Recensie: 12 Dates of Christmas

Het is nog 1 nachtje slapen en dan is het kerst. Een mooi moment dus voor de kerstfilms. Wij keken 12 Dates of Christmas op Netflix. Wat wij er van vonden lees je hieronder.

 

Plot

Een vrouw wordt onvrijwillig naar een blind date gestuurd. Daar treft ze een aantrekkelijke man. Ze zal deze dag twaalf keer opnieuw meemaken, en moet dus twaalf keer op dezelfde date. Hoewel ze de man in eerste instantie geen kans geeft, komt ze langzamerhand tot de ontdekking dat hij charmanter is dan ze aanvankelijk dacht.

12 Dates of Christmas

Het concept van de film is een tijdloop, dit concept wordt natuurlijk geleend van Groundhog Day of 50 First Dates. De film werkt zelf als een zoet liefdesverhaal, dat natuurlijk plaats vindt op kerstavond. (Of eigenlijk twaalf keer kerstavond.) De film zit daarmee dus vol met kerstkleding maar ook met grappige momenten en soms zelfs even romantische momenten.

Conclusie

Het mooie van 12 Dates of Christmas vond ik dat het eigenlijk een best onvoorspelbaar einde is. De film zoomt in op een stukje van haar leven, en je denkt ja dat wordt een ze leefden nog lang en gelukkig maar nee dat is niet waar. Hoe verder je in de film ziet hoe meer er duidelijk wordt.

Er zit alleen wel een grote fout in de film. De hond die mee doet in de eerste twee dates is verklaarbaar. Maar het is duidelijk dat ze de zelfde scene nog 10 keer gebruikt hebben, waardoor de hond niet meer logisch is. En dat vind ik jammer.

Film informatie

Titel: 12 Dates of Christmas
Regie: James Hayman
Cast:Laura Miyata, Vijay Mehta, Amy Smart
Speelduur
:90 minuten
Releasejaar
: 2011
Oordeel: ★★★

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply