Recap: Game of Thrones seizoen 6 (SPOILERS)

Jon Snow was dé topic toen het seizoen begon. Verhaallijnen zijn afgekapt en verhaallijnen zijn nieuw leven ingeblazen. Dit was een seizoen waarin de verlangens van het publiek zeer zijn bevredigd.

En als je dan de laatste aflevering hebt gezien zit je nog met open mond na te genieten. De bevrediging is zo sterk dat je dit automatisch als beste episode óóit bestempelt en langzaamaan teleurgesteld wordt wegens het feit dat je weer 10 maanden mag wachten. En voor wat? Voor 7 nieuwe afleveringen. Er zijn nog maar 2 seizoenen gaande die samen 13 afleveringen bevatten. Als je die magere getallen blijft relativeren woelt er een diep verlangen naar antidepressiva op en Google je zoektermen als ‘tv-shows similair to Game of Thrones’ waardoor je er achterkomt dat géén andere serie GOT-waardig is. Goed, genoeg ge-zeurkous, op naar de hoogtepunten van afgelopen seizoen én zeker afgelopen aflevering.

The Passion Of Snow

Heel de marketing van het seizoen draaide om maar 1 ding; Jon Snow. Het publiek verlangde naar een Passion of the Christ versie van Game of Thrones maar hield in het achterhoofd dat deze serie graag zijn eigen kant opgaat. Het heeft in het verleden weliswaar bewezen het publiek traumatisch achter te laten. Immers is dit waar Game Of Thrones bekend om staat.jon-snow-resurrected

Maar toch kozen de schrijvers ervoor Jon Snow in de 2e aflevering van het seizoen tot leven te laten komen. Aan de hand van deze blijde gebeurtenis werd de verhaallijn van heel het seizoen beslist. Ook toen men dacht dat Jon en Sansa elkaar zouden mislopen werd er toch voor gekozen elkaar te laten wederzien en dit maal liefdevoller dan toen ze nog samen met hun ouders in Winterfell leefden.

Hondenvoer

Ramsay Bolton werd steeds ‘evil’ in de schijnwerpers geplaatst zodat zijn dood, later in het seizoen, vele harten zouden bevredigen. Want wat was het toch heerlijk om Jon niet tot 3 te zien tellen maar Ramsay lekker heen en weer zat te klapperen. En natuurlijk mocht hij niet in één keer dood, onze geliefde Sansa keek toe toen Ramsay zijn eigen honden hem lekker zaten op te smikkelen.

Insta-image-2

Hold the door

Iedereen was blij toen Bran terugkeerde. Maar toen hij indirect Hodor vermoordde die netjes de deur dicht deed werd Bran veel minder populair. Hij was niets minder dan een puber met iets teveel macht. Maarja, Bran is nu wel de Three-Eyed Raven en heeft in de laatste aflevering ons laten zien uit welke baarmoeder Jon Snow terecht is gekomen. Of moet ik zeggen, Jon Taegaryen?

Make Westeros Great Again

Daenarys irriteerde mij zeer erg de eerste afleveringen. Toen ze naakt uit de brandende Dothraki-tempel kwam kon ik haar dat dan wel weer vergeven maar daarna begon ze weer met haar politieke ‘Make Westeros Great Again’ speech. En aangezien er weinig budget in de CGI van de draken was gestoken verveelde ik mij stierlijk.

Maar, in de laatste 2 afleveringen heb ik intens genoten van de scènes waarin zij voorkwam. In Battle Of The Bastards moet ik eerlijk zeggen meer te hebben genoten van de ‘onderhandeling’ dan van Rickon die in één rechte lijn bleef lopen.

Het feit dat Daenarys Michiel Huisman droog heeft gelegd bezorgde mij bijna tranen maar ik hoop haar uiteindelijk te zien met haar neefje Jon Snow… Vooral de scène van Daenearys in een bootje met Tyrion Lannister gaf mij het gevoel dat er volgend seizoen grootse dingen staan te gebeuren in Westeros. Daenarys met de Greyjoys, Dorne en alle feministische leiders gaan heel wat spektakel opleveren.

Insta-image

Lannisters Always Reign

Waar vorig seizoen eindigde met een naakte body-double van Cersei moest ze in dit seizoen zien te leven met de gevolgen. Maar met behulp van de Mountain en een niet-eunuch versie van Varys is het haar toch gelukt om uiteindelijk die stomme troon te pakken. Als ze daar meteen de helft van alle hoofdpersonages voor moet vermoorden vindt ze dat wel oké. Eerlijk gezegd wel jammer dat Natalie Dormer eruit geschreven is. Ik had het gevoel dat ze iets van plan was maar dat was gewoon weer een typische Game Of Thrones-streek. De scènes vooraf aan de genocide vond ik echt schitterend. De dreiging én de muziek maakten er iets heel magisch van.

cersei-queen

Wie is het?

Dat mensen vele gezichten kunnen hebben is dit seizoen zeker letterlijk benadrukt door Arya Stark. De eerste afleveringen werd ze getraind door die blonde sadist maar deze scènes boeiden mij matig. De posters van dit seizoen leken te verhullen dat er grootste dingen stonden te gebeuren in het licht van The Many Faced God maar de verhaallijn werd meer afgekapt dan opgepakt en dat was dan wel weer jammer. Wel is Walder Frey eindelijk dood door Arya haar toedoen en kunnen zijn zonen regeren. Als die ook niet dood zouden zijn. Ik hoop nu dat Arya Cersei eens lekker gaat inpeperen net zoals Ramsay is afgeslacht.

Insta-image-3

Ook een verhaallijn die niet meer boeide was dat van Dorne. De schrijvers hadden hier blijkbaar geen zin meer in en mij maakte dat weinig ui. Nu ze aan de zijde van Daenarys staan zijn ze ook wel weer wat sympathieker maar ik denk ze niet veel terug te gaan zien volgend jaar.

Speculaties

  • Jon en Daenarys komen elkaar owieso tegen, of dat nou tegen elkaar of aan elkaars zijde is moet nog duidelijk worden, maar dit is waar deze serie naartoe gaat. Één van hen of samen zullen uiteindelijk de strijd aangaan met de White Walkers.

Insta-image-1

  • Sansa gaat ook nog heel belangrijk worden. Ik zie haar eigenlijk ook wel op de Iron Throne zitten.

 

Volgend seizoen dus maar 7 afleveringen maar zolang ze allemaal 69 minuten duren maakt mij dat geen bal uit. Wat verwacht jij van komend seizoen en vond je afgelopen afleveringen? Laat het ons weten in de reacties.

 

 

The following two tabs change content below.
Noah Meeuws is 16 jaar en heeft momenteel al meer dan 550 films gezien. Zijn lievelingsacteur is Mel Gibson, denk aan films als Braveheart en Lethal Weapon. Zijn lievelingsgenres zijn actie, mysterie en western. Ook heeft Noah een YouTube-kanaal waarop hij vlogt over films.

Latest posts by Noah Meeuws (see all)

Leave a Reply