Recensie: Captain America: Civil War

Deze maand is er in Cinelounge in Houten een actie dat als je naam begint met een P R O U D dat je voor 1 euro naar de film mag. Hoewel ik eigenlijk wou wachten op de DVD release, ben ik nu toch maar gegaan. Wil jij weten of je de film moet zien? Hieronder vind je onze recensie.

Beschrijving

In Marvel’s Captain America: Civil War zien we Steve Rogers als leider van het nieuw samengestelde Avengers team met het doel om de mensheid te beschermen. Maar na weer een incident waarbij de Avengers betrokken zijn, grijpt de overheid in. Ze zet het team onder politieke druk waardoor ze onder toezicht van een gecontroleerd beleid te werk moeten gaan. Deze nieuwe situatie verdeeld The Avengers in tweeën: het ene team wordt geleid door Steve Rogers en zijn wil om met The Avengers de mensheid te beschermen zonder de bemoeienis van de overheid. Daar tegenover staat Tony Stark met zijn verrassende beslissing om de overheid te steunen. Kies een kant!

Marvel's Captain America: Civil War Iron Man/Tony Stark (Robert Downey Jr.) Photo Credit: Film Frame © Marvel 2016
Marvel’s Captain America: Civil War – Iron Man/Tony Stark (Robert Downey Jr.

Conclusie

Over het algemeen is het een zeer goede film, echter op sommige moment voelt het een beetje aan als een rommeltje. De verhaallijnen zijn mischien net iets te veel voor 1 film. Zo heb je de onderlinge ruzie tussen de Avengers, maar ook Bucky waarbij zijn verleden duidelijk gemaakt moet worden. En daarnaast worden er ook twee nieuwe helden opgebouwd. En je zou zeggen dat zou genoeg zijn? Maar nee, ook Baron Zemo heeft nog een eigen verhaallijn. De verhaallijn van Zemo had best uit de film gehaald kunnen worden zonder hier afbreuk aan te doen. Maar naast dat rommeltje doet Captain America: Civil War het zoals een echte Marvel film zou moeten doen, veel vecht-scenes, humoristische dialogen gemixt met wat emotie!

Deze film maakt deel uit van het Marvel Cinematic Universe. Wil je daar meer over weten lees dan ons artikel hierover.

Film informatie

Titel: Captain America: Civil War
Regie: Anthony Russo , Joe Russo
Cast: Chris Evans, Robert Downey Jr, Scarlett Johansson, Sebastian Stan en vele andere
Speelduur:
147 minuten
Releasejaar:
2016
Oordeel: ★★★★

Afbeeldingen Captain America: Civil War

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply