Premieres 2016: Week 16

Elke maandag geven wij een overzicht van de films die de komende week in de bioscoop zullen verschijnen. Dit zijn de films die aankomende week in premiere zullen gaan: Ratchet and Clank, Bibi & Tina 2, Franny, The Boss, Monsieur Chocolat, Kollektivet, Hardcore Henry en Tomorrow.

Ratchet and Clankkijkwijzer-geweld kijkwijzer-eng kijkwijzer-6

ratchet_en_clankPremiere: 20 april 2016
Genre: Actie, Animatie, Avontuur, Familiefilm
Regie: Jericca Cleland
Cast: Met stemmen van o.a. Jurjen van Loon, Ad Knippels, Frans van Deursen en Simon Zwiers
Speelduur: 94 minuten
Taal: Nederlands

Samenvatting:

In Ratchet en Clank, gebaseerd op wereldwijd succesvolle game, worden we meegenomen naar de andere kant van het zonnestelsel. De kleine Ratchet heeft maar één droom: held van het Solona-universum worden en zich aansluiten bij Qwark’s ruimteleger. Qwark ziet hier echter niks in. Voor Ratchet is dit gelukkig niet het einde… Op een nacht hoort Ratchet een harde knal van een neergevallen shuttle uit een andere planeet; het is de kleine robot Clank die vlucht voor het gemene ruimtewezen Drek. Clank vertelt dat Drek elke planeet in het universum wil vernietigen. Voor Ratchet en Clank tijd om in actie te komen en het universum te redden, de levens van miljoenen bewoners rusten nu op de schouders van de twee kleine helden… Ratchet en Clank is een spannend avontuur voor de hele familie.
Bibi & Tina 2kijkwijzer-AL

bibi_amp_tina_2Premiere: 20 april 2016
Genre: Familiefilm
Regie: Detlev Buck
Cast: Met stemmen van o.a. Sarah Nauta, Julia Nauta, Matthew Michel en Ricardo Blei
Speelduur: 101 minuten
Taal: Nederlands

Samenvatting:

Paardenmeisjes Bibi en Tina zijn terug! De voorbereidingen voor het gekostumeerde bal in Kasteel Frankenstein zijn in volle gang. Maar de stemming slaat om als er wordt ingebroken. De dieven hebben waardevolle schilderijen en de brillencollectie van Graaf Frankenstein gestolen. Ook is de sfeer op manege Martinshof verre van vrolijk, want er heeft nog geen enkele gast geboekt voor het paardenkamp. Bibi en Tina maken een plan om de manege te promoten. Dan wordt Bibi voor het eerst verliefd… Op de knappe Tarik, die met zijn vier broers en zussen de manege volledig op de kop zet. Later wordt duidelijk dat Tarik ook nog een duister geheim met zich meedraagt.

Frannykijkwijzer-geweld kijkwijzer-drugs kijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-12

frannyPremiere: 21 april 2016
Genre: Drama
Regie: Andrew Renzi
Cast: Richard Gere, Dakota Fanning, Theo James, Dylan Baker
Speelduur: 90 minuten
Taal: Engels

Samenvatting:

Nadat zijn beste vrienden omkomen bij een dodelijk ongeval dat hij zelf nauwelijks overleeft, verdwijnt de excentrieke filantroop Franny (Richard Gere) helemaal op de achtergrond. Vijf jaar later duikt zijn oogappel Olivia (Dakota Fanning – Man on Fire, War of the Worlds, The Twilight Saga), de 23-jarige dochter van zijn vrienden, plots weer in zijn leven op. Ze is zwanger en haar man Luke (Theo James – Divergent, Insurgent) zoekt werk als dokter. Dolblij omdat hij eindelijk weer iets voor Olivia kan betekenen, bezorgt Franny Luke een baan in zijn kinderziekenhuis. Ook achter de schermen slooft Franny zich uit om het jonge koppeltje te helpen. Maar hun dankbaarheid maakt al snel plaats voor wrevel en vraagtekens rond zijn motieven. Olivia weet immers niet dat haar weldoener verteerd wordt door schuldgevoelens over het ongeval en dat hij met een stevige morfineverslaving kampt…

The Bosskijkwijzer-geweld kijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-12

the_bossPremiere: 21 april 2016
Genre: Comedy
Regie: Ben Falcone
Cast: Melissa McCarthy, Kristen Bell, Peter Dinklage, Kathy Bates
Speelduur: 99 minuten
Taal: Engels

Samenvatting:

In de nieuwe komedie The Boss speelt Melissa McCarthy (Bridesmaids, The Heat, Spy) een zakenmagnaat die naar de gevangenis gestuurd wordt nadat zij betrapt wordt op gesjoemel op de beurs. Na een leven lang over lijken te zijn gegaan probeert Michelle Darnell haar imago te verbeteren, maar niet iedereen is bereid om haar zo snel te vergeven.

Monsieur Chocolatkijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-geweld kijkwijzer-12

monsieur_chocolatPremiere: 21 april 2016
Genre: Drama, Biografie
Regie: Roschdy Zem
Cast: Omar Sy, James Thierrée, Clotilde Hesme, Olivier Gourmet
Speelduur: 119 minuten
Taal: Frans

Samenvatting:

Monsieur Chocolat vertelt het waargebeurde verhaal van de legendarische Franse clown Chocolat, de eerste zwarte circusartiest die uitgroeit tot een beroemdheid in de tijd van de belle époque in Parijs. Samen met zijn partner, de clown Footit, beleeft hij weergaloze successen. Maar kan hij omgaan met de valkuilen van de roem, de vele vrouwen en het snelle geld? Het vergeten verhaal van een buitengewoon man.

Kollektivetkijkwijzer-AL

Kollektivet_Poster_70x110.inddPremiere: 21 april 2016
Genre: Drama
Regie: Thomas Vinterberg
Cast: Ulrich Thomsen, Trine Dyrholm, Helene Reingaard Neumann, Lars Ranthe
Speelduur: 111 minuten
Taal: Deens

Samenvatting:

Erik en Anne leiden een gelukkig leven samen met hun dochter Freja. Op een dag besluiten ze desondanks het roer om te gooien en samen met een paar vrienden een commune op te richten. Hun droom wordt al snel werkelijkheid wanneer iedereen zijn intrek in de villa heeft genomen en er een hechte gemeenschap ontstaat. Er is vriendschap, liefde en saamhorigheid onder één dak, totdat een liefdesaffaire de commune zwaar op de proef stelt. Alles verandert wanneer de minnares van Erik in het huis trekt. De realiteit maakt zijn intrede en dreigt het gezin, de vriendschap en de droom van het samenzijn voorgoed te vernietigen.

Hardcore Henrykijkwijzer-geweld kijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-16

hardcore_henryPremiere: 21 april 2016
Genre: Actie
Regie: Ilya Naishuller
Cast: Sharlto Copley, Cyrus Arnold, Haley Bennett, Tim Roth
Speelduur: 90 minuten
Taal: Engels

Samenvatting:

Je herinnert je niks. Misschien vooral omdat je net door je vrouw bent teruggebracht uit het land der doden. Ze zegt je dat je naam Henry is. Eén groot verschil: je bent nu een cyborg. Amper vijf minuten later word je onder vuur genomen en zie je hoe je vrouw gekidnapt wordt. Om haar te bevrijden moet je de strijd aangaan met Akan, de leider van een meedogenloos leger huurlingen, die de ultieme macht wilt grijpen. Bovendien bevind je je in Moskou, een stad waar je niemand kent en iedereen het op jou gemunt lijkt te hebben. Iedereen, behalve de mysterieuze Jimmy. Veel geluk Henry; het ziet er naar uit dat je het nodig zult hebben.

Tomorrowkijkwijzer-AL

TOMORROW_70x100_NL.inddPremiere: 21 april 2016
Genre: Documentaire
Regie: Melanie Laurent
Cast: Melanie Laurent, Cyril Dion
Speelduur: 118 minuten
Taal: Frans

Samenvatting:

Onze planeet wordt bedreigd: de natuurlijke hulpbronnen worden uitgeput, de temperatuur stijgt en de bevolking groeit. Onze ecosystemen kunnen het tempo waarin dit allemaal gebeurt niet meer aan. Op zoek naar oplossingen voor dit probleem reizen Mélanie Laurent en Cyril Dion met hun team naar tien verschillenden landen. Ze ontmoeten daar pioniers die landbouw, energie, economie, democratie en educatie opnieuw proberen uit te vinden om de wereld leefbaarder te maken. Al deze initiatieven hebben één ding gemeen: het zijn kleine lokale groepen mensen die een alternatief bedenken voor het huidige falende model. De film laat zien hoe kleine initiatieven grote gevolgen kunnen hebben voor de wereld van morgen.
The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply