Recensie: 400 Days

Deze week was het weer in het nieuws, reizen naar Mars. Voor we toe zijn aan het reizen naar Mars moeten we nog veel stappen ondernemen. Hieronder valt ook het uitzoeken wat lange eenzaamheid met je doet. Dit gebeurd onderandere in de film 400 days. Wat ik van de film vond vind je hieronder.

400-days-screen

Plot

Afgezonden van de buitenwereld worden de vier proefpersonen opgesloten in een bunker, allen in de veronderstelling dat ze deze test ondergaan om te onderzoeken welke invloed een ruimtereis heeft op het menselijk lichaam. Alles in de simulator is dan ook nagebootst om het zo realistisch mogelijk te maken, maar wat is nou werkelijkheid?

400-days-screen-4

400 days

De film speelt zich vooral af in de gesloten ruimte van het “ruimteschip”. Hierin vallen de kleuren wit en blauw heel erg op, eigenlijk vallen die kleuren zo op dat het langzaam gaat irriteren. De decors zien er verder wel goed uit, en het verhaal is wel ok. Voor een film met een vrij klein budget doet hij het aardig goed, laten we het daar op houden.

Conclusie

Mijn conclusie is dat de film best leuk is, ik heb er geen spijt van dat ik hem gezien heb. Het verhaal kan plaats vinden, maar ligt eigenlijk teveel voor de hand. Nee, het is geen film die je moet hebben. Maar voor de 9 euro bij bol.com best leuk om te kijken.

400-days-screen

Film informatie

Titel: 400 Days
Regie: Matt Osterman
CastBrandon Routh, Dane Cook, Caity Lotz
Speelduur
: 91 minuten
Releasejaar
: 2016
Oordeel: ★★★

The following two tabs change content below.

Leave a Reply