Premieres 2016: Week 6

Elke maandag geven wij een overzicht van de films die de komende week in de bioscoop zullen verschijnen. Dit zijn de premieres voor week 6. 

How to be singleKijkwijzer_grof_taalgebruik Kijkwijzer_seksKijkwijzer_12

howtobesinglePremiere: 11 februari 2016
Genre: Romantiek, Comedy
Cast: Alison Brie, Dakota Johnson, Leslie Mann, Rebel Wilson
Regie: Christian Ditter
Speelduur: 110 minuten
Taal: Engels

Samenvatting

Er is een juiste manier van single zijn, een verkeerde manier van single zijn, en dan… heb je Alice. En Robin. Lucy. Meg. Tom. David.

New York zit vol met eenzame zielen op zoek naar de juiste match, echte liefde, een date, of gewoon iets daar tussenin. En ergens tussen de uitdagende berichtjes en one-night stands, hebben deze vrijgezelle allemaal iets gemeen, de noodzaak om te leren op de juiste manier single te zijn in een wereld vol met steeds veranderende definities van liefde. Daten in de stad die nooit slaapt is nog nooit zo leuk geweest.

GoosebumpsKijkwijzer_angstKijkwijzer 9

GoosbumpsPremiere: 11 februari 2016
Genre: Kinderfilm, Familiefilm, Fantasy,
Cast: Jack Black, Dylan Minnette, Odeya Rush
Regie: Rob Letterman
Speelduur: 103 minuten
Taal: Engels

Samenvatting

Er is een reden te waarom R.L. Stine zo geheimzinnig doet. De monsters uit zijn beroemde boeken zijn echt. Stine beschermt zijn lezers door de monsters op te sluiten in zijn boeken. Als Zach de monsters per ongeluk vrij laat uit de manuscripten en ze het dorp bedreigen, is het aan Stine, Zach en Hannah om ze te vangen en weer op sluiten in de boeken waar ze thuis horen.

De spannende film Goosebumps is gebaseerd op de populaire boekenreeks die in Nederland vertaald is als Kippenvel. Wereldwijd zijn er al meer dan 400 miljoen boeken verkocht van de Goosebumps reeks. De boeken zijn in 32 talen vertaald sinds de eerste uitgave in 1992.

DeadpoolKijkwijzer_grof_taalgebruik Kijkwijzer_geweld Kijkwijzer_16

deadpoolPremiere: 11 februari 2016
Genre: Science Fiction, Actie, Avontuur
Cast: Morena Baccarin, Ryan Reynolds, Ed Skrein
Regie: Tim Miller
Speelduur: 110 minuten
Taal: Engels

Samenvatting

Na een duister experiment genezen zijn verwondingen razendsnel en bedenkt hij het alter ego Deadpool. Gewapend met zijn nieuwe gave en een goed gevoel voor (zwarte) humor gaat Deadpool op zoek naar de man die zijn leven bijna verwoestte.

Zoolander 2

ZoolanderPremiere: Kijkwijzer_seks Kijkwijzer_grof_taalgebruik Kijkwijzer_geweld Kijkwijzer_1211 februari 2016
Genre: Comedy
Cast: Ben Stiller, Owen Wilson, Penélope Cruz, Will Ferrell
Regie: Ben Stiller
Speelduur: 102 minuten
Taal: Engels

Samenvatting

In Zoolander 2 worden er massaal knappe mensen vermoord. Interpol twijfelt geen moment en schakelt de hulp in van Derek Zoolander en Hansel. Onder toeziend oog van de mooie Valentina moeten ze de modewereld infiltreren en de moordenaars te pakken zien te krijgen. Mugatu blijkt al snel verantwoordelijk te zijn.

Fifty Shades of BlackKijkwijzer_discriminatie Kijkwijzer_seks Kijkwijzer_grof_taalgebruik Kijkwijzer_12

fifty shades of blackPremiere: 11 februari 2016
Genre: Comedy
Cast: Mike Epps, Jane Seymour, Marlon Wayans
Regie: Michael Tiddes
Speelduur: 92 minuten
Taal: Engels

Samenvatting

Fifty Shades of Black is een hilarische parodie op het grootste filmsucces van afgelopen jaar: Fifty Shades of Grey. De erotische film waarin de jonge Anastasia verleid wordt door de sexy Mr. Grey wordt volledig op de hak genomen. Fifty Shades of Black is een productie van Marlon Wayans, die eerder A Haunted House en Scary Movie maakte.

Wanneer de succesvolle zakenvrouw Anastasia een interview heeft met de indrukwekkende Christian Black, valt ze als een blok voor zijn intimiderende versiertrucs. Echter moet Mr. Black niet denken aan klef gedoe en een huwelijk is al helemaal uit den boze. Door zijn bijzondere verleden heeft Mr. Black een hele andere manier voor het uiten van zijn liefde…

AnKijkwijzer_angst Kijkwijzer_12

anPremiere: 11 februari 2016
Genre: Drama
Regie: Naomi Kawase
Speelduur: 117 minuten
Taal: Japans

Samenvatting

Sentaro runt een klein bakkerswinkeltje waar hij dorayaki verkoopt – Japanse pannenkoekjes gevuld met ‘An’, een zoete rodebonenpasta. Wanneer Tokue, een oude en ietwat spirituele vrouw, aanbiedt hem te helpen in de keuken, accepteert hij dat schoorvoetend. Tokue blijkt met veel liefde en aandacht overheerlijke ‘An’ te kunnen maken. Dankzij haar geheime recept, komt de kleine bakkerij tot bloei en ontstaat er een bijzondere vriendschap.

MediterraneaKijkwijzer_geweld Kijkwijzer_grof_taalgebruikKijkwijzer_16

mediterraneaPremiere: 11 februari 2016
Genre: Drama
Cast: Alassane Sy, Koudous Seihon, Paolo Sciarretta
Regie: Jonas Carpignano
Speelduur: 110 minuten
Taal: Italiaans

Samenvatting

Waargebeurd, intens en intelligent drama over de economische vlucht van twee Afrikanen uit Burkina Faso naar Zuid-Italië.

Het door ware gebeurtenissen geïnspireerde verhaal van twee goede vrienden uit Burkina Faso die een gevaarlijk reis ondernemen door de Sahara en over de Middellandse Zee om hun geluk te beproeven in Italië. Daar blijkt het geld minder voor het opscheppen te liggen dan ze hadden gehoopt. Terwijl de een door hard aan te pakken er het beste van probeert te maken, verliest de ander de moed door de ellendige omstandigheden en komt in conflict met zijn omgeving en zijn trouwe vriend.

Beyond SleepKijkwijzer_geweldKijkwijzer_12
beyond sleepPremiere
: 11 februari 2016
Genre: Drama
Cast: Reinout Scholten van Aschat, Pal Sverre Valheim Hagen, Anders Baasmo Christiansen, Thorbjorn Christoffersen
Regie: Boudewijn Koole
Speelduur: 108 minuten
Taal: Engels

Samenvatting

Beyond Sleep gaat over de overlevingstocht van de jonge geoloog Alfred Issendorf die in het moerassige noorden van Noorwegen op zoek gaat naar meteorieten.

De ambitieuze Alfred hoopt dat zijn naam door deze reis aan een belangrijk wetenschappelijk bewijs zal worden verbonden. Op deze manier probeert hij het werk van zijn vader voort te zetten, die tijdens zijn eigen onderzoeksproject om het leven is gekomen. Alfred zoekt, struikelt en moet afzien op de wrede toendra van Noord-Europa. Verlossing vindt hij pas op de grens van waanzin. |

Operatie NoordpoolKijkwijzer_geweld Kijkwijzer_angst Kijkwijzer_6

operatie_noordpoolPremiere: 11 februari 2016
Genre: Avontuur, Drama, Fantasy
Cast: Ruben Lürsen, Huub Dikstaal, Dennis Willekens
Regie: Jannemien Cnossen
Speelduur: 89 minuten
Taal: Nederlands

Samenvatting

Door een misverstand belanden 13-jarige Julia en de 8-jarige tweeling Ida en Sindre op een verlaten eiland in de Noordelijke IJszee. Hun verdwijning wordt spoedig opgemerkt, maar niemand heeft enig idee waar de kinderen zijn. De dagen verstrijken terwijl de kinderen moeten zien te overleven. Het is oktober; de winterstormen komen er aan en de zon laat zich nauwelijks nog zien. Wat doe je als er plotseling een hongerige ijsbeer voor je staat? Hoe maak je contact met de bewoonde wereld en hoe kom je aan eten?

Nana Means King

Nana means kingPremiere: 12 februari 2016
Genre: Drama, Crime, Thriller
Cast: Prince David Oseia, Richard Armah, Roxana Zachos
Regie: Nana Obiri-Yeboah
Speelduur: 95 minuten
Taal: Engels

Samenvatting

In ‘Nana Means King’ volgen wij het verhaal van Nana Kwame, een illegale immigrant uit Ghana. Hij komt zijn geluk beproeven in Groot-Brittannië, maar dit gaat echter niet zonder slag of stoot.

Al gauw vind Nana Kwame een baan en probeert hij een leven op te bouwen. Nadat hij met bloed, zweet en tranen voldoende geld bij elkaar heeft gesprokkeld besluit hij terug te gaan naar Ghana. Onderwerg naar de luchthaven voor zijn vlucht naar Ghana krijgt Nana Kwame een schokkende mededeling. Zal hij zijn reis voortzetten of niet?

Last Night

LastnightPremiere: 12 februari 2016
Genre: Psychologische Thriller
Cast: Prince David Osei
Regie: Andy Boyo
Speelduur: 110 minuten
Taal: Engels

Samenvatting

Last Night’ is een psychologische thriller met Prince David Osei in de hoofdrol.

Radio-dj Bright Mensah presenteert een radioshow genaamd “Truth and Consequence”. In het programma wordt de legalisatie van drugsgebruik besproken, wat Bright absoluut aangaat, hij is zelf een gebruiker van harddrugs. Een paar uur na zijn show ontwaakt hij uit een “bad trip”. Vervolgens wordt hij overvallen door mysterieuze telefoontjes en is betrokken in een spel op leven en dood.

Fitoor

fitoorPremiere: 12 februari 2016
Genre: Bollywood, Drama, Romantiek
Cast: Katrina Kaif, Aditi Rao Hydari, Tabu, Aditya Roy Kapoor, Rahul Bhat
Regie: Abhishek Kapoor
Speelduur:
Taal: Hindi

 

 

 

Becoming ZlatanKijkwijzer_AL

BecomingZlatanPremiere: 13 februari 2016
Genre: Documentaire, Sport
Regie: Magnus Gertten, Fredrik Gertten
Speelduur: 96 minuten

Samenvatting

Een portret van de Zweedse voetballer Zlatan Ibrahimovic aan de vooravond van zijn glorieuze carrière. Uniek archiefmateriaal laat een jonge Zlatan zien, die openhartig vertelt over zijn leven. De film volgt hem van dichtbij, vanaf zijn debuut bij Malmö FF in 1999, via een turbulente tijd bij Ajax naar zijn definitieve doorbraak bij Juventus in 2005. Een coming-of-age documentaire over de complexe weg die deze jonge, begaafde en getroebleerde voetballer aflegt om uiteindelijk een ster te worden in de internationale voetbalwereld.

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply