Recensie: A Dogwalker’s Christmas Tale

De feestdagen komen er weer aan en dat betekent dat het ook weer tijd is voor kerstfilms om alvast in de stemming te komen. Op Netflix staan een boel kerstfilms. Ik keek A Dogwalker’s Christmas Tale, want een romantische film over kerstmis én honden, dat moet goed zijn toch?


Plot

Luce Lockhart is een studente uit een rijk gezin. Ze is dol op de feestdagen en kijkt enorm uit naar kerst. Alles loopt echter anders dan ze had gehoopt. Haar ouders zijn niet thuis, ze heeft haar creditcardlimiet bereikt en haar vriendje maakt het uit. Ook haar broer heeft weinig tijd voor haar. 

Als de buurvrouw haar een baan als hondenoppas aanbiedt, gaat ze akkoord. Ze houdt niet van honden, maar het geld komt goed uit en ze heeft toch niets te doen. In het hondenpark maakt ze al snel vrienden. Als zij haar om hulp vragen bij het beschermen van het hondenpark, komt ze voor een moeilijke keus te staan. De projectontwikkelaar is namelijk haar nieuwe werkgever en Luce wil niemand tegen het hoofd stoten. 

A Dogwalker’s Christmas Tale

Of je nu van honden houdt of niet, de grote haarbal Hank verovert ieders hart. Ook Luce raakt langzaam aan hem gehecht. Niet alleen Hank trekt haar aandacht, maar de knappe Dean en zijn oppashond doen ook hun best om Luce beter te leren kennen. 

Zowel de honden als de overige personages overtuigen Luce er langzaam van dat er meer is in de wereld dan winkelen en feestjes. Ze beseft dat ze haar kennis en kwaliteiten ook op een andere manier in kan zetten en dat ze zo iets goeds kan doen voor anderen. Dean noemt haar dan ook al snel een Christmas Miracle. 

Conclusie

Deze kerstfilm volgt de typische lijn van een feelgood kerstfilm. Er zit romantiek in, een moeilijk probleem en de film heeft een feelgood einde. In die zin heeft A Dogwalker’s Christmas Tale alles wat je verwacht van een kerstfilm. Als je daar van houdt, is deze film wel een aanrader. 

Film informatie

Titel: A Dogwalker’s Christmas Tale
RegieLetia Clouston
Cast: Lexi Giovagnoli, Jonathan Bennett, Dina Meyer
Speelduur
: 86 minuten
Releasejaar
: 2015
Oordeel: ★★★★

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply