Recensie: American Honey

American Honey heeft reeds vele prijzen gewonnen, waaronder de Jury Prijs in Cannes en Beste Britse Onafhankelijke Film, Beste Regie en Beste Actrice (Sasha Lane) bij de British Independent Film Awards. Een goede reden om deze film te bekijken.


Plot

De 18-jarige Star (Sasha Lane) sluit zich aan bij een avontuurlijke groep jongeren die huis aan huis tijdschriften verkoopt. De groep wordt geleid door Krystal (Riley Keough) en doorkruist rebellerend en feestend de Amerikaanse Midwest in een busje. Onderweg valt Star voor de charmes van haar opstandige collega Jake (Shia LaBeouf).

American Honey

Aan het begin van de film zie je hoe Star en haar jongere broertje en zusje proberen te overleven. Thuis probeert ze het huishouden te runnen terwijl haar moeder nooit thuis is. Als ze Jake en haar vrienden tegen komt en hij haar een baan aanbiedt, neemt ze die kans graag aan. De volgende morgen stapt ze in het busje met jongeren. Op weg naar een nieuw leven.

Star moet wennen aan haar nieuwe leven. Jake had haar verteld dat hij de baas was, maar de leiding ligt in handen van Krystal. Zij zegt dat ze de groep beschermt, maar ondertussen lijkt het er meer op dat ze een lekker lui leventje kan leiden van het geld dat de anderen voor haar verdienen. Jake is wel degene die Star in moet werken. Hij probeert haar alle verkooptrucs te leren, maar het bevalt Star niet dat ze eigenlijk allemaal liegen en zielige verhalen vertellen in de hoop om wat geld los te peuteren bij mensen. Zij doet dingen liever op haar eigen manier.

Eigenlijk droomt Star van een eigen leven. Ze wenst niet veel. Ze wil alleen een eigen caravan en een groot gezin. Het liefst met Jake. De vraag is alleen of hij wel net zo veel om haar geeft als zij om hem? En lukt het Star uiteindelijk om haar plekje te vinden in de groep?

Conclusie

American Honey is een mooie dramafilm. Het soort waar je echt van moet houden. Het verhaal bevat geen spannende scènes, maar de dynamiek tussen de personages vond ik erg mooi. De film neemt je mee op reis met een groep jongeren die enerzijds helemaal vrij zijn en toch niet los kunnen komen van hun huidige leventje. Het enige wat ze hebben is elkaar.

Film informatie

Titel: American Honey
Regie: Andrea Arnold
Cast: Sasha Lane, Shia LaBeouf, McCaul Lombardi, Arielle Holmes
Speelduur
: 158 minuten
Releasejaar
: 2017
Oordeel: ★★★★

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply