Recensie: Can You Keep a Secret?

De film Can You Keep a Secret? is gebaseerd op de gelijknamige roman van Sophie Kinsella. In het Nederlands is dit boek uitgegeven met de titel ‘Hou je mond’. De boeken van Sophie Kinsella zijn populair onder liefhebbers van romantische verhalen, dus ik was erg benieuwd naar deze film. Can you keep a secret? is vanaf volgende week te zien in de Nederlandse bioscopen.


Plot

In Sophie Kinsella’s Can you keep A Secret heeft Emma (Alexandra Daddario), zoals alle jonge vrouwen, een paar geheimpjes. Voor haar ouders, haar vriend, haar collega’s. Zo werd ze ontmaagd in de logeerkamer terwijl haar ouders een film zaten te kijken en vindt ze haar vriend Conner een beetje op Ken lijken. Die van Barbie en Ken. En dan is er nog Emma’s vliegangst. Hierdoor vertelt ze al haar geheimen zomaar aan een charmante vreemde man die naast haar in het vliegtuig zit. Tenminste, Emma dénkt dat het een vreemde is, want wanneer ze de volgende dag op haar werk komt, blijkt de aantrekkelijke, onbekende man haar nieuwe baas te zijn, die nu nu al haar meest gênante geheimen weet…

Can You Keep a Secret?

We hebben allemaal onze geheimen en iedereen vertelt wel eens een leugentje om bestwil, daar is Emma niet uniek in. Niet iedereen gooit al deze dingen eruit bij de eerste de beste vreemde die naast hem of haar zit in het vliegtuig. Dat Jack haar baas blijkt te zijn, zie je natuurlijk al van mijlenver aankomen en je weet ook dat het voor problemen gaat zorgen. Can you keep a secret is wel een romantische comedy, dus uiteraard blijft het verhaal redelijk luchtig en vrolijk, precies zoals je dat verwacht van een film in dit genre.

 

Conclusie

Can you keep a secret is een heerlijk feelgood verhaal en de film bevat alle ingrediënten ik verwacht in een romcom; Een eigenzinnige vrouw, een knappe man, een gekke hond, een vreemde ex, huisgenoten met rare hobby’s en natuurlijk knettergekke collega’s. De film bevat humor, romantiek en hoewel het verhaal hier en daar wat voorspelbaar is, doet dat niets af aan het gevoel wat je krijgt als je kijkt naar Emma en Jack. Het is de perfecte film voor een avondje zwijmelen op de bank (of in de bios) of een gezellige ladies night.

 

Film informatie

Titel: Can You Keep a Secret?
Regie: Elise Duran
Cast: Alexandra Daddario, Tyler Hoechlin, Laverne Cox
Speelduur
: 95 minuten
Releasejaar
: 2019
Oordeel: ★★★★

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply