Recensie: De Club van Sinterklaas en De Pietenschool + winactie

In 2014 is deze film van De Club van Sinterklaas op DVD verschenen. Gezien de blijvende populariteit van alle Sinterklaas films mag FilmGeek.nl een gezin blij maken met een DVD-box van de Club van Sinterklaas. Lees snel hoe je deze box kunt winnen.

De Club van Sinterklaas & De Pietenschool

Plot

Sinterklaas is het feest van alle kinderen. Simon de Graaier, de eigenaar van een speelgoedwinkel, is echter helemaal niet blij met de komst van Sinterklaas! Doordat Sinterklaas de kinderen allemaal cadeautjes geeft, loopt hij jaarlijks heel veel inkomsten mis. De ouders van de kinderen doen geen aankopen meer in zijn winkel, zodra de Sinterklaas tijd eraan komt. Hij verzint een list om ervoor te zorgen dat Sinterklaas dit jaar in Spanje blijft!

De Club van Sinterklaas & De Pietenschool

De Club van Sinterklaas & De Pietenschool

Alle Pieten moeten voordat ze mee mogen naar Nederland om Sinterklaas te helpen hun Pieten Examen behalen. Danspiet heeft hier de grootste moeite mee, sterker nog, het is maar de vraag of ze haar examen zal gaan halen.

Dit jaar heeft Opa Piet een winactie geregeld waarbij het kind dat de “Gouden Pepernoot” vindt, naar Sinterklaas mag in Spanje. Dit kind mag het huis van Sinterklaas bekijken en hoe de Pieten zich voorbereiden op het Pieten Examen. Via aanwijzingen vindt Lucas de Gouden Pepernoot, maar ook Simon de Graaier heeft een Gouden Pepernoot. Er ontstaat verwarring, want er zou toch maar 1 Gouden Pepernoot zijn? Uiteindelijk mogen zowel Lucas als Simon mee naar Spanje.

De Club van Sinterklaas & De Pietenschool

Daar wordt al snel duidelijk dat het in de Pietenschool niet allemaal vanzelf gaat en er vreemde dingen gebeuren. Lukt het de Pieten om hun Pieten Examen te behalen? Zodat ze mee naar Nederland mogen om de kinderen hun cadeautjes te brengen? Of krijgt Simon de Graaier zijn zin en blijft Sinterklaas dit jaar in Spanje?

De Club van Sinterklaas & De Pietenschool

Conclusie

Deze sinterklaasfilm zit geweldig in elkaar! Duurt niet te lang (71 minuten) en heeft een goede spanningsboog die niet te hoog oploopt. De kinderen blijven in spanning of het allemaal nog goed komt met Sinterklaas. Doordat ze zelf meer weten dan Sinterklaas en de Pieten en het listige plan van Simon de Graaier meekrijgen, is het vooral veel vermaak. Ze hopen tijdens het kijken dat Sinterklaas doorkrijgt wat Simon allemaal van plan is en hoe hij de boel probeert te saboteren.

Zelfs voor volwassenen is het een leuke film om samen met je kind(eren) te gaan bekijken. Een aanrader in deze Sinterklaastijd!

Winactie

We hebben voor één winnaar een Sinterklaas prijzenpakket met daarin een DVD box met hier op De Club van Sinterklaas & de Pietenschool en 2 andere Sinterklaasfilms. Ook hebben wij een lekkere chocoladeletter gekocht met de F van Filmgeek.

sinterklaas-winactie

Voor de winactie maken we gebruik van Rafflecopter. Aan het einde van de winactie loten wij de winnaar. Hierdoor zijn wij volledig onpartijdig. Je kunt verschillende punten verdienen en hoe meer punten hoe meer kans je maakt op de kaartjes. De loting is random, dus je kunt ook winnen als je maar op één manier mee doet. Om mee te kunnen doen log je in met Facebook of via e-mail. Dit zorgt ervoor dat wij contact met je op kunnen nemen als je wint.

a Rafflecopter giveaway

9200000031667123DVD informatie

Titel: De Club van Sinterklaas & De Pietenschool
Regie: Melcher Hillmann
Cast: Wilbert Gieske, Sem van Dijk, Nicolette van Dam, Louis Talpe
Speelduur
: 71 minuten
Releasejaar
: 2014
Oordeel: ★★★★

The following two tabs change content below.
Barbara is in het dagelijks leven mama en eigenaar van Onlybyme, waar zij blogt over boeken, lifestyle en ouderschap. In haar vrije tijd kijkt ze graag series en goede films .Samen met dochterlief (5) zijn de kinderfilms uiteraard favoriet, evenals kinderseries en tekenfilms. Haar favoriete genres zijn: Comedy, Thriller, Actie en Drama

5 thoughts on “Recensie: De Club van Sinterklaas en De Pietenschool + winactie

Leave a Reply