkwijzer_angstKijkwijzer_grof_taalgebruikKijkwijzer_6

the_big_short_poster2Premiere: Donderdag 21 januari 2016
Genre: Drama
Cast: Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling, Brad Pitt, Marisa Tomei
Regie: Adam McKay
Speelduur: 130 minuten
Taal: Engels

Samenvatting:

Terwijl alle banken feestvierden zagen een paar slimme buitenstaanders op Wall Street wat de grote banken, de media en overheid niet zagen: de wereldeconomie stond op instorten. Zij bedachten een plan om ervan te profiteren. Hun riskante investering bracht hen naar de duistere kant van het moderne bankwezen.

Deze film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal en de bestseller van Michael Lewis ‘The Big Short: De geheime winnaars van de kredietcrisis’

Legend Kijkwijzer_geweldKijkwijzer_grof_taalgebruikKijkwijzer_16

legendPremiere: Donderdag 21 januari 2016
Genre: Misdaad, Thriller
Cast: Tom Hardy, Emily Browning
Regie: Brian Helgeland
Speelduur: 131 minuten
Taal: Engels

Samenvatting:

De brute misdaadthriller Legend neemt je mee naar de wereld van de Reggie en Ronnie Kray die tot op de dag van vandaag worden gerekend tot de grootste criminelen uit de Britse geschiedenis.

De gebroeders Kray weten in de jaren ’60 langzaam heel crimineel Londen over te nemen, de twee lijken onoverwinnelijk. Wanneer Reggie echter verliefd wordt op Frances ontstaat er wrijving tussen de broers. Hun empire vertoond scheurtjes en de broers moeten vrezen voor hun leven.

In de misdaadthriller Legend speelt Tom Hardy de indrukwekkende dubbelrol van Reggie en Ronnie Kray, de twee meest beruchte criminelen uit de Britse geschiedenis. De film vertelt het verhaal van de opkomst en ondergang van de gebroeders. Script en regie zijn in handen van Academy Award® winnaar Brian Helgeland.

The Lady in the VanKijkwijzer_angstKijkwijzer_12

theladyinthevanPremiere: Donderdag 21 januari 2016
Genre: Comedy, Drama
Cast: Maggie Smith, Alex Jennings
Regie: Nicholas Hytner
Speelduur: 104 minuten
Taal: Engels

Samenvatting:

Het waargebeurde verhaal van Miss Shepherd, een excentrieke en koppige vrouw van onbekende afkomst die ‘tijdelijk’ haar oude busje parkeerde op de oprit van schrijver Alan Bennett in Londen. Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek en toneelstuk.

The BoyKijkwijzer_geweldKijkwijzer_angstKijkwijzer_16

the-boyPremiere: Donderdag 21 januari 2016
Genre: Horror, Thriller
Cast: Lauren Cohan, Rupert Evans, Ben Robson
Regie: William Brent Bell
Speelduur: 97 minuten
Taal: Engels

Samenvatting:

The Boy is een ijzingwekkende thriller van de maker van The Devil Inside met Lauren Cohan in de hoofdrol, de ster uit The Walking Dead.

De Amerikaanse Greta neemt een baan aan als nanny in een Engels landhuis om op de achtjarige Brahms te letten. Wanneer ze aankomt, ontdekt ze dat Brahms helemaal geen jongetje is, maar een levensechte porseleinen pop. Bij het vertrek van de ‘ouders’ krijgt ze een strikte lijst met regels voor de opvoeding van Brahms. Al snel begint Greta deze regels te verwaarlozen en beetje bij beetje raakt ze er van overtuigd dat Brahms toch geen gewone pop is…

Kardesim BenimKijkwijzer_angstKijkwijzer_geweldKijkwijzer 9

Kardesim-benimPremiere: Donderdag 21 januari 2016
Genre: Drama, Romantiek
Cast: Burak Özçivit, Murat Boz, Asli Enver
Regie: Mert Baykal
Speelduur: 120 minuten
Taal: Turks

Samenvatting:

Op de begrafenis van hun vader komen twee broers elkaar na jaren weer tegen. Beiden dachten snel te kunnen vertrekken na het afronden van deze laatste dienst voor hun vader. Maar door het testament dat vader achterlaat verandert alles…

Hakan is een beroemde 30-jarige muziekant in de alternatieve muziekscene. Door de ruzies met zijn broer Ozan is hij erg in trek bij de paparazzi, ook al probeert hij deze zoveel mogelijk te vermijden.

Ozan is 28 en ook beroemd; hij is een popartiest. In tegenstelling tot zijn broer is Ozan erg vrolijk, geestig, spraakzaam en sociaal. De twee broers hebben al jarenlang ruzie en hebben elkaar dan ook erg lang niet gezien. Het leidde er zelfs toe dat ze hun vader op afzonderlijke momenten bezochten toen deze ziek was.

Doordat ze hun moeder al op jonge leeftijd verloren, hebben de twee broers altijd al veel moeten reizen met hun vader, die bruiloftzanger was. Als gevolg hiervan hebben beiden een half-nomadisch leven achter de rug. Na het overlijden van hun moeder moest Hakan de verantwoordelijkheid voor Ozan op zich nemen. Hierdoor heeft Ozan eigenlijk alsnog een hele plezierige jeugd gehad, terwijl die ondertussen wel van Hakan werd ontnomen. Het gevolg: een zwaar beschadigde relatie tussen de broers. Ze kiezen voor twee totaal verschillende levens. Op de begrafenis van hun vader komen de twee broers elkaar na jaren weer tegen. Beiden dachten snel te kunnen vertrekken na het afronden van deze laatste dienst voor hun vader. Maar door het testament dat vader achterlaat verandert alles.

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply