Premieres 2016: Week 5

Elke maandag geven wij een overzicht van de films die de komende week in de bioscoop zullen verschijnen. Dit zijn de films die in week 5 in premiere gaan. 

Alvin en de Chipmunks: Road TripKijkwijzer_geweldKijkwijzer_6

alvinroadtrip2Premiere: Woensdag 3 februari 2016
Genre: Kinderfilm, Comedy, Animatie
Regie: Walt Becker
Speelduur: 92 minuten
Taal: Nederlands

Samenvatting

Na een opeenstapeling van misverstanden denken Alvin, Simon en Theodore dat Dave zijn nieuwe vriendin ten huwelijk zal vragen in New York en de jongens zal ‘dumpen’. Ze hebben drie dagen de tijd om het aanzoek te dwarsbomen, zodat ze Dave niet kwijtraken én niet worden opgezadeld met een verschrikkelijke stiefbroer.

Buurman & BuurmanKijkwijzer_AL

Buurman en BuurmanPremiere: Woensdag 3 februari 2016
Genre: Kinderfilm
Cast: Kees Prins, Siem van Leeuwe
Regie: Lubomír Beneš, Vladimír Jiránek
Speelduur: 56 minuten
Taal: Nederlands

Samenvatting

Buurman & Buurman – al 40 jaar beste vrienden! is een compilatie van de ongekend populaire serie over twee klunzige maar altijd positieve buurmannen.Met vijf gloednieuwe afleveringen en twee klassiekers in HD!

Aan de lopende band bedenken de vrienden nieuwe klus-ideeën om hun levens nog leuker en handiger te maken. Het resultaat liegt er niet om: met hun eigenzinnige geklus is niets in huis veilig en de ravage blijkt enorm. Vol goede moed zien de buurmannen dit als een mooie aanleiding voor een nieuwe klus en lossen ze de mankementen samen weer op!

Ride Along 2Kijkwijzer_geweld  Kijkwijzer_grof_taalgebruik Kijkwijzer_12
ride along 2Premiere: Donderdag 4 februari 2016
Genre: Actie, Komedie
Cast: Ice Cube, Kevin Hart
Regie: Tim Story
Speelduur: 101 minuten
Taal: Engels

Samenvatting

Ben staat op het punt om te gaan trouwen, maar gaat eerst nog even naar Miami. Hier moet hij samen met James zijn aanstaande zwager een drugsdealer te pakken zien te krijgen.

A EscondidasKijkwijzer_discriminatie Kijkwijzer_grof_taalgebruik Kijkwijzer_drugs_en_alcoholmisbruikKijkwijzer_12

aesconPremiere: Donderdag 4 februari 2016
Genre: Drama
Cast: German Alcarazu, Adil Koukouh
Regie: Mikel Rueda
Speelduur: 95 minuten
Taal: Spaans

Samenvatting

Rafa leidt het alledaagse leven van een vijftienjarige puber in een achterstandswijk van Bilbao. Ibra is een illegale Marokkaan die van dag tot dag leeft en zich met kleine criminaliteit staande probeert te houden. Als bij toeval hun paden kruisen, trekken beide jongens langzaam naar elkaar toe. In Hidden Away (A Escondidas) toont de Baskische regisseur Mikel Rueda hoe het is om als tiener in een machocultuur te ontdekken dat je anders bent. Rafa en Ibra herkennen allereerst de eenzaamheid in elkaar, pas daarna volgt de affectie. In beheerst tempo en met goed gebruik van Bilboa als authentiek decor is Hidden Away een zorgvuldig portret van ontluikende liefde.

FissaKijkwijzer_discriminatie Kijkwijzer_drugs_en_alcoholmisbruik Kijkwijzer_grof_taalgebruik Kijkwijzer_geweld Kijkwijzer_seks Kijkwijzer_12

fissa_posterPremiere: Donderdag 4 februari 2016
Genre: Comedy
Cast: Alex Hendrickx, Abbey Hoes, Yannick van de Velde, Bilal Wahib
Regie: Bobby Boermans
Speelduur: 95 minuten
Taal: Nederlands

Samenvatting

Fissa vertelt het verhaal van drie jongens die elkaar nodig hebben om hun examentijd te redden.

Wanneer de populaire Max zijn eindexamen in gevaar ziet komen en de nerderige Ruben zijn eindexamenfeest, slaan de twee oude vrienden de handen weer in een. Tijdens een krankzinnige eindexamenperiode eindigend in een onwaarschijnlijk eindexamenfeest, leren de jongens zichzelf en elkaar pas echt goed kennen.

The ChoiceKijkwijzer_angst Kijkwijzer_grof_taalgebruik Kijkwijzer 9 

thechoiceposterPremiere: Donderdag 4 februari 2016
Genre: Drama, Romantiek
Cast: Teresa Palmer, Benjamin Walker, Tom Welling
Regie: Ross Katz
Speelduur: 111 minuten
Taal: Engels

Samenvatting

Wanneer Travis  zijn nieuwe buurvrouw Gabby  ontmoet, springt er direct een vonk tussen de twee over. In eerste instantie lijkt het onschuldig, zeker omdat Gabby een lange relatie heeft met Ryan (Welling). Naarmate de tijd verstrekt worden Gabby en Travis echter steeds hechter en komt Gabby voor een dilemma te staan: kiest ze voor Ryan of voor Travis? Wanhopig besluit ze het huis te ontvluchten.

Een beslissing die haar leven en dat van Travis voorgoed zal veranderen. Weet hun liefde uiteindelijk te overwinnen?

13 Hours: The Secret Soldies of BenghaziKijkwijzer_grof_taalgebruik Kijkwijzer_geweld

13hoursposterPremiere: Donderdag 4 februari 2016
Genre: Drama
Cast: James Badge Dale, John Krasinski, Pablo Schreiber
Regie: Michael Bay
Speelduur: 144 minuten
Taal: Engels

Samenvatting

13 Hours: The Secret Soldiers van regisseur Michael Bay vertelt het aangrijpende waargebeurde verhaal van zes ex-militairen, ingehuurd door de CIA, die tegenover een enorme overmacht kwamen te staan in Benghazi, Libië en weigerden zich over te geven.

Op 11 september 2012 werd het US State Department Special Mission Compound in Benghazi aangevallen door terroristen en vocht het zestal dertien uur lang om de veiligheid van de Amerikaanse ambassadeur en burgers te waarborgen.  Deze film is gebaseerd op de #1 New York Times Bestseller ‘13 Hours’ van Mitchell Zuckoff in samenwerking met het Annex Security Team.

Bang Gang

bang_gangPremiere: Donderdag 4 februari 2016
Genre: Drama
Cast:  Finnegan Oldfield, Marilyn Lima, Lorenzo Lefèbvre
Regie: Eva Husson
Speelduur: 98 minuten
Taal: Frans

Samenvatting

In Biarritz in het huis van Alex, wiens rijke ouders afwezig zijn, komt een clubje jongeren regelmatig bijeen. George, een knap 16-jarig meisje, wordt verleid door Alex en raakt verliefd op hem. De liefde blijft onbeantwoord. George is aangedaan door zijn harteloosheid en initieert een ‘dare’ spel waarbij de groep tieners de grenzen van hun seksualiteit testen en verleggen.

Wanneer hun Bang Gang op social media verschijnt moeten de tieners om zien te gaan met de gevolgen van hun extreme gedrag….

D’ArdennenKijkwijzer_grof_taalgebruik Kijkwijzer_geweldKijkwijzer_16

dardennen1Premiere: Donderdag 4 februari 2016
Genre: Drama, Misdaad
Cast: Veerle Baetens, Kevin Janssens
Regie: Robin Pront
Speelduur: 93 minuten
Taal: Nederlands

Samenvatting

Een brutale inbraak gaat hopeloos fout. Dave, één van de twee overvallers, moet z’n broer Kenneth noodgedwongen achterlaten. Vier jaar later komt Kenneth vrij en is er veel veranderd. Dave heeft z’n leven op de rails gekregen en probeert z’n broer waar mogelijk te helpen maar kijkt met lede ogen toe hoe Kenneth als een ongeleid projectiel z’n ex-vriendin Sylvie terug voor zich probeert te winnen.

99 HomesKijkwijzer_grof_taalgebruikKijkwijzer_drugs_en_alcoholmisbruik Kijkwijzer_12

99 homesPremiere: Donderdag 4 februari 2016
Genre: Drama
Cast: Laura Dern, Andrew Garfield, Michael Shannon
Regie: Ramin Bahrani
Speelduur: 112 minuten
Taal: Engels

Samenvatting

Van wie is jouw huis eigenlijk? Op het dieptepunt van de economische crisis ontdekten steeds meer mensen dat het antwoord op die vraag ‘de bank’ is. Zo ook bouwvakker Dennis, die met zijn zoontje en moeder uit zijn ouderlijk huis in Orlando wordt gezet. De keiharde makelaar Rick laat hen geen andere keus dan in een armoedig motel te gaan wonen. Dennis heeft er alles voor over om zijn huis terug te krijgen. Zelfs werken voor zijn grootste vijand; de man die hen op straat zette. Al snel kan hij genoeg verdienen om het huis terug te kopen, maar kan Dennis zijn geweten wel uitschakelen?

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply