Recensie: Cam

Netflix heeft in november weer een groot aantal nieuwe films toegevoegd aan hun assortiment. Een van deze films is Cam. Wij keken deze film en onze recensie vind je hieronder.

Plot

Elke dag doet Alice, online bekend onder de naam Lola, liveshows waarin ze chat met anonieme, opgewonden fans, die tegen betaling seksuele opdrachten uitvoert. Ze probeert zo origineel mogelijk te zijn, ze wil namelijk zo hoog mogelijk komen in een virtuele ranglijst met de populairste camgirls. Maar op een dag komt ze haar eigen account niet meer in. Nog enger: het lijkt het erop dat een dubbelganger haar show overgenomen heeft.

Cam

We beginnen de film met Alice die alles onder controle heeft. Hierin is het nog even zoeken wat er gaat gebeuren, want er lijkt nog niks aan de hand. Een stukje verder in de film zien we het risico wat steeds vaker voorkomt. Op het moment dat Lola namelijk op een nieuwe locatie inlogt word haar identiteit gestolen. Het vreemde is echter dat de persoon die haar identiteit overgenomen heeft bijna identiek is, ze ziet er hetzelfde uit, ze klinkt hetzelfde, ze doet hetzelfde. Maar is ze wel echt?

Hierna begint de zoektocht naar de waarheid. In deze zoektocht maken we een vreemde wending in de wereld van computers. Want wat nou als er een groep is die met de computer identiteiten overneemt en vervolgens die mensen door AI laat doorleven?

Conclusie

Hoewel Cam een mooie film is, lijkt het meer op een teken dat wij ons leven zo goed als mogelijk moeten beschermen online. Ik denk dat de film ook eerder thuis had gepast als aflevering in CSI Cyber, Black Mirror of een van de andere series op dit gebied. Al met al pakt het wel goed uit en is de film goed te kijken.

Het einde is eigenlijk het mooiste van de film. Hierin laat de film duidelijk zien wat de risico’s zijn van verslaving. Zelfs na al die slechte ervaringeringen gaat ze weer aan de gang…

Film informatie

Titel: Cam
Regie: Daniel Goldhaber
Cast: Madeline Brewer, Patch Darragh, Melora Walters
Speelduur
: 94 minuten
Releasejaar
: 2018
Oordeel: ★★★

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply