Recensie: Brandweerman Sam – Ufo Alarm

Brandweerman Sam is de held van veel kinderen en als ouders word je langzaam aangestoken met het Sam virus. Het is een leuke serie die kinderen tegelijkertijd iets leert over veiligheid. Vanaf volgende week draait de nieuwste Brandweerman Sam film – Ufo Alarm – in de bioscoop. Is het een aanrader voor de zomervakantie?


Plot

Op een dag denkt Norbert Puk dat hij een vliegende schotel heeft gezien. Al gauw loopt iedereen in Piekepolder om zich heen te kijken of ze ergens Ufo’s zien rondvliegen. Iedereen is in de ban van de buitenaardse wezens en er is zelfs een heuse tv-ploeg in het stadje neergestreken. Als Norbert met een groepje op zoek gaat naar de Ufo’s, loopt dat slecht af: Sara valt in een ravijn en breekt haar arm. Sam zit op dat moment net een geheimzinnig wezen op de hielen, misschien wel een Marsmannetje. Maar als hij de kinderen hoort roepen, staakt hij de achtervolging en gaat hij naar het ravijn om Norbert en zijn groep te redden. Als iedereen weer veilig thuis is, onderzoekt Norbert een stukje van een buitenaards apparaat dat hij heeft gevonden. Intussen komt Sam overal verdachte aanwijzingen tegen. Allebei komen ze tot de conclusie dat er hele rare dingen gaande zijn…

Ufo Alarm

Dit is de spannendste Brandweerman Sam film tot nu toe. Sam en de rest van het team hoeven niet alleen branden te blussen en Norbert Puk uit de problemen te helpen, maar de komst van alien spotter en tv presentator Buck Douglas brengt ook een hoop onrust met zich mee. Waar komen deze aliens en UFO’s eigenlijk vandaan en zijn ze wel echt?

Norbert en de rest van de kinderen uit Piekepolder gaan op zoek naar deze UFO’s en ook Mark Voet is volledig in de ban van dit verhaal. Sam gelooft er eigenlijk niet meteen in en onderzoekt hoe de vork echt in de steel zit. Zijn zoektocht wordt echter een aantal keer onderbroken door andere noodgevallen die voorrang hebben.

Piekepolder zou Piekepolder niet zijn als er meer speelt in het dorp. Bella Lasagne en Jan Vonk werken samen aan een geautomatiseerde pizza bezorgservice. Met behulp van drones proberen ze pizza’s te bezorgen bij de bewoners van Piekepolder, zodat ze niet zelf langs hoeven gaan. Zoals gewoonlijk heeft de uitvinding van Jan nog wel wat aandacht nodig voor het allemaal gladjes verloopt. Dat levert een heleboel grappige scènes op, maar ook belangrijke aanwijzingen in de zoektocht naar de aliens.

Conclusie

Brandweerman Sam – Ufo Alarm is absoluut een aanrader voor alle fans van Brandweerman Sam, maar ook voor andere kinderen die houden van spannende verhalen. Deze kinderfilm is een absolute aanrader voor de zomervakantie!

Film informatie

Titel: Brandweerman Sam – Ufo Alarm 
Regie: Gary Andrews
Cast: Stan Limburg, Job Bovelander, Hildegard van Nylen, Huub Dikstaal, Jannemien Cnossen, Dennis Kivit, Jan Elbertse
Speelduur
: 60 minuten
Releasejaar
: 2017
Oordeel: ★★★★★

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply