Recensie: Captain America: The First Avenger

We schreven al over Iron Man, de film waarmee het Marvel Cinematic Universe begon. Hierna kregen The Hulk en Thor ook een eigen film. Nu moet nog een superheld een film krijgen voordat het Avenger geweld van Marvel kan beginnen. Met Captain America: The First Avenger krijgt ook Captain America zijn eigen film. Wat wij er van vonden? Dat lees je hieronder.

Captain America - The First Avenger

Plot

Captain America vecht voor vrijheid in deze film vol actie met Chris Evans als ultiem wapen tegen het Kwaad! Wanneer een angstaanjagende macht alle aardbewoners bedreigt, trekt de sterkste soldaat ter wereld ten strijde tegen de kwaadaardige organisatie HYDRA die wordt aangevoerd door de schurkachtige Red Skull.

Captain America: The First Avenger

Captain America: The First Avenger

Captain America: The First Avenger begint in de tweede wereldoorlog. Hierbij word een soldaat in rood-wit-blauwe kleding gebruikt om de soldaten aan het front een hart onder de riem te steken.

In het begin van de film ziet Chris Evans er een beetje vreemd uit, dit komt omdat zijn hoofd digitaal op het lijf van een puber is geplaatst, om te voorkomen dat Chris Evans zijn getrainde lichaam moest verlaten. Deze aanblik leidt wel een beetje af. Langzaam zien we deze arme jongen veranderen van buitenbeentje naar een echte superheld.

Captain America: The First Avenger

Conclusie

De film zit vol met actie, en voor zowel de mensen die van oorlog films, sci-fy of superhelden films dan is deze film best wel goed te doen. Marvel slaat heel even de plank mis met hun goedbedoelde pogingen om het karakter Captain America wat meer diepte te geven.

De film zit verder vol met schoonheidsfoutjes, over-de-top momenten en stereotype schurken. Hiermee is het niet een van de betere Marvel films, maar wel goed te doen.

Captain America: The First Avenger is te koop bij bol.com

Film informatie

Titel: Captain America: The First Avenger
Regie: Joe Johnston
Cast: Chris Evans, Hugo Weaving, Samuel L. Jackson 
Speelduur
: minuten
Releasejaar
: 2011
Oordeel: ★★★★

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

1 thought on “Recensie: Captain America: The First Avenger

Leave a Reply