Recensie: Batman: The Killing Joke

Batman The Killing Joke is de nieuwste DVD release van WB Animation Studio’s. De R-Rated film is een verfilming van de Alan Moore comic Batman: The Killing Joke. Wat ik er van vond? Dat lees je in de recensie.

 Batman The Killing Joke

Plot

We nemen een kijkje in de donkere ziel van the Joker, de ‘Clown Prince of Crime’, van zijn prille begin tot aan zijn cruciale ontmoeting met the Dark Knight. Wees getuige van de geboorte van een superschurk, van de vastberadenheid van een held en van een bloedstollende climax..

Batman The Killing Joke

Batman: The Killing Joke

Batman: The Killing Joke opent met Barbera Gordon die op dat moment ongeveer drie jaar in haar “relatie”met Batman zit. Ze werkt overdag in een bibliotheek, waar ze dagelijks praat met haar gay bestfriend.  De gespreken gaan vooral over haar joga docent, waar ze dan eigenlijk de Batman bedoeld. Het eerste halfuur van de film gaat het eigenlijk alleen maar over de achtergrond van Barbara met Batman, en de zoektocht naar een badguy genaamd Paris.

Batman The Killing Joke 06

Vervolgens gaan naar het tweede deel van de film, waarbij The Joker is ontsnapt, en de hoofdrol neemt in de film. Want het is The Joker, dus hij heeft natuurlijk een duistere agenda. Hij wilt Batman laten zien dat mensen liever gek worden, dan pijn voelen.

Batman The Killing Joke

Conclusie

Dat Batman: The Killing Joke een R-Rating heeft gekregen is mijn inziens compleet niet nodig. De film stelt zeker niet teleur, en geeft me het gevoel van de oude Batman The Animated Series. Hier is dus een groot pluspunt! Maar een groot nadeel is dat sommige dingen te letterlijk uit de comic zijn gehaald. Een onaangekondigde flashback werkt in een comic, maar daar mag iets meer tijd aan besteed worden in een film. Maar al met al is het een leuke film om te zien.

Wil je de film zien? Koop hier de dvd of koop hier de comic.

Film informatie

Titel: Batman: The Killing Joke
Regie: Sam Liu
Cast: Kevin Conroy, Mark Hamill, Tara Strong
Speelduur:
76 minuten
Releasejaar:
2016
Oordeel: ★★★★

Afbeeldingen

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply