Recensie: Christmas Inheritance

Netflix heeft deze maand nog een aantal kerstfilms toegevoegd aan het aanbod. De laatste op het lijstje was Christmas Inheritance, een film over een tikkeltje onverantwoordelijke opvolgster voor een groot bedrijf die zich afspeelt rond de feestdagen. Zit ook deze film vol clichés en is dat storend, of kun je hem beter overslaan?


Plot

Ellen Langford is niet alleen een feestbeest, maar ook degene die het bedrijf van haar vader over mag nemen wanneer hij met pensioen gaat. Hij is er alleen niet helemaal zeker van dat hij het bedrijf veilig bij haar achter kan laten. Ellen wil zichzelf bewijzen en haar vader stuurt haar naar het dorpje waar hij is opgegroeid en waar het idee voor het bedrijf begonnen is. Ze moet daar iets afgeven, maar ze mag niemand vertellen wie ze is. Ook krijgt ze maar 100 dollar mee en moet ze haar credit cards inleveren, zodat ze echt kan bewijzen wat ze waard is. Al snel komt ze erachter dat ze hier niet zomaar weer weg kan en dat ze nog wat kan leren van de mensen in Snow Falls.

Christmas Inheritance

Om maar even met de deur in huis te vallen: Ja, er zitten een heleboel clichés in deze kerstfilm en als je daar niet van houdt, moet je Christmas Inheritance maar gewoon overslaan. Is het storend? Ik vind zelf van niet. Juist rond deze tijd van het jaar vind ik het heerlijk om gewoon een romantische film op te zetten waarbij ik niet teveel hoef na te denken en dat is bij deze film absoluut het geval.

Ellen Langdon lijkt op het eerste gezicht niet meer dan een stadsmeisje uit New York die teveel verwend is en zo aan de slag kon in haar vaders bedrijf. Toch is er een dieper verhaal. Ellen’s moeder is een jaar of tien geleden overleden en vanaf dat moment heeft ze zich vol overgave in haar luxe leventje gestort om er niet bij stil te hoeven staan. Wanneer haar vader haar naar Snow Falls stuurt, komt ze er echter niet onderuit. In dit dorp is niet alleen het idee voor het bedrijf van haar vader ontstaan, maar het is ook de plek waar haar vader en moeder elkaar hebben leren kennen. Hier ligt dus een groot deel van haar achtergrond en dat raakt haar dieper dan ze eigenlijk had gewild.

Andere ingrediënten van deze film zijn onder andere een knappe, lokale jongen die flink gekwetst is in een vorige relatie maar toch altijd voor iedereen klaar staat. De ex-vriendin van Ellen’s vader, die ook nog eens de tante blijkt te zijn van eerdergenoemde knappe jongen. Een ongeduldige verloofde die alleen maar denkt aan geld, status, een luxe vakantie die al geboekt is en Karen van accounting. Om het verhaal compleet te maken is er nog een fundraiser die in de soep dreigt te lopen, omdat eigenlijk niemand er tijd voor heeft. Is Ellen meer dan alleen het verwende meisje en kan ze de fundraiser redden en het dorpje helpen? Lukt het haar om haar vader niet teleur te stellen? En hoe zit het nu eigenlijk met de liefde tussen haar en haar verloofde? Jullie kunnen de antwoorden op basis van dit verhaal vast al invullen, maar dat geeft niks als je van romantische kerstfilms houdt. Kortom, als je dit een fijn genre vindt, zet de film aan en geniet ervan.

Film informatie

Titel: Christmas Inheritance 
Regie:  Ernie Barbarash
Cast:  Eliza TaylorJake LacyAndie MacDowell
Speelduur
: 104 minuten
Releasejaar
: 2017
Oordeel: ★★★★

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

You May Also Like

Leave a Reply