Recensie: The 5th Wave + Winactie! (Gesloten)

Van Sony kregen wij The 5Th Wave op dvd. The 5Th wave is een verfilming van het gelijknamige boek. Het boek is echter een trilogie, en het is me nog niet duidelijk of het ook drie films worden. Wil je weten wat ik van de film vond? Lees dan hieronder verder. Wil jij kans maken op zowel het boek + dvd? Doe dan mee met de win-actie helemaal onderaan dit artikel.

The 5th Wave
Chloë Grace Moretz stars in Columbia Pictures’ “The 5th Wave.”

Plot

De eerste golf: duisternis, De tweede golf: verwoesting, De derde golf: infectie, De vierde golf: invasie, De vijfde golf… In de nieuwe spectaculaire film The 5th Wave is door een buitenaardse invasie het grootste deel van de aarde en de wereldbevolking weggevaagd. De zestienjarige Cassie (Chloë Grace Moretz) is op de vlucht en probeert wanhopig haar jongere broertje Sam te redden die is meegenomen door een groep militairen. Wanneer ze zich voorbereidt op de onvermijdelijke en dodelijke vijfde golf besluit Cassie samen te werken met een geheimzinnige jonge man – ook al weet ze dat ze niemand meer kan vertrouwen…

L-r, Nick Robinson, Zackary Arthur and ChloÎ Grace Moretz star in Columbia Pictures' "The 5th Wave."
L-r, Nick Robinson, Zackary Arthur and ChloÎ Grace Moretz star in Columbia Pictures’ “The 5th Wave.”

Conclusie

Verfilmingen van boeken komen de laatste jaren steeds meer en meer voor. Vaak pakken ze heel goed uit, denk hierbij aan The Hunger Games, Lord of the Rings en Harry Potter, maar ze kunnen ook de plank volledig mis slaan. The 5Th Wave lijkt echter de goede kant op te vallen. De film houdt de spanning goed vast door niet duidelijk aan te geven wie de vijand is, het kan iedereen zijn. Dit maakt het zo dat je moet blijven kijken, en dit houdt de film over het algemeen intressant. Maar de film heeft een tweede kant, de film probeert ook een romantische wending te nemen tussen de hoofdpersonen. Hierin faalt de film gigantisch. Dit gedeelte doet het goede acteer werk van de hoofdrolspeelster Chloe Grace Moretz een beetje teniet.

Als er besloten wordt de film een vervolg te geven, waarmee dus het boek The Infinite Sea verfilmd wordt hoop ik dat de filmmakers even een duidelijk lijn kiezen. Wordt het een actiefilm, waarin The 5Th Wave goed presteerde… Of wordt het een romantisch drama, en gaat het Twilight achterna? Ik hoop het eerste…

Winactie

In samenwerking met zowel Bruna als Sony kunnen we drie keer een prijzenpakket weggeven! Dit prijzenpakket betreft zowel het Nederlandse boek (De vijfde golf gesponsord door Bruna) en de dvd van The 5th Wave. Wil jij kans maken op 1 van de drie pakketten? Doe dan mee met de onderstaande Rafflecopter. Rafflecopter toont ons automatisch de winnaar aan het einde van de actie. Hierdoor zijn wij volledig on-partijdig. Je kunt verschillende punten verdienen en hoe meer punten hoe meer kans je maakt op de kaartjes. De loting is random, dus je kunt ook winnen als je maar op één manier mee doet. Om mee te kunnen doen log je in met Facebook, of via e-mail. Dit zorgt ervoor dat wij contact met je op kunnen nemen als je wint.
a Rafflecopter giveaway

 

Film informatie

Titel: The 5th Wave
Regie: J. Blakeson
Cast: Chloe Grace Moretz, Nick Robinson, Ron Livingston, Maggie Stiff, Alex Roe, Maria Bello, Maika Monroe
Speelduur:
112 minuten
Releasejaar:
2016
Oordeel: ★★★

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

18 thoughts on “Recensie: The 5th Wave + Winactie! (Gesloten)

 1. Mooie actie!
  Normaal gesproken gaat mijn voorkeur eerst uit naar het boek, maar in dit geval niet omdat ik het boek al gelezen heb. Dus gaat mijn voorkeur nu uit naar de DVD.
  Ik lees liever (eerst) het boek omdat je dan vaak meer diepgang krijgt in het verhaal.
  De film ga ik gezamenlijk met mijn gezin.

 2. Vond de trailers van de film al super.. ben zo benieuwd naar de rest van de film! Het boek lijkt me helemaal geweldig..!! ??

 3. Wauwww heb een voorstukje gezien, van deze film, maak graag een kans mijn man leest graag de boeken en ik kijk liever de film ?

 4. Ik zou met mijn vrouw de film gaan kijken mijn voorkeur gaat uit naar de dvd.
  Lijkt me een mooie film

 5. Ik ga de film met mijn vriend samen bekijken :-). Ik weet natuurlijk pas of het boek of de film de voorkeur heeft als ik beide gezien/gelezen heb 😉

 6. Omgg! Ik heb de 5th wave in de bios gezien, echt een te gekke film! Ik zou hem heel erg graag willen winnen! Alvast bedankt voor deze geweldige kans, liefs!

Leave a Reply