Recensie: Allied

De film Allied is geregisseerd door Robert Zemeckis. In het verleden regisseerde hij onder andere Cast Away, The Walk en Forrest Gump. Voor de laatste film won Robert Zemeckis zelfs een Oscar voor beste regisseur. Een fantastisch regisseur en een doorgewinterd acteur zoals Brad Pitt, dat zou toch een goede film moeten opleveren. Of dit ook zo is, lees je in onze recensie.


Plot

Allied is het verhaal over Max Vatan (Brad Pitt), officier van de geheime dienst, die in 1942 in Noord-Afrika de Franse verzetsstrijder Marianne Beausejour (Marion Cotillard) ontmoet tijdens een dodelijke missie in vijandelijk gebied. In Londen worden ze herenigd, maar hun relatie komt onder zware druk te staan door de extreme omstandigheden van de oorlog.

Allied

De film speelt zich af rond de Tweede Wereldoorlog. Max Vatan (Brad Pitt) werkt bij de geheime dienst. Op een van zijn missies moet hij samenwerken met de Française Marianne Beausejour (Marion Cotillard). Een gevaarlijke missie die zelfs even gedoemd lijkt te mislukken als Max Vatan herkend wordt door een nazi.

De cover voor hun missie in Casablanca is een echtpaar, maar al snel blijkt dat er geen ontkomen aan is. De aantrekkingskracht tussen Max en Marianne leidt tot een huwelijk. Max Vatan moet terug naar Londen om daar te trouwen met Marianne. Niet zo simpel in oorlogstijd.

Ondanks de tijd zijn ze dolverliefd en stichten een gezin. Dan krijgt Max het bericht dat Marianne niet is wie hij denkt. Is zij de vijand? Zijn de emoties echt? Max Vatan doet alles om er zelf achter te komen. Dat brengt risico’s met zich mee, niet alleen voor zijn functioneren als officier in het Engelse leger.

Conclusie

Ondanks dat het een film is die in oorlogstijd afspeelt heeft het een ‘zachte sfeer’. De acteurs spelen ingetogen. Bij sommige scenes speelt Brad Pitt zijn rol puur en ingetogen, vergelijkbaar als in Meet Joe Black. Op andere momenten lijkt het alsof hij zich inhoudt. Marion Cotillard als de Franse verzetsstrijdster speelt een prachtige overtuigende rol.

Film informatie

Titel: Allied
Regie: Robert Zemeckis
Cast: Brad Pitt, Mario Cotillard, Lizzy Caplan, Matthew Goode
Speelduur
: 124 minuten
Releasejaar
: 2016
Oordeel: ★★★★

The following two tabs change content below.

Hannah

Hannah heeft jaren gewerkt in de financiële dienstverlening. Tegenwoordig is ze liever creatief bezig. Vooral fotograferen is een enorme passie van haar. Altijd al eens voor de camera willen staan (of zitten), dan kun je voor een sessie terecht in haar studio in Almere. Ook ontwerpt ze kattenspeelgoed voor haar sphynxje en twee andere huistijgertjes. Hannah houdt van boeken, muziek, films en mooie televisieseries. Geïnspireerd raakt zij door andere mensen en bijzondere gesprekken. Welke soort films hebben haar voorkeur? Dat kan verschillen, van drama tot thriller, en van romantiek tot comedy. En zelfs af en toe een uitstapje naar horror.

Latest posts by Hannah (see all)

Leave a Reply