Recensie: City of Angels

Some things are true, whether you believe them or not…

City of Angels is één van mijn favoriete romantische films. Sinds ik deze film in 1998 in de bioscoop zag, ben ik dol op films met Meg Ryan of Nicolas Cage en dat is eigenlijk nooit meer over gegaan. Wat maakt deze film dan zo bijzonder voor mij?

a7jur0nl56fMZwMekPOLhpu03pt

Plot

Net als andere engelen begeleidt Seth mensen bij het sterven. Wanneer hij op een dag iemand komt helpen die op de operatietafel overlijdt, raakt hij onder de indruk van de chirurge Maggie (Meg Ryan) die het leven van de man probeert te redden. Maggie heeft het moeilijk met het overlijden van haar patiënt en Seth probeert haar te helpen. Seth voelt zich steeds meer tot Maggie aangetrokken en raakt in tweestrijd. Zal hij zijn onsterfelijkheid opgeven om mens te worden en met haar samen te kunnen leven, of kiest hij ervoor om engel te blijven?

City of Angels

De film City of Angels heeft allereerst een prachtige soundtrack, waar ondere andere ‘Iris’ op staat van de Goo Goo Dolls, maar ook ‘Angel’ van Sarah McLachlan. Deze twee prachtige nummers passen qua tekst en muziek ontzettend goed bij de film.

De engel Seth is niet in staat om te voelen zoals mensen dat doen. Daarom leest hij graag boeken. Zijn favoriete schrijver is Hemingway, omdat die altijd zo nauwkeurig beschrijft hoe dingen smaken, voelen en zijn. Maggie en Seth proberen hierdoor allerlei dingen onder woorden te brengen zoals Hemingway dat gedaan zou hebben. Dit vind ik erg mooi.

Seth leert dat hij zich kan laten vallen zodat hij écht bij Maggie kan zijn. Iets wat hij natuurlijk graag wil proberen. Wanneer hij zijn keuze maakt en naar Maggie toe wil gaan, blijkt Maggie net vertrokken te zijn naar het huisje van haar oom, samen met haar vriend. Is hij nog op tijd om haar hart te winnen?

RZ1vsEv

Conclusie

City of Angels is een verhaal met een onmogelijke liefde. Natuurlijk is het één van de vele films met dit thema, maar de manier waarop Meg Ryan en Nicolas Cage hun rol neer zetten, maakt het voor mij een film waar ik naar kan blijven kijken.

Het einde van de film is wat mij betreft echt wat deze film onderscheidt van andere romantische komedies. Helaas kan ik hier niet verder op in gaan zonder spoilers, dus wanneer je er achter wilt komen wat ik het aller beste vond aan deze film, zul je hem zelf moeten kijken.

DI-City-Of-Angels-9

Film informatie

Titel: City of Angels
Regie: Brad Silberling
Cast: Meg Ryan, Nicolas Cage, Dennis Franz
Speelduur:
  minuten
Releasejaar:
1998
Oordeel: ★★★★

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply