Recensie: Bird Box

Sandra Bullock is op Netflix te zien in Bird Box. Met dit einde van de wereld verhaal heeft Netflix waarschijnlijk weer een hit te pakken. Maar is Bird Box de moeite eigenlijk wel waard? Wij keken de film en ons oordeel vind je hieronder. 

Bird Box

Plot

De wereld is overgenomen door een duistere kracht. Op het moment dat je ook maar iets ziet van deze duistere kracht word je tot zelfmoord gedreven. De enige manier om je hiertegen te beschermen is het dragen van een blinddoek. Vijf jaar nadat deze kracht het merendeel van de bevolking tot zelfmoord heeft gedreven, probeert een overlevende zichzelf en haar kinderen in veiligheid te brengen.

Bird Box

Bird Box

Bird Box begint eigenlijk waar de film bijna eindigt. We zien de moeilijke toch van een moeder met haar twee kinderen over een rivier. Dit geeft wat vreemde effecten want je snapt er op dat moment nog helemaal niks van. Gelukkig wordt er doormiddel van flashbacks uitgelegd wat er nou eigenlijk gebeurd is. En hoe de hele situatie met haar, haar kinderen en de wereld is ontstaan. Bird Box is heel goed bezig met het opbouwen van de spanning, en zorgt voor een aantal bloedstollende scenes en momenten. Helaas wordt deze spanning er vervolgens weer uitgehaald door de te veel tijd te geven aan de personages die eigenlijk niet belangrijk zijn voor het verhaal. Het lijkt erop dat Susanne Bier graag elk personage een achtergrond heeft willen geven in de film, ook de personages waarbij dit echt niet nodig was. En dat is jammer want zolang het verhaal gaat over het overleven van de moeder met haar kinderen is het een fantastische film.

Bird Box

Conclusie

Het grootste minpunt hebben we hierboven genoemd, je leert personages kennen die vervolgens binnen een paar minuten dood zijn. Als er een beetje gesnoeid zou zijn in deze uitleg dan hebben we een fanatische actie/ horror/ einde van de wereldfilm. Maar dit is dan ook wel misschien het enige minpunt. Sandra Bullock zet haar rol fantastisch weg, ze krijgt het voor elkaar om stoer en charmant te zijn, en je leeft echt met haar mee. Het is ook de kracht van Sandra Bullock dat het de 124 minuten niet als 124 minuten voelen. Al met al is Bird Box een goede aanvulling aan Netflix. Maar Netflix heeft weer een hit weten te scoren.

Film informatie

Titel:Bird Box
Regie:Susanne Bier
Cast: Sandra Bullock, Trevante Rhodes, John Malkovich
Speelduur
: 124 minuten
Releasejaar
:2018
Oordeel: ★★★★

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

You May Also Like

Leave a Reply