Recensie: Captain Marvel

Met Captain Marvel legt Marvel de laatste funderingen voor The Avengers: Endgame. En is eigenlijk ook de eerste Marvel film met een vrouwelijke hoofdrol. Wij de film laatst in Imax. Wat we ervan vonden dat lees je hieronder.

Marvel Studios’ CAPTAIN MARVEL..Captain Marvel (Brie Larson) ..Photo: Film Frame..©Marvel Studios 2019

Plot

Captain Marvel is een compleet nieuw avontuur dat zich afspeelt in 1990, een tot nu toe verborgen periode uit de geschiedenis van het Marvel Cinematic Universe. Carol Danvers’ reis wordt gevolgd wanneer zij één van de machtigste superhelden van het universum wordt. Terwijl een galactische oorlog tussen twee buitenaardse rassen de aarde bereikt, bevindt Danvers zich samen met een groepje bondgenoten middenin deze draaikolk.

Trailer

 

Captain Marvel

Hoewel Captain Marvel uitkomt na Avengers: Infinity Wars vindt de film plaats in de jaren 90. Dit maakt het dat Captain Marvel eigenlijk plaats vindt voor alle Marvel films, enkel Captain America: The First Avenger heeft oudere momenten. Het mooie hieraan is dat Brie Larson haar eigen verhaal kan vertellen zonder te veel rekening te hoeven houden met de andere al lopende verhaallijnen. Dit maakt Captain Marvel net wat frisser en wat anders dan we van de Marvel films gewend zijn. Ook zien we door de plaatsing Samual Jackson als Nick Fury voordat hij de directeur van S.H.I.E.L.D is. In Captain Marvel zie we juist hoe hij het Avengers Initiative begint.
Captain Marvel doet het eigenlijk heel goed als standalone film. De film pakt heel goed uit zonder dat je kennis hoeft te hebben van de Avengers, Guardians of the Galaxy en of Infinity Wars. Hierdoor is de film ook zeer geschikt voor mensen die helemaal (nog) niks met Marvel hebben. Het enige waarvan mensen de achtergrond niet zouden weten is het moment dat Ronan the Accuser ineens mee doet. Maar daarnaast is het ook helemaal niet noodzakelijk dat je hem al kent.

Marvel Studios’ CAPTAIN MARVEL..Captain Marvel (Brie Larson) ..Photo: Film Frame..©Marvel Studios 2019

Conclusie

Op het moment dat je spontaan verliefd werd op Gal Gatot’s Wonder Woman, dan is de kans groot dat je nog harder valt voor Brie Larson’s Vers/Carol Danvers. Want de hele film draait om het vinden van haar plek in de wereld. En het is moeilijk om je daar niet aan te koppelen. Want zijn we daar niet allemaal naar opzoek?

Marvel Studios’ CAPTAIN MARVEL..Captain Marvel (Brie Larson) ..Photo: Film Frame..©Marvel Studios 2019

Film informatie

Titel: Captain Marvel
Regie: Anna Boden, Ryan Fleck
Cast: Brie Larson, Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Djimon Hounsou, Lee Pace
Speelduur
: 124 minuten
Releasejaar
: 2010
Oordeel: ★★★★★

The following two tabs change content below.

Leave a Reply