Recensie: Brasserie Valentijn (Winactie)

Wij kregen van Dutch Film Works de DVD van Brasserie Valentijn. Dit is de tweede speelfilm van Sanne Vogel, en de film heeft Georgina Verbaan in de hoofdrol. Dit was voor mij de reden om te gaan kijken. In deze Nederlandse speelfilm proberen verschillende Amsterdamse koppels de ware liefde te vinden, ieder met hun eigen obstakels. Wil je weten wat ik van de film vond? Dat vind je hieronder in de recensie. Wil jij de film hebben? Laat een reactie achter met waarom jij de film wilt hebben en volgende week maken we de winnaar bekend.

brasserie_valentijn_47042816_st_10_s-high

Plot

Brasserie Valentijn is een gerenommeerd restaurant dat met succes wordt gerund door Valentijn (Georgina Verbaan) en haar broer, chef-kok Angelo (Roeland Fernhout). Veertien februari is de dag van de liefde: dan zorgt Angelo voor een passend liefdesmenu en heeft Valentijn de tafels tiptop gedekt. Ze heeft alles onder controle in haar brasserie: de kapitein op het schip. In de keuken en in de zaal zijn de verwachtingen hoog gespannen. Elk koppel dat een tafel heeft bemachtigd hoopt die avond wat liefde op hun bord te krijgen. Roos (Lies Visschedijk) en Paul (Mark Rietman), na een lang huwelijk uitgepraat aan tafel. Mia (Simone van Bennekom), wachtende op haar grote liefde. Walter (Jim Deddes), nerveus voor zijn eerste afspraakje. Kortom, er mag niks fout gaan. Dan staat ineens Frank (Egbert Jan Weeber), Valentijns oude vlam, op de stoep…
brasserie_valentijn_47042816_st_9_s-high

Conclusie

Ik vind het lastig om een mening te geven over de film. Voor een Nederlandse film is het goede romantische komedie. Het was echter moeilijk om in de film te komen, de verhaal lijn van Angelo en Valentijn was lastig om te begrijpen in het begin, iets meer uitleg zou daar fijn zijn geweest. De verhaallijnen van de gasten maken echter weer heel veel goed aan de film. Mijn conclusie is dan toch dat het een goede Nederlandse film is, met gelukkig een keer geen onnodige naaktscene’s. Maar vooral omdat het op 1 plek afspeelt geeft mij het idee dat het verhaal beter op zijn plek was gekomen in het theater, en niet als speelfilm.

brasserie_valentijn_47042816_st_8_s-high

Film informatie

Titel: Brasserie Valentijn
Regie: Sanne Vogel
Cast: Georgina Verbaan, Roeland Fernhout, Maarten Heijmans, Egbert Jan Weeber, Lies Visschedijk, Mark Rietman, Jim Deddes, Simone van Bennekom
Speelduur:
 102 minuten
Releasejaar:
2016
Oordeel: ★★★

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

12 thoughts on “Recensie: Brasserie Valentijn (Winactie)

 1. Ik wil ‘m wel winnen! Ik heb deze nog niet gezien maar vind Georgina Verbaan echt de leukste actrice van Nederland. Ben heel erg benieuwd naar deze film.

 2. Geweldige actie! Ik vind Georgina Verbaan echt geweldig! Stiekem ben ik verliefd op haar ? 2 Weken geleden 2 films van haar gekocht, het zou geweldig zijn om deze film bij mijn collectie neer te kunnen zetten, en alle films van Georgina te kunnen bezitten!

 3. Ik zou de film graag willen hebben. Nederlandse Romcoms worden de afgelopen jaren steeds beter/interessanter. Ik kan altijd wel lachen om de personages die Georgina speelt, ik ben benieuwd of dat bij deze film ook het geval is. Het lijkt mij een leuke film om gezellig met vriendinnen te kijken.

 4. Ik ben gek op Nederlandse films!
  zou zooo gezellig zijn om met een kommetje chips en een lekker glaasje cola
  ontspannend in de zetel te zitten en samen met m’n vriend naar deze film te kijken 🙂

 5. Lijkt me een vrolijke film,en Georgina Verbaan is leuk. Ik wil de film graag zien ,gezellig een avondje met vriendinnen en wijn!

 6. Ik vond deze film boven de middelmaat van Nederlandse romcoms uitsteken, dus zou ‘m graag nog eens zien!

 7. Ik ben erg benieuwd naar deze film, nieuwsgierig hoe ze het hebben opgezet zo op 1 locatie en ik heb wel zin een een romantische komedie 🙂

 8. Ik heb deze film helaas gemist in de bioscoop, maar volgens vriendinnen is hij veel beter dan je van te voren zou denken. Daarom doe ik graag mee!

 9. Er komen het laatste jaar opeens veel Nederlandse films uit en helaas zijn ze niet altijd even goed van kwaliteit. Deze film leek me altijd al een positieve uitzondering dus ik doe graag mee aan de verloting.

Leave a Reply