Premieres 2016: Week 8

Elke maandag geven wij een overzicht van de films die de komende week in de bioscoop zullen verschijnen. Dit zijn de films die aankomende week in premiere zullen gaan. 

Gods of EgyptKijkwijzer_grof_taalgebruik Kijkwijzer_geweld Kijkwijzer_12

Gods_of_egyptPremiere: 24 februari 2016
Genre: Actie, Avontuur
Regie: Alex Proyas
Cast: Brenton Thwaites, Gerard Butler, Nikolaj Coster-Waldau, Geoffrey Rush, Courtney Eaton, Abbey Lee
Speelduur: 127 minuten
Taal: Engels

Samenvatting

In het spectaculaire actie-avontuur Gods of Egypt gaan we terug naar het Oude Egypte, waar het lot van de mensheid in handen ligt van een simpele sterveling. Om de wereld en zijn geliefde te redden roept de slimme dief Bek (Brenton Thwaites) de hulp in van de machtige god Horus (Nikolaj Coster-Waldau). Samen nemen zij het op tegen Set (Gerard Butler), de meedogenloze god van de duisternis die het eens welvarende rijk in chaos en oorlog heeft gestort en zowel dit leven als het hiernamaals wil vernietigen. De confrontatie met Set en zijn handlangers voert het onwaarschijnlijke team tot ver in het hiernamaals. Hier moeten mensen en goden ultieme testen van moed en opoffering doorstaan op weg naar de laatste epische confrontatie.

Knielen op een bed violenKijkwijzer_angst Kijkwijzer 9

knielen_op_een_bed_violenPremiere: 25 februari 2016
Genre: Drama
Regie: Ben Sombogaart
Cast: Barry Atsma, Noortje Herlaar, Marcel Hensema, Gaite Jansen, Bart Luppes, Nils Verkooijen, Willem Voogd
Speelduur: 112 minuten
Taal: Nederlands

Samenvatting

Jeugdliefdes Hans en Margje Sievez leiden een gelukkig gezinsleven op hun kwekerij. Beiden werken hard om het bedrijf gezond te houden, maar hun onvoorwaardelijke liefde voor elkaar houdt ze sterk. Op een dag komt Hans de prediker Jozef Mieras tegen die hem over God vertelt en de herinneringen aan zijn streng gelovige opvoeding aanwakkert. Als Hans vervolgens een diep religieuze ervaring heeft, is hij ervan overtuigd in direct contact met God te hebben gestaan. In de daarop volgende zoektocht naar zingeving en het eeuwige leven verliest hij het zicht op de werkelijkheid en het contact met zijn omgeving. Hij raakt steeds meer in de ban van het geloof, waardoor de verschillen tussen de familieleden alleen maar groter worden. Terwijl Hans steeds verder in de macht van de sekte lijkt weg te glijden, kan Margje weinig meer dan toekijken hoe de liefde van haar leven langzaam maar zeker verdwijnt.

AnomalisaKijkwijzer_seks Kijkwijzer_grof_taalgebruik Kijkwijzer_12

anomalisaPremiere: 25 februari 2016
Genre: Animatie, Comedy, Drama
Regie: Duke Johnson, Charlie Kaufman
Cast: David Thewlis, Jennifer Jason Leigh, Tom Noonan
Speelduur: 90 minuten
Taal: Engels

Samenvatting

Anomalisa is de nieuwe film van Charlie Kaufman (Being John Malkovich, Adaptation, Synecdoche, New York) en Duke Johnson, bekend van de aflevering Abed’s Uncontrollable Christmas uit de serie Community. De stemmen in deze stop-motion animatiefilm worden ingesproken door David Thewlis (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban), Jennifer Jason Leigh (The Hateful Eight) en Tom Noonan (Damages), met muziek van Carter Burwell. Michael Stone, getrouwd, vader en gerespecteerd auteur van Hoe kan ik ze helpen?, is totaal verlamd door de sleur van alledag. Op zakenreis naar Cincinnati, waar hij een toespraak moet houden op een congres voor klantenservicemedewerkers, neemt hij een kamer in het Fregoli Hotel. Daar ontdekt hij tot zijn grote verrassing een mogelijke uitweg uit zijn wanhoop als hij de onopvallende Lisa ontmoet, een salesmedewerkster van bakproducten uit Akron. Misschien is zij wel de liefde van zijn leven, maar misschien ook niet.

GrimsbyKijkwijzer_seks Kijkwijzer_grof_taalgebruik Kijkwijzer_drugs_en_alcoholmisbruik Kijkwijzer_geweld Kijkwijzer_16

GrimsbyPremiere: 25 februari 2016
Genre: Actie, Comedy
Regie: Louis Leterrier
Cast: Sacha Baron Cohen, Rebel Wilson, Mark Strong, Penélope Cruz
Speelduur: 83 minuten
Taal: Engels

Samenvatting

Nobby heeft alles wat een man uit Grimsby zou kunnen wensen – negen kinderen en de lekkerste vriendin in Noord-Engeland). Er is slechts één ding dat hij mist: zijn kleine broer Sebastian. Nobby is al 28 jaar op zoek naar hem nadat ze door verschillende families werden geadopteerd. Als Nobby erachter komt waar zijn broer te vinden is, weet hij niet dat Sebastian een spion is bij MI6 én dat hij net een wereldbedreigend complot op het spoor is. Wanneer Sebastian ten onrechte wordt beschuldigd, moet hij plotseling op de vlucht. Hij zal zich erbij neer moeten leggen dat hij de wereld alleen kan redden met de hulp van de grootste idioot ter wereld, zijn broer Nobby.

The Assassin Kijkwijzer_geweld Kijkwijzer_12

the_assassinPremiere: 25 februari 2016
Genre: Actie, Drama
Regie: Hou Hsiao-hsien
Cast: Shu Qi, Chang Chen, Satoshi Tsumabuki
Speelduur: 106 minuten
Taal: Nederlands ondertiteld

Samenvatting

China, 9e eeuw, Tang Dynastie. Generaalsdochter Nie Yinniang wordt op 10-jarige leeftijd ontvoerd door een Taoïstische non, die haar introduceert in de oosterse vechtkunst en transformeert in een meedogenloze moordenaar, met als doel het elimineren van wrede en corrupte lokale bestuurders. Na het falen van een missie wordt Nie Yinniang door haar meesteres teruggestuurd naar het land van haar geboorte, met het bevel om haar eerste liefde, een neef die nu de grootste militaire regio in Noord-China leidt, te doden. Na 13 jaar ballingschap wordt de jonge vrouw geconfronteerd met haar ouders, haar herinneringen en lang onderdrukte gevoelens. Nie Yinniang moet kiezen: blijft ze loyaal aan haar meesteres of redt ze de man van wie ze houdt?

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply