Recensie: Bokeh

Bokeh is volgens Netflix een post apocalyptische film. Ik houd wel van dit genre en was dus benieuwd naar deze film. Is deze film de moeite waard of kun je beter iets anders gaan doen?

Let op; deze recensie bevat spoilers! 


Plot

Als een jong Amerikaans stel op vakantie in IJsland ontdekt dat ze de enige overlevenden zijn van een sinistere apocalyps, overdenken ze hun liefde en de toekomst.

Bokeh

Om even terug te komen op mijn vraag uit de inleiding. Ik zou iets anders gaan doen met mijn tijd. Dat is niet zo heel aardig om te zeggen en dat doe ik ook niet graag, maar ik zal proberen te onderbouwen waarom.

Jenai en Riley worden wakker en merken dat er geen ontbijt geserveerd wordt in het hotel waar ze verblijven. Ook buiten het hotel komen ze niemand tegen. Er is nog wel electriciteit en water in het begin, maar er zijn nergens mensen. Wat er gebeurd is, weten zij niet en wordt ook niet duidelijk tijdens deze film. Er zijn namelijk geen aanwijzingen voor dat er iets mis is gegaan en we zien nergens lichamen. Dat laatste vond ik vooral raar. Als er een ramp gebeurd zou zijn, hadden ze dit toch moeten merken of op zijn minst slachtoffers moeten vinden. Waarom is hen dan niks overkomen?

Vervolgens liggen de televisie zenders eruit en ook thuis in Amerika neemt niemand de telefoon op. Het is een dubieuze zaak. Riley en Jenai gaan echter door met hun leven en ‘lenen’ kleding, voedsel en andere spullen. De verruilen hun kleine hotelkamer zelfs voor het huis van iemand anders. Er is tenslotte toch niemand.

Conclusie

Als je de plotholes weg denkt, blijft er een film over waarbij twee mensen alleen zijn op de wereld. Ze hebben geen idee wat ze moeten doen met hun leven en elkaar. Ze zijn het hier ook niet altijd over eens. Jenai lijkt het meest te twijfelen aan wat goed ie. Riley probeert haar te overtuigen dat ze er wat moois van kunnen maken samen.

Of ze uiteindelijk nog andere mensen tegen komen en hoe het eindigt? Dat ga ik niet verklappen. Mocht je na deze recensie toch nieuwsgierig geworden zijn, dan mag je dat zelf gaan bekijken.

Film informatie

Titel: Bokeh
RegieGeoffrey OrthweinAndrew Sullivan
CastMaika MonroeMatt O’LearyArnar Jónsson 
Speelduur
: 92 minuten
Releasejaar
: 2017
Oordeel: ★★★

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply