Recensie: Battle

Zaterdagavond had ik zin in een film waar ik niet zo bij na hoefde te denken. Na een beetje scrollen op Netflix zag ik de dansfilm Battle voorbij komen. Dans, drama en romantiek klonk me als muziek in de oren en ik besloot deze film te gaan kijken.


Plot

Amalie is een danseres die in een dure wijk woont en naar een fancy school gaat. Als de vader van Amalie failliet gaat, stort de wereld van de jonge danseres in. Ze gaan in een klein appartement wonen met maar één slaapkamer. Amelie schaamt zich voor wat haar nieuwe situatie en probeert haar nieuwe leven geheim te houden voor haar oude vrienden. Als ze op zoek gaat naar een ruimte waar ze haar danspassen kan oefenen, ontmoet ze hiphop danser Mikael. Bij hem hoeft ze niet te doen alsof, maar passen hun levens bij elkaar?

Battle

De film Battle valt onder de categorie ‘internationale films’ op Netflix. Nadenken hoefde dan misschien niet, opletten af en toe wel. Battle is een Noorse film, dus het was af en toe wel handig de ondertiteling te volgen. Anderzijds is het geen film die je kijkt voor de dialogen, dus het is ook niet echt storend dat de film Noors gesproken is.

Door haar achtergrond zou je op het eerste gezicht denken dat Amalie een enorme snob is, of een verwend nest. Ze moet zeker even wennen aan haar nieuwe situatie en je ziet dat schaamte een rol speelt. Anderzijds past ze zich snel aan de nieuwe situatie aan. Het gaat zelfs zo ver dat ze gaat nadenken over wie ze eigenlijk is en wat ze wil doen met haar leven. Passen die dure school en die dansopleiding wel bij haar, of zal ze een andere weg in slaan? Hier worstelt ze mee gedurende de film.

Al met al vond ik Battle een vermakelijke film. Maatschappelijk en emotioneel gezien heeft deze film meer inhoud dan de gemiddelde dansfilm, maar als je zin hebt in een heerlijke dansfilm zoals Honey of Step Up, dan ben je in dit geval aan het verkeerde adres.

Film informatie

Titel: Battle
Regie: Katarina Launing
Cast: Lisa Teige, Fabian Svegaard Tapia, Vebjørn Enger
Speelduur
: 97 minuten
Releasejaar
: 2018
Oordeel: ★★★

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply