Recensie: A Princess for Christmas

Ook deze keer staat er weer een kerstfilm recensie op het programma. Hebben jullie al een beetje zin in de feestdagen? Met A Princess for Christmas komt dat zeker goed. De film is te bekijken op Videoland, maar is ook op dvd verkrijgbaar via bol.com.


Plot

Het leven van Jules Day (Katie McGrath) staat volledig op zijn kop als ze noodgedwongen de zorg voor haar neefje Milo (Travis Turner) en nichtje Maddie (Leilah de Meza) op zich neemt. Nu, een jaar later, is haar leven nog steeds een chaos, maar is ze vastbesloten de kinderen een fijne kerst te bezorgen. Jules, Milo en Maddie reizen op uitnodiging van een uit het oog verloren familielid (Roger Moore) naar Europa, waar ze kerst zullen vieren op Castleburry Hall. De bewoners van het kasteel zijn alles wat Jules niet is: rijk, koninklijk en altijd even feilloos. Als Jules de charmante Prins Ashton ontmoet, wordt het verblijf op het kasteel een stuk leuker – tot ze zijn verloofde ontmoet en zich af begint te vragen of verschillen in afkomst ware liefde in de weg staan…

A Princess for Christmas

Deze film bevat eigenlijk alle ingrediënten voor een goede kerstfilm: Familie, liefde, romantiek, feestjes, een kerstboom, cadeautjes en lekker eten. Voordat het feest los kan barsten, liggen er echter een paar beren op de weg. Deze keer voornamelijk in de vorm van een opa die niet meer gelooft in een mooie kerst en die toch echt wel even overtuigd moet worden van het feit dat het te lang geleden is dat er gelachen is op Castleburry Hall. Gelukkig is daar Jules. Zij heeft geen idee hoe, maar is vastbesloten haar nichtje en neefje fijne kerstdagen te bezorgen.

Heb je zin in een romantische kerstfilm dan is A Princess for Christmas een goede keuze. Bij deze film kun je namelijk lekker weg zwijmelen. Jules en de kinderen wonen normaal gesproken in een klein huisje en Castleburry Hall is eigenlijk meer een sprookjeskasteel met zelfs een echte prins. Dat geeft deze film meteen een sprookjesgevoel.

Film informatie

Titel: A Princess for Christmas
Regie
Michael Damian
CastKatie McGrathRoger MooreSam Heughan
Speelduur
: 91 minuten
Releasejaar
: 2011
Oordeel: ★★★★✫

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply