Recensie: Avengers: Infinity War

Op 30 april 2008 draaide voor het eerst Iron Man in de bioscoop. Hiermee begon het Marvel Cinematic Universe. We zijn inmiddels 10 jaar verder en aangekomen bij de 19e film genaamd: Avengers: Infinity War. Deze draait vanaf vandaag in de bioscoop. Wij zagen de film gisteren al. Lees hieronder wat wij van de film vonden.

Thanos Demands Your Silence

 

Plot

Wij zagen in verschillende filmpjes Thanos al voorbij komen. Thanos is opzoek naar de zes Infinity Stones waarmee hij het hele universum kan vernietigen. Deze Infinity Stones zijn verborgen in het hele universum, en verschillende van onze helden in de vorige 18 films hebben er al mee te maken gehad. Nu met de grootste vijand ooit gezien in een Marvel film moeten al onze helden op Aarde samen komen om de Aarde te beschermen tegen Thanos, en hierbij komen zelfs de Guardians of the Galaxy helpen.

Marvel Studios’ AVENGERS: INFINITY WAR..Tony Stark/Iron Man (Robert Downey Jr.) w/ Doctor Strange (Benedict Cumberbatch), Bruce Banner (Mark Ruffalo) and Wong (Benedict Wong) in the background L to R. ..Photo: Film Frame..©Marvel Studios 2018

Avengers: Infinity Wars

Dit is de eerste film waarbij alle helden samenwerken, en dit zorgt voor verschillende komische momenten. Deze momenten zie je vooral op het moment dat Thor de Guardians of the Galaxy ontmoet, en daarna ook Tony Stark kennis maakt met dit team. Deze interacties tussen de verschillende helden loopt eigenlijk zo goed, dat we niet kunnen wachten tot de volgende film waarbij iedereen samenwerkt.

De naam van de film doet je natuurlijk denken dat het een nieuwe Avengers film word, maar eigenlijk zijn de Guardians of the Galaxy en Thor veel meer prominent aanwezig. Je ziet in deze film de karakterontwikkeling van de geadopteerde dochter van Thanos: Gamora. Maar je ziet ook de karakters Thor, Rocket en Groot meer achtergrond krijgen. Waar eigenlijk de Avengers een beetje op de achtergrond blijven. De karakterontwikkeling in de film zorgt wel voor een paar bijna emotionele momenten. Het pakt zeer goed uit.

Marvel Studios’ AVENGERS: INFINITY WAR..L to R: Star-Lord/Peter Quill (Chris Pratt), Groot (voiced by Vin Diesel), Gamora (Zoe Saldana), Mantis (Pom Klementieff), Rocket (voiced by Bradley Cooper) and Drax (Dave Bautista)..Photo: Film Frame..©Marvel Studios 2018

Thanos

Thanos de grootste slechterik in het Universum is natuurlijk de hoofdpersoon in de film. Waar we in het verleden slechts een paar korte momenten van hem te zien kregen, krijgen we hier genoeg te zien om te begrijpen wat er in hem om gaat. Al vrij snel is het duidelijk dat Thanos een missie heeft, en voor niks zal stoppen om die missie te voltooien. Door een aantal terugblikken krijgen we ook een beetje achtergrond van hem te zien. Of Thanos puur slecht is? Daar moet je echt de film voor gaan zien.

Marvel Studios’ AVENGERS: INFINITY WAR..Thanos (Josh Brolin)..Photo: Film Frame..©Marvel Studios 2018

 

Conclusie

De conclusie is eigenlijk in een woord te zeggen: Fantastisch. Het is duidelijk dat Marvel een gigantisch risico heeft genomen met het 10 jaar werken naar dit moment. De grote hoeveelheid helden had makkelijk een bende kunnen worden, maar er staat een fantastische film. Zonder twijfel is dit de beste door Marvel gemaakte film tot nu toe. Het is alleen jammer dat we nu een jaar moeten wachten tot we weten welke impact Thanos heeft gehad, Avengers 4 komt pas in mei 2019 in de bioscoop.

Marvel Studios’ AVENGERS: INFINITY WAR..L to R: Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) and Wong (Benedict Wong)..Photo: Film Frame..©Marvel Studios 2018

Film informatie

Titel: Avengers: Infinity War
Regie: Anthony en Joe Russo
Cast: Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Letitia Wright, Scarlett Johansson, Benedict Cumberbatch, Don Cheadle, Tom Holland, Chadwick Boseman, Paul Bettany, Elizabeth Olsen, Anthony Mackie, Sebastian Stan, Danai Gurira, Dave Bautista, Zoe Saldana, Josh Brolin, Chris Pratt
Speelduur
: 149 minuten
Releasejaar
: 2018
Oordeel: ★★★★★

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply