Premieres 2016: Week 4

Elke maandag geven wij een overzicht van de films die de komende week in de bioscoop zullen verschijnen.

The RevenantKijkwijzer_geweldKijkwijzer_grof_taalgebruikKijkwijzer_16
the-revenantPremiere: Donderdag 28 januari 2016
Genre: Avontuur, Drama
Cast: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy
Regie: Alejandro González Iñárritu
Speelduur: 156 minuten
Taal: Engels

Samenvatting

Diep in de Amerikaanse wildernis wordt jager Hugh Glass voor dood achtergelaten door John Fitzgerald, een onbetrouwbaar lid van zijn gezelschap. Met alleen zijn wil als wapen, begint Glass aan een meedogenloze missie. Hij moet zich een weg zien te banen door een levensgevaarlijke omgeving, en een strenge winter en onderling strijdende stammen overleven om wraak te kunnen nemen op Fitzgerald.

The 5th WaveKijkwijzer_geweldKijkwijzer_angstKijkwijzer_12

the5thwavePremiere: Donderdag 28 januari 2016
Genre: Avontuur, Science Fiction, Thriller
Cast: Chloë Grace Moretz, Maria Bello, Ron Livingston, Liev Schreiber
Regie: J. Blakeson
Speelduur: 112 minuten
Taal: Engels

Samenvatting

De eerste golf: duisternis, De tweede golf: verwoesting, De derde golf: infectie, De vierde golf: invasie, De vijfde golf…

In de nieuwe spectaculaire film The 5th Wave is door een buitenaardse invasie het grootste deel van de aarde en de wereldbevolking weggevaagd. De zestienjarige Cassie is op de vlucht en probeert wanhopig haar jongere broertje Sam te redden die is meegenomen door een groep militairen.

Wanneer ze zich voorbereidt op de onvermijdelijke en dodelijke vijfde golf besluit Cassie samen te werken met een geheimzinnige jonge man – ook al weet ze dat ze niemand meer kan vertrouwen…

Brasserie Valentijn Kijkwijzer_discriminatieKijkwijzer_grof_taalgebruikKijkwijzer_12

brasserievalentijnPremiere: Donderdag 28 januari 2016
Genre: Comedy, Romantiek
Cast: Roeland Fernhout, Melody Klaver, Mark Rietman, Georgina Verbaan, Lies Visschedijk, Egbert Jan Weeber, Géza Weisz
Regie: Sanne Vogel
Speelduur: 102 minuten
Taal: Nederlands

Samenvatting

Brasserie Valentijn is een gerenommeerd restaurant dat met succes wordt gerund door Valentijn en chef kok Angelo. 14 februari is de dag van de liefde: één van de drukste avonden van het jaar. Angelo zorgt voor een passend liefdesmenu en Valentijn heeft de tafels tiptop gedekt. Ze heeft alles onder controle in haar brasserie. In de keuken en in de zaal zijn de verwachtingen hoog gespannen. Elk koppel dat een tafel heeft bemachtigd, hoopt die avond de liefde op hun bord te krijgen. Er mag niks fout gaan. Dan staat Frank, een oude vlam van Valentijn, ineens op de stoep…

The Finest HoursKijkwijzer_angstKijkwijzer_geweldKijkwijzer_12

the-finest-hoursPremiere: Donderdag 28 januari 2016
Genre: Drama, Thriller
Cast: Casey Affleck, Chris Pine, Eric Bana
Regie: Craig Gillespie
Speelduur: 117 minuten
Taal: Engels

Samenvatting

Op 18 februari 1952 wordt de Oostkust van de Verenigde Staten getroffen door een van de zwaarste stormen ooit. Met dodelijk geweld laat de storm een spoor van verwoesting achter. De SS Pendleton, een T2-olietanker die onderweg is naar Boston, wordt zwaar getroffen. Het schip breekt letterlijk doormidden en 30 bemanningsleden zitten als ratten in de val. Als hoogste in rang realiseert Ray Sybert zich al snel dat hij de leiding moet nemen over de doodsbange bemanning. Ze zullen alles op alles moeten zetten om de zwaarste storm die ooit de Oostkust teisterde, te overleven. …

Intussen komt het noodbericht binnen bij het Amerikaanse Kustwachtstation in Chatham, Massachusetts. Officier Daniel Cluff geeft het bevel tot een gewaagde operatie om de mannen te redden. Ondanks hun uiterst geringe kansen varen vier mannen uit, onder leiding van commandant van de Kustwacht Bernie Webber. In een houten reddingsboot met een slecht uitgeruste motor en nauwelijks tot geen navigatie, moeten ze de ijskoude, 20 meter hoge golven en de orkaankrachten trotseren.

SpotlightKijkwijzer_grof_taalgebruikKijkwijzer_AL

SpotlightPremiere: Donderdag 28 januari 2016
Genre: Drama
Cast: Michael Keaton, Rachel McAdams, Mark Ruffalo, Liev Schreiber, Stanley Tucci.
Regie: Thomas McCarthy
Speelduur:
Taal: Engels

Samenvatting

Spotlight vertelt het waargebeurde verhaal over het verslag van The Boston Globe over diverse seksschandalen binnen de katholieke gemeenschap in Massachusetts in 2001. De onderzoeksafdeling ‘Spotlight’ van The Boston Globe wordt ingezet hier verslag van te doen, maar de zaak blijkt groter en ingewikkelder dan gedacht: tijdens de zoektocht naar de waarheid raken ze verwikkeld in een politiek spel waarin ze ontdekken dat niet alle betrokken partijen hetzelfde belang hebben.

Dedemin Fisi

DedeminFisiPremiere: Donderdag 28 januari 2016
Genre: Comedy
Cast: Özge Borak, Alper Kul, Aysen Gruda
Regie: Meltem Bozoflu
Speelduur: 105 minuten
Taal: Turks

Samenvatting

Een gloednieuwe komedie van het team van “Güldür Güldür Show”! Het avontuur van de familie Çirci uit Malatya begint als wordt besloten de stekker eruit te trekken bij opa Salih Çirci, die hersendood is.

De familieleden hebben allemaal verschillende dromen. Ze komen, vanuit verschillende delen van Turkije en vanuit het buitenland, bijeen. Nog voordat de stekker eruit wordt getrokken, zorgen ruzies over de erfenis voor kleurrijke en komische taferelen.

De komische strijd van de famillie Çirci om de erfenis wordt door regisseur Meltem Bozoflu op het witte doek gebracht.

James White Kijkwijzer_grof_taalgebruikKijkwijzer_drugs_en_alcoholmisbruikKijkwijzer_12

James-WhitePremiere: Donderdag 28 januari 2016
Genre: Drama
Cast: Christopher Abbott, Scott Mescudi, David Cale, Cynthia Nixon, Jeanette Dilone
Regie: Josh Mond
Speelduur: 88 minuten
Taal: Engels

Samenvatting

Het leven van James stort volledig in op het moment dat zijn moeder plotseling komt te overlijden. Aangezien zijn vader ook niet al te lang meer heeft, moet James proberen controle te krijgen over zijn eigen leven. Dit valt hem gezien zijn roekeloze en zelfdestructieve gedrag behoorlijk zwaar.

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply